Reklama

Reklama

Frank Adler (Chris Evans) je svobodný muž, který všechny síly věnuje výchově své energické neteře Mary (Mckenna Grace), zázračného dítěte. Jejich společný šťastný život se ale ocitá v ohrožení ve chvíli, kdy se o matematickém nadání vnučky dozví Frankova arogantní matka (Lindsay Duncan), která už má s Mary jiné plány. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (311)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem se nechal frajerkou překecat ke zhlédnutí rodinného dramatu, ačkoli tento žánr od srdce nenávidím. Když se na této databázi podobný snímek přehoupne přes 80 %, tak to zpravidla bývá zárukou kvality. Velmi mě překvapil herecký výkon Chrisa Evanse, který vyměnil elasťáky ušité z americké vlajky za kostkovanou košili, ve které mu to nejenom seklo, ale dokonce zvládl i kvalitně hrát. Příběh je maximálně šablonovitá záležitost snažící se ždímat z diváků emoce. Nutno říct, že úspěšně. Pochvalu si jistě zaslouží i mladá slečna v dětské roli. Celý příběh se točí kolem dilematu, zda je lepší geniální dítě začlenit do normální společnosti, nebo u něj raději rozvíjet schopnosti za cenu "normálnosti". Film má správné tempo, dostatečně zajímavý vývoj, dialogy se dají nečekaně dobře poslouchat a rozhodně potěší i jemný humor, který zkrátka funguje. Tyhle faktory činí Gifted v rámci žánru o jednu úroveň lepší než obdobné snímky. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na nějaké náboženské téma, viděla jsem už spoustu filmů na podobný způsob, kde se věnovali Bohu, jelikož šlo o velký zázrak. Tohle je film o talentu na matematiku. Na film se hezky dívalo, příjemná atmosféra, skvělé herecké výkony. Vztah mezi Mckennou a Chrisem se zdál opravdový, za což dávám palec nahoru. Příběh se mi zdál ale trochu slabší, až moc se to táhlo soudními procesy, které za mě byly dost zbytečné. Hodnotím jako průměrný snímek, který mě při jedné scéně dokázal rozplakat, ale jinak je to takové jednodušší. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„MARY JE POVAŽOVÁNA ZA ZÁZRAČNÉ DÍTĚ MATEMATIKY. ALE ŠKOLNÍ VZDĚLÁNÍ, KTERÉ JI POSKYTUJETE…“ /// Útok na city za pomoci chytrý sedmiletý holčičky, správňáckýho strejdy a kocoura. Vháněj mi slzy do bulv a vyprávěj, jakou výchovu by mělo mít geniální dítě. Chvíle štěstí střídá soudní drama a další emoce (u mě hodně emocí…). A to všechno pro ten úžasnej pocit, kdy můžete říct… „dokázals to chlape!“ /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V osmi letech jsem četl René Descartese (tu píčovinu vo tý metodě).. 2.) Navierova-Stokesova rovnice je můj život. 3.) Thx za titule „jives a patras92“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Naozaj, nieje to len na city hrajúci snímok. Snímok plný klišé, sentimentálnych scén a do očí bijúcej snahy o spravodlivosť, aj napriek tomu, že v dnešnom svete by sa podobný príbeh odohral v ďaleko pesimistickejších výhliadkach. Je to akýsi balzam pre nás, ktorí sa nechcú vzdať aspoň pomyslenia na svetlé zajtrajšky ( a vy ostatný pašeráci všetkého zlého, viete na čo myslím ). Remeselne sa tu niekto pomazlil s kamerou, citovo sa tu niekto snažil niečo zdeliť. Je len škoda, že tých kreténov začína byť viac, aby ocenili prístup tohoto filmu. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Filmů na podobné téma bylo natočeno spousty, ale tento se umí tak nějak dostat pod kůži. Vtip, dramatické chvilky, všechno působí, jak má. Navíc Mckenna je neskutečná. Člověk si tuhletu malou ďáblici musí zamilovat hned od první chvíle. Pozadu ovšem nezůstává ani Chris Evans v roli jejího otce (pro mě veliké překvapení). Chemie mezi nimi funguje na jedničku. A nakonec, kde máte jednookou kočku jako milovaného mazlíčka. Palec nahoru. 84% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Režisér Webb kontaktoval matematikáře Jordana Ellenberga po přečtení jeho článku v The Wall Street Journal a požádal ho o sdílení svých zážitků. Ellenberg si ve filmu zahrál postavu profesora. (griph)
  • Každý z obsazení a ze štábu si adoptoval zvíře z útulku, ve kterém se natáčelo. Chris svého psa pojmenoval Dodger. (Azuko)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama