Reklama

Reklama

Snídaňový klub

  • USA The Breakfast Club (více)
Trailer

Film Snídaňový klub režiséra a scénáristy Johna Hughese přináší symbolický obraz života na americké střední škole v 80. letech minulého století. Když se kvůli školním prohřeškům sejde na sobotním vyučování rebel, šprt, školní královna krásy, sportovec a podivínka, všichni jsou pouhými spolužáky. Odpoledne toho mají ale společného víc, než si kdy dokázali představit. V dobrosrdečné komedii o dospívání, která pomohla definovat celou generaci, se představuje hvězdná herecká sestava z 80. let.
(Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zcela určitě jeden z nejlepších filmů o středoškolácích. Divadelně rozehrávané dialogy, které divákovi postupně odkrývají kdo je vlastně kdo a zároveň že nikdo není pouze tím za koho se vydává. Režisér John Hughes byl v 80. letech docela pojem. Hudba je geniální, po hříchu se ve filmu vyskytuje pouze sporadicky. Překvapí že Judd Nelson to nedotáhl v kariéře dále. Zážitek 75% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Teenagerovská komedie s typicky americkým nádechem. Chování dětí a jejich rozdílnost je náhle vystaveno konfrontaci. Školní hvězdy a podivíni se najednou setkávají v jedné třídě a odkrývají svá tajemství a pocity. Musím přiznat, že téma je stále aktuální a i poměrně starší snímek má co říct i mladším divákům. Mně osobně se moc líbil. Takový film k odreagování, který vám i přesto něco dá. Rozhodně stojí za to dát mu šanci. 75% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chápu, co chtěl John Hughes říct, a obzvlášť vzhledem k pointě nebudu filmu vytýkat, že hlavní hrdinové představují dobře známé (nejen) americké středoškolské škatulky... Ale kdybych se při sledování jejich dialogů a monologů tak moc nenudil, byl bych zkrátka přinejmenším o jednu hvězdičku spokojenější. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Moc nevím, co si o tom myslet. Je to sice kult a konec je fakt super, ale cesta k němu je zdlouhavá. Na tento film se často odkazuje, takže už jen proto se hodí ho znát. Parta dětí z různých společenských skupin je v sobotu po škole. Dlouho to netrvá a jejich rozdíly způsobí nejeden konflikt. Časem si ale uvědomí, že jsou všichni na jedné lodi a že jim nezbývá než táhnout za jeden provaz. Hezky to poukazuje na ty klasické stereotypy na střední škole. "Nikomu bys nechyběl!" ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Když se kvůli školním přohřeškům sejde na sobotním vyučování rebel, šprt, školní královna krásy, sportovec a podivínka, všichni jsou pouhými spolužáky. Odpoledne toho mají ale společného víc, než si kdy dokázali představit. V této dobrosrdečné komedii o dospívání, která pomohla definovat celou generaci, se představuje ta nejsympatyčtější herecká sestava a do toho je propojená nadupaným soundtrackem a skvělým humorem. Moje nejoblíbenější klasika 80. let. - "We're all pretty bizarre. Some of us are just better at hiding it, that's all." ()

Galerie (100)

Zajímavosti (69)

  • Alison poprvé promluví ve 33 minutě. (HellFire)
  • Vtip, který říká postava Bendera (Judd Nelson) ve ventilační šachtě, ale nedořekne ho, protože propadne stropem, ve skutečnosti nemá žádnou pointu. Původně měl Bender vtip doříct při návratu do knihovny, ale nikoho ze štábu nenapadalo, jak by měl skončit. (Othello)
  • John Hughes plánoval natočit film s dvou a půl hodinovou stopáží, ale mnoho scén bylo vystřiženo a negativy zničeny. Režisér tak dle svých slov vlastní jedinou kopii celého filmu.
    Tohle jsou scény, které ve filmu neuvidíte (některé skončily jen na papíře):
    * Carl předpovídá, kde budou hlavní protagonisté za 30 let. Bender se zabije, Claire bude mít dvě práce a facelift, Brian se stane vskutku úspěšným, ale zemře na infarkt v důsledku stresu v práci. Allison se stane skvělou básnířkou, ale nikoho to nezajímá a Andrew se ožení s nádhernou letuškou, která hodně ztloustne po porodu. * Ve snové scéně se každému zdají podivné sny, ve kterých se objevují auta, nahé ženy, Godzilla, pivo, souboje letounů, atd. * Bender měl původně do školy přijet s otcem v rezavém náklaďáku a pohádat, přičemž upustí svůj sáček se svačinou a otec mu řekne, že je ho "škoda i pro to maso na oběd". * Bender zatřepe jednu plechovku s pitím a položí je mezi ostatní. Jak víme, pití dostala Allison. * Ředitel Vernon se zeptá, kdo potřebuje na záchod, načež se všichni přihlásí. Chlapcům dá 2 minuty a děvčata mají na vykonání potřeby 3 minuty. Claire nachytá Allison, jak místo toho jí brambůrky a Bender si dělá srandu z Briana, protože při konání potřeby na toaletě sedí. * (HellFire)

Reklama

Reklama