Reklama

Reklama

Sand Castle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Sand Castle je zasazen do Iráku roku 2003 a sleduje skupinu amerických vojáků v prvních dnech druhé války v Perském zálivu. Svědkem místního žáru a hrůz je nezkušený vojín Matt Ocre (Nicholas Hoult), který má spolu s několika dalšími vojáky za úkol dorazit na okraj města Bákubá a opravit vodní čerpací stanici, jež byla poškozená americkými bombami. Ocre ale v prostředí plném odporu a hněvu brzy zjistí, že snažit se vyhrát a získat na svou stranu místní obyvatele je úkol plný nebezpečí. Právě tady - v ulicích, na náměstích a školách - si uvědomí, jaká je skutečná cena války. (JustMeeKatie)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÁLEČNÁ HISTORKA NEMŮŽE BEJT PRAVDIVÁ, POKUĎ V NÍ NENÍ TROCHU HANBY...“ /// Směr válka! Březen 2003 – takže vyrážíme do Iráku. Seznámíme se s partou kolem Ocreho – to je ten chytrej, takže má víc vyvynutej pud sebezáchovy... pak jakože vítězství a přichází čas na tu historku. Rozmrdali totiž vodovodní (?) potrubí. Jako v zemi (v hlíně) pro celý město. A je třeba ho opravit. U nás (a zjevně i v USA), když neteče voda, přijede cisterna... no ale takhle to v Iráku nefunguje. Takže válečný dobrodružství, který vypovídá o obou stranách. Jsem překvapenej, vo kolik maj větší procento „killnutí“ nevycvičený kozomrdi. Celkem srozumitelně nás to obeznámí s tím, jaký to tam prostě bylo a je. Prostě historka. Morální přesah moc nefunguje, ale to by těm, co maj rádi tenhle typ povídek, vadit nemělo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nasral jsem muslima. 2.) Jedu do Iráku na výpomoc. (Prej slušně placená brigoška... budu rozvážet vodu...). 3.) Thx za titule ,,num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Válečný film, který je o válce, ale částečně proti válce. Film o tom, kdy si někteří vojáci uvědomí, že vlastně nevěděli, do čeho jdou, když se přihlásili do armády, no a nakonec zjišťují, že ta skutečná válka je docela hnus. Nemůžu si pomoct, ale tohle je tak neobjevný a tak alibisticky podaný film, až se mi protivil. ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatné... ale ani nijak výjimečné. Na začátku si mě film získal expozicí a těšil jsem se, že to bude story chytrého kluka u pěchoty, který nikdy nechtěl do války -- ale týpek se velice rychle zajede a je z toho další generický válečný film. Jestli už jste viděli všechny filmy o Američanech v poušti, tak tenhle biják je solidní další zářez, ale svět se vám neotřese. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek vojenských filmů, ale sem tam se na nějaký podívám. Netflix jich zrovna nabízí mraky a jsem ráda, že jsem narazila zrovna na tento. Sand Castle potěší každého fanouška válečného dramatu. Už od začátku se setkáváme s hlavním hrdinou, který se snaží utéct od své povinnosti a musím říct, že mi Nicholas Hoult byl hned o začátku velmi sympatický a ve své roli opravdu věrohodný. Celkově je scénář skvěle napsaný, přiblíží nám posádku a tím u diváka posiluje tu citovou stránku k postavám. Sem tam nějaká akce, která není přemrštěná, netrvá dlouho a je hlavně uvěřitelně natočená. Je to krásně vyvážené, sledujeme jak bojují, vzdorují, jak se psychicky vyrovnávají se ztrátami. Takhle si klidně dokážu představit, že to na vojenských akcích chodí, nebo alespoň na některých. Opravdu povedený válečný film, který mě po celé dvě hodiny bavil, vzbudil ve mě nějaké emoce a doprovází ho krásná jednoduchá hudba. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Není to špatné až do té doby než dojde na přestřelky. Ty jsou nepřehledné a silně nerealistické až běda, zvláště pak ta při noční akci, kdy kamera ani neukáže odkud kdo střílí. A popravdě, ani nevím co si z toho mám odnést. Podobných filmů je celkem dost, a většina z nich bude určitě lepší volbou než Sand Castle. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Keď vojak Ocre (Nicholas Hoult) prehovára jednotke, že sa chystá útok, spomenie pripravovanie tankov "Abrams" na akciu. Avšak v scéne predtým, je možné vidieť, že sa jedná o tanky M60A3. Podtitul Abrams majú tanky začínajúce sa na M1. (Real Tom Hardy)
  • Při přepadu cisterny a následné obraně amerických vojáků jsou na Hummeru viditelně poházené desítky kusů munice, nikoliv však prázdných nábojnic, jak by tomu mělo být. (bejkovec)
  • Ve filmu se párkrát objeví české auto Škoda Favorit.
    (K1NGSLAYER)

Reklama

Reklama