Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U madridské policie spolu v oddělení vražd jednom v týmu pracují komisaři Luis Velarde (Antonio de la Torre) a Javier Alfaro (Roberto Álamo). Při vyšetřování vražd dvou starých žen v městském centru zjišťují podle podobností mezi oběma činy, že by se mohlo jednat o hromadného vraha. Stop po pachateli je však málo, a tak nezbývá než čekat, zda neudělá při dalším činu chybu. Vyšetřování se komplikuje, neboť město je zmítáno nepokoji v souvislosti s probíhající návštěvou papeže. Vrah ale znovu udeří... (mac000)

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (76)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Španělé tu máme opět. Tentokrát sice z jejich nového počinu nejsem příliš unešen, přesto se jedná o solidně zrežírovaný film, který si zaslouží pozornost. Ve městě řádí sériový vrah, který si vybírá pouze ženy staršího věku a dva detektivové mají za úkol jej vypátrat. Jedná se tedy spíše o kriminálku, která se až z závěrečné půlhodině přehoupne v Thriller, ale o napětí zde rozhodně není nouze. Čekal jsem více brutality, možná i nějaký zvrat, ale kdo podobné filmy má v oblibě kor Španělskou tvorbu neměl by váhat.65% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Taková maličko horší La isla minima. Podobný příběh, i dvojice policistů, jen je zasazen o několik desítek let později. Ale na tom zase až tak nesejde. Hlavní je to všudypřítomné horko, které bylo cítit i z monitoru a ze začátku určitá bezradnost a beznaděj. Odvrácená tvář Madridu je rovněž hodně povedená a ve finále je z toho hodně slušný, řemeslně velmi dobře natočený, kriminální thriller, kde si (nejen) na samotného vraha budete muset nějaký čas počkat. Vivat Espaňa. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Španělácké počiny jsou většinou dost dobré a ani Que dios nos perdone není výjimkou. Není to totiž vůbec učesané, záběry jsou neotřelé, postavy jsou... kuriózní a vraždy dost humusácké. Máme zde poměrně štědrou stopáž 126 minut, ale troufla bych si říct, že ani jeden záběr není zbytečný. Je to jeden z těch filmů, ze kterých vám není moc dobře po těle, ale o kterých víte, že jsou prostě jedinečné. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Trochu se bojím, kam až se budou tyto temné detektivky posouvat, protože brutálně zabíjet mladá děvčata zřejmě nestačí, tak tu, ve snaze šokovat, máme perverta s preferencí na důchodkyně. Nemůžu se zbavit dojmu, že to tvůrcům proteklo mezi prsty. Kvalitní film to je bezesporu a verva s jakou svoje postavy máchá v největším dně zaslouží uznání. Přece jen mi ale vztahy mezi ústřední dvojkou nepřišly přesvědčivě vykreslené a občas je to až trestuhodně zkratkovité či hrající na náhodu. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Na španělských filmech je fajn, že si dovolí věci, které by si Američani z mnoha různých důvodů nedovolili. Třeba udělat dvě hlavní postavy, které divákovi současně jsou i nejsou sympatické. Třeba Alfaro prostě JE agresivní magor. A ten druhý opravdu JE koktavý asociál. Oba by za určitých okolností mohli být snadno na druhé straně zákona. Nahodit do vyšetřování náhodu, ale přitom jí nedat v tom celém žádnou roli. Po dlouhé době to byl krimi film, který mě dokázal překvapovat a bavilo mne ho sledovat od začátku do konce. Pokud mám výhrady, pak jen drobné. Tohle je poctivých 4,5. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 2016 na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastiánu ve Španělsku. (Rominator)
  • Za nízké daně vztahující se na filmaře si tvůrci vybrali Kanárské ostrovy. Téměř všechny scény odehrávající se v interiéru (domy, policejní stanice) byly natočeny na Tenerife. (vojacekr)

Reklama

Reklama