Reklama

Reklama

Marrowbone

  • Španělsko El secreto de Marrowbone (více)
Trailer 3

Mladého muže a jeho tři mladší sourozence, kteří utajili smrt své milované matky, aby mohli zůstat spolu, pronásleduje v jejich rozlehlém sídle hrozivý duch. (Filmbox)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (54)

silentname 

všechny recenze uživatele

Asi som od "Marrowbone" čakal niečo iné, no neznamená to, že výsledný efekt je nakoniec zlý. Myslím si, že keď pomaly rozlúštime to puzzle, ktoré sa tu otvára, tak to konečne začne dávať zmysel a celkovo sa to otočí a stane sa to zaujímavejšie. No pred tým všetkým som mal z filmu skutočne obavy. Nevedel som čo si myslieť, bol som zmätený a najmä som sa pri filme viac nudil. Pretože moc strašidelného sa toho nestihne udiať. A väčšinu si nechajú na záver filmu. A to nie je moc uspokojivé, lebo ak človek čaká hororovú atmosféru, tak sa jej moc nedočká. Sú tu síce efektné momentky plné atmosféry, no nevedia to dobre vyvážiť a viac je celý film drámou. Takže teraz odložím svoje očakávania bokom a skúsim sa na film pozrieť ako drámu. Ako by som ho vnimal, keby od toho očakávam hlavne drámu? Myslím si, že by som bol celkom spokojný. V prvom rade mám pocit, že George MacKay je veľmi dobrý ako hlavný hrdina a počas rozuzlenia to všetko do seba zapadne a pochopíme úplne všetko. A priznávam, že je to zvrat, ktorý som neočakával. Charlie Heaton je rovnako skvelý a Anna Taylor-Joy len potvrdzuje, že sa za posledné roky stáva jednou z najkvalitnejších mladých herečiek tejto generácie. Plus ani príbeh nie je najhorší. Len čo mi najviac vadilo je fakt, že počas väčšiny filmu nestihne toho veľa udiať a všetky najväčšie tromfy si film necháva až na posledných 30 minút. A keď to príde, tak zrazu je to pre mňa veľmi silné. Lenže som si musel odsedieť všetko ostatné. Ľúbostný trojuholník, ktorý ma vôbec nezaujímal. Tom Porter a jeho nová práca a tiež jeho snaha získať prachy a podobne. Toto ma proste nebralo. Zakončenie je dobré, no chvíľku to trvá, kým sa človek do toho dostane. A ak sa človek pripravil na niečo strašidelné, tak tu sa toho moc neudeje. Hodnotenie: B- ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Matka a čtyři děti se uchýlí do odlehlého domu, kde chtějí začít nový život, ale minulost nikdy nespí a navíc matka celkem záhy umírá, což vše ještě zkomplikuje. Perfektně zahrané a to od všech zúčastněných včetně toho nejmladšího. Nic nemohu vytknout ani vizuálu a prostředí dávalo příběhu nejrůznější možnosti. Jenže ona to byla nuda. Mysteriózní prvky příliš nefungují, napětí neexistuje a příběh se vesměs motá v kruhu. Zvrat, který nakonec přišel, filmu prospěl i neprospěl. Je sice pěkné, že se začalo konečně něco dít, ale na druhou stranu to vzhledem k předchozímu ději nedávalo moc smysl. Navíc to bylo neúměrně dlouhé. Španělé mě tentokrát nepotěšili. 40% patří hlavně hercům. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Anya Taylor Joy, Mia Goth, Charlie Heaton zo Stranger Things a španielske zázemie. Španieli horory vedia, herecké obsadenie je s odstupom času (2023) pomerne hviezdne a mne podobný film s duchom v dome, dobrou atmosférou, hercami a prekvapivým dejovým twistom v závere veľmi sedí. Vo výsledku je Marrowbone ďalší z mnohých nenápadných španielskych hororov, ktorý mi spravil radosť, aj keď musím uznať, že to nie je čistokrvná ducharina typu Conjuring ale skôr mix hororu, trileru a mysteriózneho žánru. 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Scénarista Sirotčince natočil nudný, nezáživný thriller s výbornými mladými herci. Ono to na pohled působilo velmi neatraktivně, dějově mě to absolutně nezaujalo ( jen finální zvrat by se dal pochválit), tempo je velmi roztahané a fakt, že se zde nic moc pořádného nestane za celý film celkem bolelo. Tohle ne. Španělé si vybrali slabší chvilku. 35% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica čistá strata času. Romantické oťukávačky hrdličiek, či drcanie sokov počas honby na prc adeptku, ma v prípade horor žánru absolútne nezaujímajú. Už som mal normálne dojem, že sledujem iný film. V tej druhej, mierne zlepšenie síce nastalo, no “Marrowbone”, je viac menej mysteriózny thriller, ktorého základ tvorí pomerne komplikovaný príbeh postavený na princípe: “stranger in the house”. Žiadna “entita” tu útočiť nebude, a tento, pre niekoho, koho meno sa nevyslovuje, opäť šokujúco očakávaný horor roku, neponúkol takmer nič, na čo by som si zajtra spomenul. Tie dve, za dobové umiestnenie a pomerne zaujímavé rozuzlenie, si to ale zaslúži. Inak, už ma to s tým ojebávaním, v podobe zaradenia kadejakého filmu do horor žánru, začína srať. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama