Reklama

Reklama

The Neighbor

  • Velká Británie The Neighbour
Trailer

Obsahy(1)

John (Josh Stewart) a Rosie (Alex Essoe) žijí společně na maloměstě v odlehlém domku, z jehož garáže zajišťují logistickou podporu pro obchod s nelegálními drogami. Ještě jedna zakázka a budou mít dostatek prostředků na nový život. Jenže věci se zkomplikují, když Rosie spatří na sousedově pozemku zakrváceného muže. John přijíždí domů a zjišťuje, že Rosie je pryč. Jeho pátrání ho přivede až do sklepa sousedova domu, ve kterém se zděšením odhalí sousedovu pravou tvář. (Psychor)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Snímek, který nemá za úkol překvapit, ale na 90 minut člověka posadit a bavit. Sice zde není nic překvapivého a vše jsme už viděli někde jinde. Pořád se ale jedná o lehce nadprůměrný snímek, který nenudí, rychle uteče a nějakého toho napětí se taky dočkáme. Od režiséra Collectora jsem však čekal trošku víc krve. Snad Jindy. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Dunstana mám rád, opět nám totiž naservíroval film, kde hrdinové nejsou vyloženě kladní a člověk, tak neví komu fandit. Sice to neni tak intenzivní, jako Sběratel a ani né tak krvavý, ale furt je slušně napínavý thriller. První polovina se sice trošku vleče, ale jakmile si hlavní protagonista dá dvě a dvě dohromady, tak se slušně rozjede. Co se týče násilí, tak až na dvě (dejme tomu) úmrtí, je to všechno mimo kameru, ale to druhé je láhůdkové, to zase jo. Navíc ke konci to začne být docela, drsné, i když je mimo kameru, aneb čeho všeho sou lidi schopni aby přežili. Hudba ve stresových situacích, dobře brnká a jenom přidává na nervozitě, když se začne něco dít, tak se zase vypne. Což je super, v mnoha filmech, se to dá na plný koule a zážitek je pak nulový, to se tam pak perou a do toho všeho řve hudba. Tady to však neni, tak palec na horu Logicky má film i nějaké to překvapení a konec si řiká o přídavek, tak snad. Tak a tímhle ukončuji svůj čtrnáctidenní hororový marathon, co stojí za to a co ne, najdete v komentářích. Však za mně vede Unfriend a pak Hush. ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele

Dobrej pribeh..dobry drama..docela dobra hudba kterou zkurvi totalne vole nejaky artovi sracky co natacel ten magor nechapes..kdyby to tam nebylo jeste lepsi..vpohode vanocni film na jedno odpoledne..ale znam takovy blbecky co tady na to nadavaj a daj buranskymu filmu plnou palbu, kterej snad tocili nejaky zasrany amateri ze stredni, kamera rozklepana jak bezdomovec v zime a amaterskej shit..ale tohle je vklidu na 3/5 ! ale na sbirku to nema chtelo by to 3dil! ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem se na snímek Neighbor poměrně těšil. Vzhledem k tomu, že mě Marcus Dunstan již nemá čím překvapit, věděl jsem také naprosto přesně, co od něho dostanu. Všechny jeho snímky totiž operují s podobnou šablonou, čímž tak trochu připomíná mistra recyklace Jamese Wana. Bylo tedy předem zřejmé, že Neighbor nebude disponovat parametry hororové komety, ale na druhé straně ani nepůjde o žádný propadák. Podle předpokladů jsme se tak dočkali řemeslně velmi dobře zvládnutého hororu, na kterém bych ocenil zejména casting, hudební stránku snímku a solidní atmosféru. I když je třeba nutno podotknout, že v závěrečné čtvrtině bohužel Neighbor mírně zdivočí a atmosféra až příliš vyklízí své místo akci. Přesto rozhodně doporučuji ke zhlédnutí a uděluji silnější tři hvězdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak horror za mě ne, ale thriller ano. Slušný oddechový snímek na deštivé večery, jako je ten dnešní. John vypadá jako obyčejný překupník, taková ta padavka, co dělá druhým jen podržtašku. Že je vše jinak se brzy přesvědčí jeho soused. ,,Každý máme svá tajemství." Snímek nedisponuje žádnou kladnou postavou, jelikož o obětech divák neví nic a ostatní čistí nejsou. Velmi dobrá hudba, která z relaxační přechází dle potřeby do tísnivé a strašidelné (místy mi připomněla Carpentera), dokáže především v poslední třetině navodit správnou atmosféru. S údery a krví se příliš nešetří, byť některé momenty patří spíše do sci-fi, ale chápu je jako žánrovou nadsázku. Závěrečné napětí a držková bez slitování mají ode mne dvě hvězdy navíc. Ne že bych se snad na tenhle film ještě někdy podíval, ale napínavý byl, což se cení. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama