Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se u filmu tak nenudil, jako u téhle šaolinsko-kapsářské slátaniny a jak mám Chow Yun-Fata docela rád, tak jsem si chvílemi přál, aby ho zabalili do pletiva a na dně Orlické přehrady zkusili, jestli je krom bulletproof i waterproof.. Někteří se možná ptají: Karle, proč..? Ale ať už se v jeho rovnici sčítá, dělí, násobí, či odečítá, vždycky je za rovnítkem nějaká ta suma dolarů a udržení vlastního jména v podvědomí hollywoodského průmyslu. Neodsuzuji, chápu. Co by za to jiní dali.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pořád je to můj oblíbený film, jak jsem zjistil (edit píšu 22. 4. 2020), i když objektivně je pořád na 3*. Ale uznejte, kde jinde uvidíte Karla Rodena bojovat kung-fu souboj! Navíc je to nesmírně pohodový a místy i vtipný film a hlavně Yun-Fat tu působí jako nesmírný pohodář. Akční části zhusta stojí za starou belu, ale o tom ten film vlastně nakonec vůbec není. --- Původní komentář: V rámci svého žánru pohodový film, kde mi sice vadí zdržování a všechny ty "podzemní" scény s "podzemním" hnutím, ale Yun-Fat Chow i Karel Roden jsou dokonalí, zápletka jasná a přímá, jak u těchto filmů bývá zvykem, a dokonce i Scott a jeho herectví se dá zkousnout. Příjemná akční oddychovka s mystickým nádechem, na kterou se rád znovu podívám. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Eric Serra: 1. Kung ,2. End of Destiny ,3. Temple of Sublime Truth ,4. The Power of the Scroll ,5. Enjoy Your Vacation ,6. My Brother Monks ,7. You are not Bulletproof ,8. Double Chase ,9. The Monk and the Thief ,10. Bloody Tourist ,11. Darklub ,12. Karmonk ,13. The Monk with No Name ,14. The Golden Palace ,15. Give Me A Report ,16. Tricked Pickpocket ,17. Eastwoo ,18. Buttertea ,19. It Is About Peace ,20. I Am Not a Hero ,21. The Noodle Soup Recipe ,22. Kojima ,23. Flytime ,24. The Responsibility of the Scroll ,25. Your Idea of a Joke ,26. A Little Test ,27. Checking the Distance ,28. Jade's Mansion ,29. Priceless ,30. Shikanelp ,31. Crazybitch ,32. Struker and the Mirror ,33. Annoyox ,34. The Last Verse ,35. Flying Tattoos, ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bezejmený mnich (Yun-Fat Chow) stráží posvátný svitek, který může tomu kdo jej celý přečte splnit cokoliv. Nacista Struker (Karel Roden) chce tento svitek dostat, a splnit tak veškeré nacistické plány. Po šedesáti letech mnich hledá svého nástupce, když mu do cesty padne zlodějíček Kar (Seann William Scott). Pokud od filmu nečekáte nějaké hluboké zamyšlení, a nevadí vám popírání základních fyzikálních zákonů, tak se budete docela dobře bavit. Seann William Scott je skvělý herec - komediant, Yun Fat bohužel nedostává tolik prostoru k ukázkám svých pohybových vlastností a .. Karel Roden, z něj už se stává ten pravý Hollywoodský záporák. Bohužel kromě několika minut na začátku a několika na konci ho ve filmu moc neuvidíme.. Celkem .. takový průměr (ty "triky" by v dnešní době mohly být efektnější), závěr mě docela překvapil (a to se u moc filmů nestává..)... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Možná se mi to bude hodit, až budu potřebovat novej držák na hajzlpapír !!" ;) Osobně řadím Chow Yun-Fata, Seanna Williama Scotta a především Karla Rodena mezi své nejoblíbenější herce, nicméně právě tohle trio bohužel zůstává jedním z mála kladů a taháků téhle učebnicové hollywoodské slátaniny, kterou sice kdykoliv moc rád zhlédnu znovu, docela mě totiž baví, ač si vlastně ani neumím dost dobře odpovědět proč !! Příběh tak naivní a pitomý, až to bolí, aby jeden pohledal, stejně jako nácka Struckera v podání Karla Rodena, který prakticky celou stopáž čeká na svůj kousek prostoru, aby ukázal, co umí, přičemž až ho dostane, veškerá jeho snaha i charisma tak nějak vyšumí do ztracena.. Scott obstarává veškeru komickou stránku filmu, tvůrci však jeho potenciálem ztvárnit neskutečně vtipné hovado trestuhodně mrhají, a tak se však v těch 100 minutách tak nějak utopí, opět si vysloužil dost bizarní roli, když hraje kapsáře Kara, který se učí bojové umění z filmů, což sice hodně zajímavě zní, nicméně filmová realita je úplně jiná.. Režisér Paul Hunter možná patří k těm lepším tvůrcům klipů, leč celovečerák pro něj znamená příliš velké sousto, což však zde natolik bije do očí, že to nezachrání ani spousta akce, která však i navzdory snaze výborného Němce Stefana Czapskyho s jeho kamerou, dík špatnému střihu i choreografii nedokáže zaujmout !! Stále totiž snímek jako kamínek v botě tlačí nedostatek nadhledu, scénáristická rádoby komiksová stylizace hraničící se silnou křečí, zde jednoduše duo scénáristů Ethan Reiff a Cyrus Voris, které má na svědomí třeba i nového Robina Hooda, šláplo vedle, a především CGI z dílny Boy Wonder Visual Effects seriálového Robina Burta Wrda slabé natolik, že by neobstály ani při promítání pro slepce, a tak mě prostě mrzí, že MGM nenabídli režii tohohle kousku právě Hunterovi, který potenciálně zajímavému příběhu nakopal prdel.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Heath Ledger byl zvažován na hlavní roli Kara, nabídku ale odmítl jelikož dal přednost natáčení dramatu Ned Kelly. (Stocki)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama