Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (393)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Schwarzenegger v hororu, byť akčním. To tu ještě nebylo ! Gabriel Byrne jako Satan pokouší nešťastného Arnieho, se zlou se však potáže, Arnie mu totiž ukáže... No po pravdě řečeno, je to klasický "schwarzeneggerovský" film, ovšem velice zručně natočený a od začátku do konce velmi zábavný, v jednoduchostia přímočarosti je prostě síla... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Spätné hodnotenie filmu mi vychádza veľmi pozitívne, keďže teraz už hodnotím nielen ako detský Anieho fanda, ale snažím sa aj o trochu kritiky. Tu mi však nezostáva nič iné, len potvrdiť, že sa tu vo svojej roli a presvedčivosti Arnie asi najviac trafil do čierneho. O to viac však divákov prekvapí ozaj netradičný nehollywoodsky (resp. nearnoldovský) koniec, po ktorom som odchádzal z kina mierne prekvapený. Filmu však nechýba hustá atmoška a miestami fakt podarené trikové zábery a ako diabolský protivník Byrne tiež sedel dobre. 75%.. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když se pokusím opomenout neopomenutelné, tedy to, že samotný vládce pekel, který likviduje člověčstvo škaredým pohledem, má neskonalý problém poradit si s jedním bezvýznamným človíčkem. Bohužel, na jejich konfrontaci je snímek prakticky postaven, takže jej nejde brát až tolik vážně. Akcička na rok 1999 celkem ujde. Arnold má stále mladickou jiskru a děj odsýpá. Pár hlušších pasáží zde přeci jenom je a hned 2x se mi během stopáže podařilo prospat se. Nelze však opomenout velice vydatnou kadenci hlášek, která si mě celkem získala. Myslím si, že je zde snímek značně podhodnocen. Já bych jej viděl na ucházející předspánkovou relaxaci. Nudou jsem neumíral. Viděl bych to na ošklivé 3 kousky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Terminator vs. Lucifer. Zní to lákavě, ale právě v tomto spojení je zakopaný Kerberos. Akční scény totiž byly zakomponovány do tohoto mysteriózního thrilleru poněkud necitlivě, nicméně jako úlitba Arniemu T-800 to lze se skřípajícími zuby pochopit. Já bych však na místě jeho postavy spíše uvítal charakterního herce, nebo vlastně jakéhokoliv herce a posunul Konec světa do více komornější roviny.. A samotný vládce pekel? Mám G.Byrnea rád, ale tady jako představitel ďáblova vtělení roznášel takovou hrůzu, že by ho bez problémů umlátila Dorota Máchalová péřovým polštářem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na koniec sveta vyšla pekná a výstižná recenzia v dobovej Cineme. Bola to prvá Cinema, čo som si kedy kúpil a tak si na tú recenziu, ako na jednu z mála, ešte spomínam. Nechcem opakovať už raz napísané, takže doplním len to, že sa na to dalo ako tak pozerať a tým všetká chvála končí. Alebo ešte vydarený doprovodný singel v podaní toho týpka z tej hip hopovej skupiny, čo mala hit hip hop hooray. Ono ten námet je skôr niečo ako od Monthy Pythonov, prestarnutá akčná hviezda verzus diabol. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • Rola Jericha (Schwarzenegger), bola pôvodne plánovaná pre Toma Cruisa. (rador)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama