Reklama

Reklama

Nadvláda

  • Austrálie Dominion
Austrálie, 2018, 120 min

Režie:

Chris Delforce

Scénář:

Chris Delforce

Hrají:

Joaquin Phoenix (vypravěč), Rooney Mara (vypravěč), Sadie Sink (vypravěč), Chris Delforce (vypravěč), Sia (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Dominion (Nadvláda) je samostatným pokračovaním dokumentárneho filmu Lucent. Kým ten zobrazoval prevažne veľkochovy prasiat, Dominion sa zameriava na oveľa širšie spektrum a približuje šesť hlavných oblastí, pri ktorých sú zvieratá využívané a zneužívané – obchod s domácimi a divoko žijúcimi zvieratami, vedecký výskum, zábavný a kožušinový priemysel a priemysel živočíšnej výroby – a rozoberá otázku morálnosti a odôvodnenosti našej nadvlády nad zvieracou ríšou. (whack)

(více)

Diskuze

3stan

3stan (hodnocení, recenze)

lukasK1995

už len fakt, že si vieš nastaviť zrkadlo značí, že ideš dobrým smerom :) ja som tiež mala rada maso a už nemám :D je to proste o zvyku, a pritom sa v konečnom dôsledku pre mňa nič nezmenilo - stále jem moje obľúbené jedlá, len sú zveganizované. ak nechceš pozerať na hnusné zábery, pozri si aspoň video od gary yourofsky: https://www.youtube.com/watch?v=zMuJ-bDs30M

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

na toto asi nikdy mat odvadhu nebudem.nechcem byt pokrytec,meso mam rad ale mam rad aj zvierata a neskutocne ma serie ako musia trpiet.obdivujem ludi co si to pozreli,teda ak to nekukali nejaky psychopati ktory sa  v utrpeni zvierat vyzivaju

na příspěvěk reagoval whack, 3stan

Uživatel Han_Quadro smazal svůj příspěvek.

whack

whack (hodnocení, recenze)

Han_Quadro

Prepnutí chorí fanatici ako ty, ktorí vo všetkom a v každom vidia fašistov, sú tí najväčší fašisti. Robíš hanbu antifašizmu, radšej sa na to vyser a prejdi sa po lese, kým ho nevyrúbu.

na příspěvěk reagoval Han_Quadro

Han_Quadro

Han_Quadro (hodnocení, recenze)

Vsadím se že by se ti nejlépe líbila deindustrializovaná evropa, gratuluji další nacistická idea.

Han_Quadro

Han_Quadro (hodnocení, recenze)

 předpokládám, že lidé ve tvém vnímání světa není nic jiného než živočišný druh, že? Jestli ano, tak gratuluji jsi nácek a krásně lhtáš nacistickou ideologii, kterou zdůvodňovali mimo jiné genocidu židů, jsou to přeci jen zvířata ty podnárody.

Han_Quadro

Han_Quadro (hodnocení, recenze)

whack

a jak často zelené mozky tvrdí to co Himmler, že zabítí zvířete, je vražda a že velkochovy jsou koncetráky ;-) Njn zelení mozky a vegetariáni jsou totiž přeci nad lidská rasa, ti dobří, nesobečtí ;-) 

Han_Quadro

Han_Quadro (hodnocení, recenze)

whack

Mám teraz podporovať vivisekciu, len preto, lebo nacisti ju za čias Hitlera redukovali? Oni ji neredukovali ty trapný zelený mozku, za visisakci žízali, nebo žáby jsi šel do koncetráku, byl za to trest smrti. Něco co by se tvým radiálním zeleným bratrům líbilo i teď ;-)

Han_Quadro

Han_Quadro (hodnocení, recenze)

whack

vieš, to že ignoruje kontext a historická fakta není můj problém, není to o "vegetariánství, ale když jsi vytáhl budhu vegetarián byl i Budha,  který obhajoval otroctví, a až na silný nátlak USA a Velké Británie teprve otroctví zrušil, takže to přirování sedí, zjisti Otroctví v Tibetu do té doby bylo mnohem krutější, protože karma. Ochrana přírody před nacisty nebyla, strana zelených má nacistické kořeny, je to to co z nacismu zbylo. V romantismu takové záchvěvy byly, ale důvodem bylo že příroda je krásná. Strana zelených a jejich idologie má kořeny v nacismu, to je to co kritizují i liberální strany, ale ty o tom víš hovno.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Xsoc4-QnplY

whack

whack (hodnocení, recenze)

Han_Quadro

Vieš, naznačením, že zelení sú náckovia preto, lebo Hitler bol vegetarián, si odpíšeš všetkých normálnych diskutujúcich. Rovnako by som mohol porovnávať napríklad vegetariána Budhu s kanibalom Albertom Fishom. Ochrana zvierat a prírody tu bola dávno pred nacistami. Mám teraz podporovať vivisekciu, len preto, lebo nacisti ju za čias Hitlera redukovali? Veď na túto absurditu sa nedá ani normálne reagovať. To mám prestať aj jesť, lebo to robili nacisti? Súčasné zelené strany sú v drvivej väčšine liberálne alebo ľavicové. Dôvodom hladomoru v krajinách tretieho sveta bude globálne otepľovanie spôsobené priemyslom živočíšnej výroby, industrializmom a preľudnením. Bez radikálnej zelenej agendy sa na tejto planéte o sto rokov ani nebude dať žiť. Vegánstvo je to úplné minimum, čo môže urobiť jednotlivec.

na příspěvěk reagoval Han_Quadro, Han_Quadro, Han_Quadro, Han_Quadro

Uživatel whack smazal svůj příspěvek.

Han_Quadro

Han_Quadro (hodnocení, recenze)

whack

Strana Zelených je historicky ideovím pohrobkem NSDAP. Existuje o tom několik vědeckých publikací, bohužel na veřejnost univerzitní debaty na téma zelený a náckové, do společnosti neprosakují, stejně jako knihy na toto téma.

Výsledkem zelené politiky nebude nic jiného, než hladomor ve třetích zemích, velké ztráty na životech mezi lidmi. To jsou fakta.

na příspěvěk reagoval whack

Han_Quadro

Han_Quadro (hodnocení, recenze)

 Tak a teď si vytáhněte hlavu z prdele a zkuste se zamyslet, kde je pro vás snesitelná míra toho, kolik dětí a lidí může umírat hlady, protože jakýkoliv přechod od industrializované živočišné výroby k více zelené, zdraží potraviny na takovou míru, že ne jen třetí svět by začal chcípat hlady.

Zelená lobby není nic jiného než pokračování nacistických idejí

na příspěvěk reagoval whack

Han_Quadro

Han_Quadro (hodnocení, recenze)

" moderní velkochovy, v nichž jsou zvířata “racionálně” a “bezbolestně” zabíjena, jsou ostatně následovníky koncentračních táborů" Heinrich Luitpold Himmler 

Han_Quadro

Han_Quadro (hodnocení, recenze)

Tak něco pro kretény, kteří tuhle bezduchou píčovinu hrající na city žerou plnými hrstmi. 

 

Z jiného soudku Strana Zelených budoucí Hitler Evropy

1) Proč vznikla Strana Zelených jako vůbec první politická síla v Německu?

1.1) Protože Nacistická propaganda vyobrazovala židy mimo jiné jako lidi, co nenávidí zvířata a škodí přírodě a svému okolí(obecně) a tak bylo fajn zdůraznil jak bestiální mají choutky v porážení zvířat(košer zpracování - mimo jiné dnes také populární argument proti muslimům a jejich halal porážkách, které jsou na chlup stejné.) Díky tomu se obecně do podvědomí Německa dostávaly enviromentální ideje do společenského prostoru a byl též pevnou součástí idejí hlavních vůdců nacistického Německa. "Matka vlast příroda" idea "návratu k půdě". Ernst Moritz Arndt: vytvořil konceptn ěmeckého nacionalismu, ve kterém propojil národní ideje s venkovem spjatým s přírodou a vyzvihoval ideu "harmonie národa a jeho matky přírody(vlast), kteří tvoří "duši národa" lide + příroda a jejich zem, kterou je třeba chránit. Tato idea je převzata Nacisty. Většina pohlavárů Nacistů byly ekologicky zapálení.

1933 přešly ochranářské organizace plynule a často s nadšením pod centralizovanou státní kontrolu. K roku 1939 tak vstoupilo do NSDAP 59 procent členů ochranářských spolků ve srovnání s 10 procenty dospělých mužů nebo 25 procenty učitelů a právníků. Nejvíce veterinářů, pak lesníků. Les byl považován za prvotní Heimat Germánů, nacisté a nacionalisté v lesích spatřovali spojení s generacemi předků, "Nic nebylo vlivnější a více určující pro formování našeho národního ducha než les." Adolf Hitler

 

1.2) Protože hlavní pohlaváři NSDAP byly nositelem "zelených myšlenek" 

 1.2.1 Hitler, vegetarián milovník přírody, "zelený program pro východní Evropu - zbořit města obnovit lesy - Obnova Hercynského Lesa(Morava měl být po celé ČR a sem tam nějaká ta německá kolonie obklopená zelení) - nacistická tendence "spojování přírody s národní povahou".Jinými slovy preferoval "zelené ideje" na úkor obyvatelstva(boření měst), též milovník eugeniky(jako všichni náckové) - limitovat a kontrolovat populaci poražených národů. "“Přírodní krásy německé Heimat jsou zdrojem pro národně socialistické hnutí.” - Adolf Hitler

1.2.2 Heinrich Himmler: vegetarián " Jak můžete mít potěšení z toho, střílet ze skrytu na ubohá zvířata, která se nevinně bezbranně a aniž co tuší, pasou na kraji lesa? Protože to je, když se na to pořádně podíváme, čistá vražda. Příroda je tak překrásná a každé zvíře má konečně právo na život. To je právě to stanovisko, které tak obdivuji u našich předků. Takovou ohleduplnost vůči zvířatům najdete u všech indo-germánských národů"

Himmler podruhé: " moderní velkochovy, v nichž jsou zvířata “racionálně” a “bezbolestně” zabíjena, jsou ostatně následovníky koncentračních táborů"

1.2.3 Hermann Göring - 24. listopadu 1933 Reichtierschutzgesetz (“Říšský zákon na ochranu zvířat”). Ten byl zřejmě v té době
nejpřísnějším a nejpokrokovějším zákonem tohoto druhu na světě, když v sobě
mimo jiné zakotvoval ochranu domácích i divokých zvířat. Hlavní lobista a propagátor zákonu vegetarián Hermann Göring

 

1.2.3 Hans Schemm - "Národní socialismus je politicky aplikovanou biologií"

 

1.2.4 Martin Heidegger : filozof odsuzující modernitu, vědu a technologický pokrok: Věda, racionalismus a vykořisťování přírody byly podle něj všechno symptomy moderní “touhy po moci”. Vstoupil do NSDAP protože v ní spatřoval alternativu :)

1.2.5 Richard Walther Darré (ministr zemědělství) - “Musíme obnovit jednotu krve a půdy.” - Ideál byl spatřován v rolnickém stavu, jenž byl považován za zdroj rasového zdraví a udržitelnosti pro budoucnost


 

2) Nacisté aktivně ideově vystupovali proti Industrializaci a Urbanizaci, považovali jej za "výtvor kapitalistických židů"

Vše co se plánovalo industriální výstavba, dálnice, továrny - silně podléhalo rázu krajiny, příroda byla na prvním místě, dálnice byly stavěny za účelem co nejvíce ulevit přírodě

Alfred Rosenberg, autor druhé hlavní ideologické knihy nacismu Der Mythos des
20. Jahrhunderts (“Mýtus 20. století”), prohlásil: “dnes jsme svědky nezadržitelného odlivu z venkova do měst, který představuje smrtelné nebezpečí pro náš Volk. Města se neustále rozpínají, vyčerpávají a znervózňují náš lid a zpřetrhávají svazky, které ho poutají k přírodě."

 

3) Nacisté vnímali  člověka jako pouhý živočišný druh, nikoliv "pána tvorstva" 

 

4) Nacisté také jako první v Evropě ustanovili národní systém chráněných a ze zákona také vyplývala nutnost konzultovat s úřady ochrany přírody veškeré zásahy do krajiny. Kladen byl velký důraz na ochranu divočiny, estetickou hodnotu krajiny a na krajinný ráz
území. 

 

5) Za viviskeci na zvířeti - byl trestem koncentrační tábor

***************************************************************************

bla bla bla bal a mohl bych pokračovat do nekončena A PROTO NEMÁM RADOST Z TOHO, JAK DOBŘE DOPADLA LEVICOVÁ ZELENÁ SVOLOČ V NĚMECKU VE VOLBÁCH DO EUROPARLAMENTU A KLIDNĚ MŮŽU TVRDIT, ŽE NÁM DAJÍ DRUHÉHO HITLERA PROTOŽE DAJÍ.

whack

whack (hodnocení, recenze)

autori poskytli celý dokument zdarma na stiahnutie alebo iba pozretie (s českými titulkami) TU !!!

Reklama

Reklama