Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

mortak odpad!

všechny recenze uživatele

Udělat ze Scotta a Rodena akční hvězdu na úrovni Chow-Yun Fata už je nápad dost slabomyslný. U obyčejného akčního filmu "nevadí" prostřihy z dublera na star (Roger Moore by mohl vyprávět), ovšem u bojového umění je to smrtící pro diváka. Střihač se snažil, co mohl, ovšem výsledek neobsahuje žádnou akci, žádný, humor, žádné napětí, žádnou myšlenku - prostě čistý odpad. ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Umím si představit příjemný večer v obsazení: pár přátel, joint a Neprůstřelný mnich. Jsem si jistá, že nejpozději potom, co Yun-Fat Chow pronese: "You defeated an army of enemies while a flock of crane circled above" pochopíte naplno význam zkratky ROTFLOL. PS: I bez jointa jsem se pobavila náramně. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si to ten příjemný feeling neudrží až do konce a někde v půlce se z toho začne stávat klasický akčňák (ale s Karlem Rodenem v roli kung-fu nacisty! :D), ale jinak je to úplně v pohodě akční komedie. Má to dobré hlášky, moc mě to nenudilo, Yun-Fat Chow i Seann William Scott jsou hodně fajn, ani se to naštěstí nebere vážně... jen škoda, že režisér nešel víc do absurdna a nerozvinul tak to, co je na celém tom filmu nejlepší. Pak bych vůbec neměl problém dát Neprůstřelnému mnichovi čtvrtou hvězdičku, ale za nenaplněný potenciál a slabší závěr ji prostě dát nemůžu. I tak je to ale fajn záležitost a fakt je třeba ji nebrat vážně. Silné 3* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je až k pláči, jak s hereckým potenciálem a charismatem Chow Yun-Fata dokáží za oceánem plýtvat. Tentokráte hraje bezejmenného mnicha, chránícího posvátný svitek, zaručující nestárnutí. V patách mu je ale (jak jinak než) parta bezpáteřních týpků, v čele se slizkým náckem Karlem Rodenem, který by v Americe vzal asi kteroukoli roli. Avšak nastane chvíle, kdy za sebe musí vybrat zástupce. Volba padne na amerického zlodějíčka, který pochopitelně mnohé pochopí, společně se prokopou naivním příběhem a všichni budou šťastní až do smrti. Nepříliš potěšen bude ale divák, který se tuhle bezduchou slátaninu rozhodne shlédnout. Režisér je sice možná solidní klipař, ale těch Matrixů už bylo relativně dost. Příběh je děravý, dialogy přiblblé, akce je jakoby vymýšlená přímo na place - rovněž chybí napětí a především jsem dlouho neviděl tak nelogický střih, jednotlivé záběry jsou mnohdy nehorázně špatně nastříhané. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bezejmený mnich (Yun-Fat Chow) stráží posvátný svitek, který může tomu kdo jej celý přečte splnit cokoliv. Nacista Struker (Karel Roden) chce tento svitek dostat, a splnit tak veškeré nacistické plány. Po šedesáti letech mnich hledá svého nástupce, když mu do cesty padne zlodějíček Kar (Seann William Scott). Pokud od filmu nečekáte nějaké hluboké zamyšlení, a nevadí vám popírání základních fyzikálních zákonů, tak se budete docela dobře bavit. Seann William Scott je skvělý herec - komediant, Yun Fat bohužel nedostává tolik prostoru k ukázkám svých pohybových vlastností a .. Karel Roden, z něj už se stává ten pravý Hollywoodský záporák. Bohužel kromě několika minut na začátku a několika na konci ho ve filmu moc neuvidíme.. Celkem .. takový průměr (ty "triky" by v dnešní době mohly být efektnější), závěr mě docela překvapil (a to se u moc filmů nestává..)... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno