Reklama

Reklama

Lucie: Příběh jedný kapely

  • angličtina Lucie: The Story of a Rock Band (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

30 let spolu, 30 let bez sebe. Fenomenální skupina Lucie se poprvé představí i na plátnech kin v celovečerním filmu Lucie: Příběh jedný kapely. Strhující cesta časem, čtyři životy plné hudby v jednom z největších českých dokumentárních projektů tohoto roku. Jak vznikaly jejich nejznámější hity? Co se dělo v zákulisí? Strhující příběh 30ti let kapely Lucie vypráví dosud nezveřejněné záběry pořízené samotnými členy kapely a záznamy, o kterých si všichni mysleli, že už ani neexistují. Otevřené zpovědi členů kapely nakreslí portrét čtyř výrazných osobností, které spolu leckdy nedokázaly sedět v jedné místnosti, přesto se potkávají na jednom jevišti. Příběh jedný kapely ukáže Lucii ve všech jejích náladách. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2016 - Městské divadlo v Karlových Varech, plno prakticky absolutně, do toho na pódiu Marek Eben a jeho pořad Na plovárně s kapelou Lucie. Ukočírovat čtyři berany na jednom podiu bylo hodně náročný, ale Marek Eben z toho standardně dobře vybruslil a ještě jsme se místy docela zasmály. To se mimochodem povedlo i samotnému dokumentu, jehož jediný mínus vnímám v tom, že vypráví různé kousky ze života kapely hodně na přeskáčku. Je otázka, kolik materiálu bylo a kolik se dotáčelo do dokumentu. Nicméně kapela se ospravedlnila a život jde dál. Konečně už odtrhli závoj tajemna a plno věcí potvrdili nebo vyvrátili. Dokument tedy účel splnil. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není žádná komplexní, pro obyčejného smrtelníka přehledná biografie kapely se vším "co, kdy, kde, s kým a proč". V čase se skáče asi jako v prvních řadách při koncertu, ale my skalní víme. Srdíčko mi plesalo stejně, jako když jsem ve třinácti letech dostala hysterický záchvat, když jsem pod stromečkem našla své historicky první CD Lucie. Tehdy jsem začala věřit na Ježíška. Zkrátka "Víš... svý... Lucieeee, pár zásahů už máš!" ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tady to bylo. Tady jsme se rozpadli." A proč jsme se rozpadli Vám neřekneme, ale naznačíme, že jsme měli ponorkovou nemoc. Tak fajn. Mně je vlastně jedno, proč se rozpadli a i to, že znovu spolu hrají. Svou nesmazatelnou stopu do české hudební historie totiž již udělali a teď už to asi bude spíš o penězích. V tomto dokumentu mě nejvíc bavily staré archívní i soukromé nahrávky, koncert pro gastarbeitery v Londýně a dost se mi líbila ta atmosféra před koncertem Stounů. A taky jsem dostal chuť oprášit jejich stará alba, takže svůj účel tohle setkání se čtyřmi ambiciózními "kluky" určitě splnilo. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl (a hádám již nebudu) skalním fans produkce této české hudební skupiny, každopádně uznávám, že jejich stopa v naší historii má velikost té sněžného muže. A proto musí druhou větou konstatovat, jejich 30 let na scéně, jenž znamená kalhotky na pódiu, by si zasloužilo víc. Nic o začátcích kapely s Waschingerem, Penkem a Francem. O rozpadu, taky raději po špičkách. Žádný sex, drogy ani rock ´n´ roll. Tak si jenom tak sedíme a mluvíme a sedíme a ladíme a sedíme a mluvíme.....no nevím, až jednou za milióny let novodobý obyvatelé naší planety (kdo ví, jak se bude jmenovat) vykopou záznam tohoto hudebního dokumentu, moc se toho o kapele Lucie nedozví. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument a bez pochyby nejdůležitější české kapele posledních tří dekád. Poctivě odvedené dokumentární řemeslo, ve kterém se prolínají dvě časové linie. Současné přípravy turné, ve kterém se kapela dala dohromady a záběry z 90. let, kdy byla Lucie na vrcholu. Pečlivě naměřený mix záznamů z koncertů a mluvících hlav. Kvalitně odvedená práce, ale trošku mi chybělo nějaké to srdíčko. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama