Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U madridské policie spolu v oddělení vražd jednom v týmu pracují komisaři Luis Velarde (Antonio de la Torre) a Javier Alfaro (Roberto Álamo). Při vyšetřování vražd dvou starých žen v městském centru zjišťují podle podobností mezi oběma činy, že by se mohlo jednat o hromadného vraha. Stop po pachateli je však málo, a tak nezbývá než čekat, zda neudělá při dalším činu chybu. Vyšetřování se komplikuje, neboť město je zmítáno nepokoji v souvislosti s probíhající návštěvou papeže. Vrah ale znovu udeří... (mac000)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (76)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Španělé tu máme opět. Tentokrát sice z jejich nového počinu nejsem příliš unešen, přesto se jedná o solidně zrežírovaný film, který si zaslouží pozornost. Ve městě řádí sériový vrah, který si vybírá pouze ženy staršího věku a dva detektivové mají za úkol jej vypátrat. Jedná se tedy spíše o kriminálku, která se až z závěrečné půlhodině přehoupne v Thriller, ale o napětí zde rozhodně není nouze. Čekal jsem více brutality, možná i nějaký zvrat, ale kdo podobné filmy má v oblibě kor Španělskou tvorbu neměl by váhat.65% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ta představa působí v krimi žánru strašně směsně a archetypálně. Plešatějící ranař v rozevláté košili a koktající uhlazený intelektuál v obleku pátrají po sadistickém vrahovi. Jenže Alfaro je i přes zbrklé pěsti charakterní dobrák a Velarde naopak lehký sociopat, kteří pracují v chvílemi až nepochopitelné symbióze. Málokdy se urodí tak skvostný scénář, který hraje na podle klasických not, přičemž ale všechny charaktery i situace řeší úplně jinak, než jak je běžný divák zvyklý. Především pak téma motivu vražd starých žen je vcelku neokoukané a režisér se nebojí koketovat s náznaky i s explicitním násilím, přičemž jedno i druhé servíruje přesně tehdy, když to čekáte naopak. Je v to v každém ohledu překvapivé, odvážné i trefně černohumorné. Od scény s opuštěným kotětem to pak nabere neskutečné grády, které s rozdáním karet tempo nejenom neztrácí, nýbrž násobí, protože zásadní dějové zlomy se odehrávají jaksi mimochodem. Vzniknout něco takového na druhé straně Atlantiku, okamžitě se to zaparkuje v pozici „instant classic“. Divím se, že Warneři ještě nevyřvávají do světa zvěsti o okamžitém remaku. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Po nedávné Mokřině další výborný španělský krimi thriller. Dvojice netradičních a hodně rozdílných detektivů (nezvladatelně agresivní hromotluk a koktající asociální intelektuál) pátrají po psychopatovi, který přepadá, znásilňuje a zabíjí seniorky (takhle odporný úchyl tu nebyl zhruba od belgické pecky Pečovatel). Skvělé ústřední herecké duo, scénář pomalu na Oscara (hlavně díky výrazné a nápadité druhé polovině a kvalitně zpracované psychologii hlavních postav) a fakt, že pachatele neodhalíte dříve, než to udělají (trochu nezvykle) sami tvůrci... Americký remake je opravdu asi jen otázka času, protože tohle má šanci stát se novodobou klasikou, něčím mezi Mlčením jehňátek a L.A. Přísně tajné. 85 % ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dve absolútne odlišné osobnosti po boku, v honbe za sériovým vrahom, ktorý brutálne znásilňuje a následne vraždí staré ženy. Samotná, hlavná story sa pomerne reálne prelína s prezentovaním súkromných životov dvojice detektívov. Divák očakávajúci akciu či temnotu moderných thrillerov bude zrejme mierne sklamaný. I keď sa nejaké to násilie dostaví, ide prevažne o stránku vyšetrovania za "svetla", čiže žiadne temné kúty, dážď, noc, či nebodaj "šermovanie" formou rituálnych vrážd. Ja osobne som spokojný, lebo debilita bola potlačená na minimum, a to je v takýchto prípadoch skrátka základ. Jedinou výtkou sa tak v mojich očiach stáva príliš skoro odhalená identita vraha, čím sa značne vytráca pocit prekvapenia. Ale inak, solídny snímok ... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Uspávankové tempo v prvej hodine filmu sa síce snaží navodiť tú správnu atmosféru, zistíme čo-to o problémoch pri vyšetrovaní a napokon aj niečo o hlavných postavách, ale všetko to pôsobí kontraproduktívne. Druhá polovica má švih, svojské tempo a patričné napätie. Keby bol film o 20 minút kratší mohla to byť pecka. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Za nízké daně vztahující se na filmaře si tvůrci vybrali Kanárské ostrovy. Téměř všechny scény odehrávající se v interiéru (domy, policejní stanice) byly natočeny na Tenerife. (vojacekr)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 2016 na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastiánu ve Španělsku. (Rominator)

Reklama

Reklama