Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (188)

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Obrovský chaos a mrhanie talentom. A... Kate Winslet je skvelá... aj keď nezachraňuje hlú - vlastne skôr naivný a chaotický scenár.. a občas z toho vyjde hlúpo.. aj keď je dobrá.. A tá pieseň Kiss of Fire je pekná.. ale nemá s filmom nič spoločné.. ale bola tam... ale tú kameru som nepochopil.. farby... Jim Belushi občas fajn.. silná jedna hviezda, kvôli Kate.. a veľmi slabé dve zároveň.. aj keď pri tomto filme je to jedno.. P. S.. ten film je rovnakou spleťou chaosu, ako tento komentár... P.2S. A to ľudia neznášajú Aronofského mother! z toho istého roku.. . ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Velmi hezká Allenovská tragikomedie. Rozhodně nejde o špatný film. Souhlasím s hodnocením 65% zde na ČSFD. Woody Allen je mistr svého oboru a velmi si ho cením. Za jeho nejlepší dílo považuji film Annie Hallová. Tím, že točí každý rok jen dokazuje, že je ještě pořád v kondici. Kolo zázraků není nádherné umělecké dílo, ale svým způsobem ten film má něco do sebe. Allen nepotřebuje točit umělecké kasovní trháky. Má rád svůj žánr a svůj styl a jako mistr romantiky točí svoje, dnes velmi netypické filmy. Scénář jako vždy zcela originální. Na první pohled velmi jednoduchá zápletka, ale vlastně jde o velmi dobře propracovaný příběh čtyř intelektuálů, ale možná by to mnohem více bavilo jako divadelní hra. Kate Winslet byla výtečná. Pro ní velmi atypická role, ale Ginny zahrála perfektně. Jim Belushi jako Humpty tomu dodal humor a dvojka Justin Timberlake a Juno Temple mě moc nezaujali. Nechápu proč Timberlake jako plavčík Mickey film celou dobu vypráví a na konci zápletku neuzavře. Vizuálně byl film velmi zajímavý. Legenda kamery Vittorio Storaro vytvořil velmi poutavý a rychlý styl kamery, u kterého někdy nestíháte sledovat snímané místo, protože je ihned pryč. Pro scény na pouti, ale skvěle pasovalo. Ta rychlost tam sedí. Kostýmy a výprava moc hezké. Bohaté a nešizené. Vybraná hudba filmu dodala atmosféru. Kolo zázraků je zajímavé komediální drama ze života s lehkou nadsázkou a myslím, že není důvod se nepodívat. Film se sice Allenovi docela vleče, ale někdo v něm rozhodně najde zalíbení. Myslím, že se to mistru romantiky Woodymu povedlo. Nejlepší scény jsou s mafiány a finální scéna. U mě hezké čtyři hvězdičky. ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Nebylo by to zase tak špatné, děj je jednoduchý, retro vizuál povedený a prostředí zajímavé, ale naprosto nevyužité. Jenže filmu podráží nohy skutečnost, která se mi u Woodyho stává. Všechny postavy do jedné mě serou. Nemají žádný vývoj, jsou od začátku do konce stejné a obzvlášť u postavy Ginny se člověk nediví, že jí manžel občas jednu flákne. Justin se snaží hrát mladého Woodyho, ale na rozdíl od Owena Wilsona se mu to zoufale nedaří. Překvapila mě vážnost s jakou film sám sebe bere. Pouze jednou jsem se usmála, za celý film a už si ani nepamatuju čemu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase akoby W. Allen postrádal iskru, tak pre neho typickú v mladšom veku. Príbeh sám o sebe ma nebavil - nudné, klišovité a prehnane banálne. Mne teda to postupné odkrývanie vrstiev ľudského správania vôbec nesadlo. Ale bavili ma herci, teda až na Timberlakea, ktorý tu vyzeral a hovoril akoby sa práve nadýchal toluénu. Najviac ma však oslovila vizuálna stránka snímku a kamera, tá bola naozaj nádherná. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mám neodbytný pocit, že se s koncem natáčení muselo hercům ulevit podobně, jako mně při závěrečných titulcích a troufnu si tvrdit, že někoho méně hollywoodsky protřelého by účast v této konverzační křeči mohla stát i kariéru. Blábolovitý výškrabek prostý allenovského espritu je za poslední dvě tvůrčí dekády nejslabším mistrovým počinem a jediné zachovalé pozitivum je už klasická retro nálada. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)
  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)

Reklama

Reklama