Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (208)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bezradné. Já chápu potřebu tohohle dokumentu, který se u nás jeví zbytečně a polopaticky, ale v Americe je samozřejmě diskurz jiný a je potřeba lidi přesvědčit, že se něco děje. Tenhle film to ale nezvládne, protože čistě intuitivně míchá fakta s emocemi, což může fungovat jen tehdy, když divák názor sdílí a potřebuje ho například jen ukotvit. Na nepřesvědčené to má přesně opačný účinek. Když to tedy vezmu tak, že tenhle film je užitečný jen v prostředí, kde se na změnu klimatu nevěří, ale přitom nemá moc ničí názor změnit, posouvám se do bezcílného začarovaného kruhu. (S DiCapriovým pocitem sebedůležitosti problém nemám, do značné míry je ten pocit oprávněný a je jeden z mála herců své generace, kdo funguje jako velká instituce á la 90s. Je teda jenom na místě, že s tím aktivně pracuje.) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tým vysoko pozitívnym ohlasom ohľadom tohto dokumentu, som očakával niečo vysoko nadpriemerné. Ale v podstate to bola skôr taká esej prostredníctvom putovania a angažovania sa Leonarda DiCapria. Jeho reprezentatívny prínos v tejto globálnej ekologickej kríze mu nikto určite neberie, ale dokument sám o sebe je len výklad obrovskej spleti činiteľov a faktorov vplývajúcich na životné prostredie. Ja mám radšej dokumenty, ktoré nemusia mať taký mohutný záber, ale zato idú viac do hĺbky. Z tohto som sa prakticky až tak veľa nového nedozvedel. Aj keď niektoré postrehy a zábery stáli naozaj zato. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Důležité, k zamyšlení, reálné, povinně k vidění, zajímavé, poutavé. Dobře a jednoduše udělaný dokument o hrozbách konce planety, konce lidstva. Narážky na Lea mi nepřijdou úplně vhodné, kdyby dokument dělal Franta od vedle, tak by si to asi nikdo nepustil. Leo láká svojí známostí, i většinovou oblíbeností, a tím je tu šance, aby se toto "poselství" dostalo k co největšímu množství obyvatel. Dokument je udělaný logicky, nenásilně a zajímavě, vhodné pro laiky. Neřeší se pouze otázka ekologie, obnovitelných zdrojů, upozornění na kácení pralesů, všemi oblíbený palmový olej, ale také právě o korupci vysoce postavených lidí. ..takže bych začala asi tím, aby si všichni přestali každej den vozit zadky v autech a přemýšleli o tom, co nakupují k jídlu, tj. žádné polotovary a kalorické sračky.. #nebudignorant ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nesúhlasím úplne so všetkým, čo tu bolo povedané (téma Čína), ale ide rozhodne ide o jedno z najdôležitejších diel tejto doby, a bolo by úplne nezmyselné špárať sa v detailoch. To máte ako s Grétkou, keď desaťtisíce dospelých ľudí hejtujú pätnásťročnú autistku, ktorá keby sa aj náhodou mýlila, tak svet bude prinajhoršom trochu viac eko. Klimatické zmeny sú fakt a kto tomu neverí je slepý, alebo idiot. Alebo oboje. Ohodnotiť to moc neviem, tak asi za 4*? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Stojíme u velkého bytového domu. Po fasádě teče při deštích voda, chybí pořádná rýna. Ostatní dumají, jak a kam ji ve špatně řešeném místě instalovat. Všechno odkývám. Hovno tomu totiž rozumím. Zhruba tak nějak na mě Leonardo DiCaprio působil. Určitě má k otázce klimatických změn co říct, ale pořád to působí tak trochu uměle. Navíc právě neohleduplný přístup Američanů dělá do světa sakra velkou díru. Nicméně on nemá komu, co dokazovat, takže nakonec beru. Věda má svou pozici, ale politika a byznys jsou silnější. V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun uznávaného herce poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. Leo se do toho zřejmě položil, nicméně jde spíš o subjektivní pohled na problematiku než o nějaký plnohodnotný dokument. Ale proč ne, třeba oslovení tupých mas slavným hercem alespoň u některých méně natvrdlých zabere. Je fajn, že na některé strašáky se dívá z vícero úhlů. Ne náhodou načasováno před volbou nového prezidenta Spojených států amerických. Natočeno poutavě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětový rozsah premiéry dokumentu nemá ve filmovém průmyslu obdoby, vysílal se i na zhruba 250 univerzitách po celém světě, dostal se i do programu filmového festivalu v Torontu a v Londýně, k dispozici bude i pro církevní instituce a kostely. (Duoscop)
  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)
  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama