Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alžbětino vládnutí je pod drobnohledem kvůli nutné modernizaci královské jachty. Charles s Dianou si vyrazí na druhé líbánky do Itálie a novináři jsou jim v patách. (Netflix)

Recenze (16)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pětka opět čelí problému trojky. Tedy výměně herců. Tentokráte mám ovšem pocit, že šok je o něco menší, především co se hlavní herečky týče a přechod z Olivie Colman na Imeldu Staunton nebolí zdaleka tolik, jako když nás opouštěla jedinečná Claire Foy, se vší svojí ženskou křehkostí, silou a elegancí sobě vlastní. Pletky koruny v devadesátkách se dají spíše přirovnat k bulváru, takže pro tvůrci to bude docela výzva. Může to skončit zajímavě, stejně tak i katastrofou, důležité je, jak se některé klíčové styčné body příběhu podaří uchopit. ()

Kodousek

všechny recenze uživatele

Jakkoli jsem byla v minulosti přesvědčená, že seriál Koruna není pro mě, postupně jsem mu propadla a stal se mým oblíbeným a s napětím jsem očekávala pátou řadu. Řada se nám otevřela neuvěřitelným tempem a vtáhla diváka rychle zpátky do děje. Herecký čtyřlístek složený z potterovské učitelky s mašlí, vrabčáka z Trůnů, zlaté bohyně z Guardians Od The Galaxy a gaye Jonathana z Pride předvádí neuvěřitelný výkon a emocionální squeeze press. Skvělé. Kdyby bylo 6 hvězd tak je tady sázím. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Her Majesty, the Queen! Po dvojročnej prestávke sme sa dočkali :-) Nuž, začiatky bývajú všade ťažké a keď sa vymení celý casting, platí to dvojnásobne, divák si musí zvyknúť. Keď začala tretia séria, bola som v šoku, že vtedy 38ročnú kráľovnú hrala Olivia Colman, ktorá vyzerá na 50 a ešte má aj hnedé oči! Pre mňa kráľovná je jednoznačne Claire Foy😉. Imelda Staunton je určite ako aj Olivia Colman výborná herečka, ale nevyzerá tak sviežo a zachovalo mlado ako skutočná Alžbeta! Charles je tu tiež nejaký starý, prepánajána veď to sú ešte len 90-te roky. Diana je až veľmi chudá a vysoká a hlavu drží až veľmi dole a pozerá vkuse do strán, akoby sa Elizabeth Debicki až veľmi sústredila práve na to. Nie je taká pekná ako Emma Corin. Toľko k nedostatkom (teda zatiaľ, postupne si asi zvyknem). A plusy? The Crown je skutočne výnimočný seriál. Najviac oceňujem do detailov premyslenú a bohatú výpravu, kostýmy, vždy nádhernú sprievodnú hudbu, zaujímavú kameru, výstižné a skvelo napísané dialógy a v neposlednom rade excelentné herecké výkony. A pre všetky tieto plusy aj napriek nie úplnej spokojnosti s výberom hercov musím jednoducho udeliť až 4* a verím, že postupne to pôjde vyššie. ()

Kubc6a 

všechny recenze uživatele

Imelda mi v tomhle díle nesedla. Sice se snažila jít po vzoru předchozích hereček, ale na královnu mi přišla až příliš živá. Kam se poděl přístup nevměšovat se a neculit? Celkový díl byl zvláštně natočen, protože vůbec nešel po vzoru epizodních zápletek, jako tomu bylo v minulých řadách. Všechno se řešilo najednou v jedné dlouhé scéně, v níž měli všichni potřebu si kolektivně postěžovat. I soundtrack přinášel novotiny, ale možná kvůli těm byl celý díl takto koncipován. Tak schválně, co z toho bude. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nová série je tu a… první díl mi moc nesednul. Koruna měla sice vždycky pomalejší tempo, a to se mi taky líbilo - byl čas vykreslit charaktery a všechno bylo doplněný úžasnou hudbou a vypiplaným castingem, ale v tomhle díle se vůbec nic neděje. Ale vůbec nic. Aby se to celý motalo kolem jednoho článku v novinách, kterej ani není podstatnej pro příběh, a nakonec zápletka vyústila v jedno velký nic, to je moc i na mě. Ale možná jsem jenom zahořklej skeptik, co se bojí, že se z pátý sezóny stane telenovela a celou dobu se bude točit jenom kolem zdramatizovanýho vztahu Diany a Charlese. Doufejme, že ne, protože casting je opět skvělej, i když mi bude trvat, než si zvyknu na královnu. Pořád v ní vidím Umbridgovou a toho už se asi nezbavím až do konce. Hodnocení: tahle série buď skončí jako ta nejlepší, nebo ta nejhorší/10 ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama