Reklama

Reklama

Noc hrůzy

  • Československo Hrůzná noc (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Charley Brewster (William Ragsdale) je naprosto obyčejný americký teenager, jehož matka je přesvědčena, že to se sledováním hororů v noci trochu přehání. Charleyho život je nazáživný - dokud nezačne mít pocit, že jeho milý ale podivný soused Jerry Dandridge (Chris Sarandon) je ve skutečnosti upír. Nikdo, a nejméně ze všech pak policie není ochotna uvěřit, že je Dandridge zvrhlým vrahem, který má na svědomí pěknou řádku nezvyklých vražd. Při pátrání po důkazech, které by šaramantního milovníka lidské krve usvědčily, Charley najde spojence v Peteru Vincentovi (Roddy McDowall), bývalé hvězdě hororových filmů a moderátora televizního pořadu Hrůzná noc. Pak teprve ale začne ta pravá noční můra... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (204)

Shit 

všechny recenze uživatele

Upíry docela můžu a tohle je jeden z těch lepších filmů, oplývá jak výbornou tajemnou a někdy strašidelnou atmosférou, tak i docela vtipnejma scénama. triky jsou sice trošku zastaralý nebo bych možná spíš měl říct směšný, ale jelikož to je dost starej film, tak sem s tim počítal a celkem sem si na to po dobu filmu zvyknul a krom toho, těch triků tam neni nijak velký množství, takže těch pár scén nemůže nějak extrémě vyvézt z rytmu ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Jako malé dítě jsem měl tento film hodně rád. Teď si uvědomuji proč. Je totiž zábavný a vytvořený s určitým nadhledem. I když je to spíš parodie a jde po přesně vyšlapané cestě upírských hororů stal se Fright Night pro mě takovým osobním kultem, který si nechám vždy líbit. Ta hodina a třičtvrtě rychle uteče i pro to, že herci jsou asi tou nejlepší zbraní filmu - i když podávají spíše průměrné výkony, ale to k parodii bohatě stačí. A taky tady hrála Amanda Bearse, což mi připomnělo, že bych si dal kuře :-)) ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Pro milovniky 80's filmovy raj. Predevsim samozrejme skvela synth hudba Brada Fiedela, dominujici filmu, ktery se s tim ale vubec nemaze, proste regulerni smazba s upirama, vlkodlakama, 80's mladezi a lovcem upiru, ktery poctil Vincenta Price. Dalsi prim hraji klasicke oldschool hollywoodske masky a mutace ala Cronenberg a fakt, ze to pomerne zrucne balancuje na hrane atmosferickeho hororu a vtipne komedie. Jsem pomerne zdesen co bude zase za znesvecujici slataninu chystany remake. 8/10 ()

nigga 

všechny recenze uživatele

Už to, že obsahuje spoustu skvělých scén, ať už celá pasáž na diskotéce, atmosferický a asi dvaceti-minutový závěr v domě hrůzy (kde všechno vybuchuje, rozpouští a brutálně rozevírá papulu), první konfrontace upíra v Charlieho pokoji, který nabude hned asi tři podoby (celkově jsou tady upíři dost rozmanití, maskéři rulez), probodnutí vlka atd. k tomu si přičtěte dobré herecké výkony, stejně tak i hlášky, tak z toho vyjde velmi zábavný horor, který u mě umocňuje fakt, že to byl první horor, který jsem kdy viděl, bylo mi 6 a málem jsem se podělal. Kultovní, stejně jako pozdější Hollandova Dětská Hra. 100% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mít za souseda někoho, kdo nechodí do práce, noci tráví bujaře a žije z pravidelných dávek, to může nejednomu pít krev.. Klasický hororový motiv, kdy se hlavní hrdina kromě nadpřirozených sil musí potýkat s nedůvěrou a skepticismem okolí, na svou dobu skvělé masky a triky (lykantropická přeměna a následný skon Evil Eda velmi působivé) a šéfvampýr s vizáží bisexuálního řeckého rejdaře, který udělá klíčovou chybu, když ochutná jedovou krev sousedky Ala Bundy. Protože je hodnocení „kult“ vždycky hodně subjektivní, nestydím se přiznat, že mi přijde zábavnější Gillespieho remake s Colinem Farrellem.. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (19)

  • Jedna z hlavních postav nese jméno Peter Vincent, jméno je složeno z křestních jmen herců, kteří byli pro svůj vzhled často obsazováni do filmů s hororovou tématikou a sice Peter Cushing a Vincent Price. (Stocki)
  • Režijní debut Toma Hollanda. (Stocki)
  • Ve scéně v čase 0:29:28, kdy Charley (William Ragsdale) tužkou probodne ruku Dandridgemu (Chris Sarandon), protože ho škrtí, je možné si všimnout, že při takovém bodnutí by si poranil krk, což se nestalo. (dc125)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama