Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (208)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli se budou dál točit podobné dokumenty, tak jo, je s námi konec. Leo si tu hraje na Willyho Foga a chytá se za hlavu pokaždé, když někde něco roztaje. Měl by si tenhle týden zajet do Špindlu. Já si určitě nemyslím, že my lidi děláme všechno správně a že svět je v top formě, ale taky úplně nevím, jestli je všechno vážně tak v háji. Jeden vědec říká globální oteplování existuje, druhý vědec říká globální oteplování je blbost, třetí vědec říká přestaňme žrát hovězí, čtvrtý vědec říká začněme žrát kuřecí a pátý vědec polemizuje se všemi čtyřmi předchozími kolegy. V pátek začíná finále extraligy a já bych si přál, aby to byl taky takový hokej. ()

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Myšlenka natočit další popularizační film o problematice globalní změny klimatu je ušlechtila. Nicméně amíci se hodně soustřeďují na emoce a ne na fakty. Film jako celek klouže po povrchu, aniž by nabídl opravdová řešení a serioznější debatu o tom co bude. Například film nám serviruje elektromobily jako řešení. Auto na elktřinu je podle nich hotová technologie, která není v provozu jen kvůli loby těžařských firem. Je naivní si myslet, že je možné jen tak přejít od spalovacího pohonu na vodik nebo elektřinu. Výroba baterii a elektormobilu spotřebovává energii, která se musí opět získat spalováním fosilních paliv. A elektřina pro jejich pohon se musi take z něčeho vyrobit. Proto pokud jezdím elektromobilem, můžu si bez víčitek jezdit s pocitem, že dělám něco pro planetu, ale ve finále žadne CO2 neušetřím. A jak to bude například s letadly ty budou létat na co? Kurva a co tam děla svatý Franta. Co ten ma společného s klimatem. kdyby místo toho žvanění dovolil těm kudlankam používat šprcku tak nas tady neni 7mld ale míň a planeta by tolik nedostava zabrat. BTW Jaký mělo význam měnit název filmu pro českou produkci? ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Je! A je vidno, že si to uvedomuje aj Leo, ktorý vo väčšine prípadov len počúva špičky vo svojich odboroch, ako vysvetľujú jednotlivé aspekty. Oceňujem ho, pretože vďaka nemu do tejto problematiky nazrie omnoho viac ľudí. Škoda, že dokument nešiel ešte ďalej, ale naopak sa snaží vzbudiť iskierku nádeje. A tá nie je. Napadá mi verš z jednej piesne od Guns N´Roses, "ain't it fun when you know that you gonna die young". ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

110% za obsah!! Ten je hlavní ... ten je nutno předávat a společně zdolat. Každý krok je podstatným posunem a probuzením, velké díky za tento dokument. Jen mě mrzí trošku ta Vaše volba slov. Kážete tu, jak lidé se musí probrat, lidé si musí uvědomit a začít dělat to a to ... ukazovat prstem umí každý. Ale děláte tu změnu i vy? Sáhněme si do svědomí a začněme především u sebe. Co jste dnes udělali lépe než včera, jak jste dnes pomohli? Je třeba začít teď a tady. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Možná právě proto, že jsem byl v týhle oblasti vždycky totální buran a ignorant, ale určitě taky díky celebritě a povyku, jsem se rozhodl obětovat tomu chvilku. A je s námi konec? Ehmmm... Ani tenhle dokument mě nepřesvědčí přestat se klidnit tím, že klima planety se mění tak jako tak a schopnost lidstva se adaptovat v průběhu dějin je až neuvěřitelná, každopádně zajímavý to bylo a Leo, ač působil jako posh turista, si za dobrovolnou "spasitelskou" činnost zaslouží nějaký ten respekt. K dokonalosti mi tu ale nějaká ta přesvědčivost, naléhavost a propracování přeci ještě chybí. (říká č*rák co ani netřídí odpadky) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Torontském IFF. (Varan)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama