Reklama

Reklama

Nebezpečný útěk

  • Česko 12 hodin strachu (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Carol Hunnicutová se v losangelském hotelu stane nechtěným svědkem mafiánské vraždy, kterou spáchá gangsterský boss Leo. Harry Caufield z kanceláře okresního prokurátora, který už dlouho po Leovi pase, zjistí podle otisků prstů identitu svědkyně a vypátrá, že se skrývá v zapadlé chatě v kanadských horách. Vydává se za ní a na místě zjišťuje, že mafie už také objevila Carolinu stopu a snaží se ji zlikvidovat. Podaří se jim uniknout najatým zabijákům a nastoupit do expresu, směřujícího do Vancouveru. Dalším Leovým mužům se však povede vmísit se mezi cestující. Život Carol i Harryho je v bezprostředním ohrožení. Železniční detektiv Keller Harrymu pomůže zbavit se najatých vrahů, ale sám přijde o život. Nebezpečný souboj s mafií vrcholí na střechách vagónů, kde Harry musí čelit zuřivému útoku tajemné cestující Kathryn, která je také v Leových službách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

Madison 

všechny recenze uživatele

Keď ma užívateľ Falko dopredu upozornil na to, že sa mám pripraviť na hitchcockovský štýl, ani vo sne ma nenapadlo, že pôjde skutočne o stiesňujúci a tmavý film uvarený na spôsob ,,majstra thrilerov." Hlavní hrdinovia trištvrtinu snímky nevytiahnu päty z idúceho vlaku a niektoré konkrétne scény vo mne vyvolávali nepríjemné morbídne pocity. V súčasnosti to už, samozrejme, neprekvapí, ale pobaviť sa dá na tom kráľovsky a je cítiť, že Hitchcock bol pre Hyamsa veľkou inšpiráciou. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Svou podstatou neuvěřitelné béčko, i když velká většina filmů na tohle brdo vznikla až po Nebezpečném útěku. To, co nás většinou na takovýchto filmech štve, tedy na hlavu postavený minimalismus, 3-4 hlavní herci a asi dalších pět komparsistů plus vyloženě "jednotvárné" prostředí, tady kupodivu působí takřka mile komorně a příjemně "domácky". I když můsíme být velmi, velmi milosrdní, abychom na tuhle hru přistoupili a vzali film na milost. Jednu velkou výhodu oproti záplavě konkurentů podle naprosto stejného scénáře to ale stejně má: shrbený Hackman v akčních scénách sice působí mírně směšně, ale přece jenom je to stále herec, na kterého se dá koukat. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Přežít a přesvědčit svědčit. Jen proto, aby mohl sedět v soudní síni a dívat se, jak soudce vynáší rozsudek a usvědčeného zločince začíná tlačit límec košile u uzlu kravaty.. Díky Hackmanovým nevymáchaným ústům to více baví v konverzační rovině (přátelský pokec se zabijáky u kávy a něčeho ostřejšího) než při nepřesvědčivě natočených akčních scénách (modýlkem vrtulníku počínaje a soubojem „moc vysokých“ osob na střeše vlaku konče). V rámci spoileru musím říct, že trvanlivost Walshů je tady až překvapivě jepičí.. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Když jsem znoval viděl tuhle devadesátkovou záležitost,tak jsem si ji popravdě slušně vychutnal.Žádný blbý nápady,ale poctivý feeling,který ve vlaku měl slušnou atmošku.Vždycky se mně líbí,jak většinou uhodnete co se stane další záběr a přesně tady jsem byl už v 100% uspěšnosti:).Není to vůbec na škodu a diváka to sice nepřekvapí,ale udělá naopak radost .Gene Hackman je zde suprový a toho prokurátora si dává fakt parádně.Je to klasická naháněčka,která má horší půlku filmu,protože se to ve vlaku někdy až zbytečně šponuje.Jinak na to,že se tam vlastně skoro nestřílí,tak pěkný thriller starý školy.Někdo si u tohohle určitě vzpomene i na film Přepadení 2: Temné území . ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Filmy P. Hyamsa majú zvyčajne diskutabilné scenáre, no po stránke remeselnej zručnosti sú poctivými komerčnými produktami, ktoré rozhodne nepatria medzi odpad. No a skvelé herecké obsadenie, solídny a hviezdami nabitý markizácky dabing a slušný spád, vytiahli túto napínavú historku až na tak vysoké hodnotenie aké dávam. A navyše --- TECHNICKÁ POZNÁMKA: Markíza film uviedla v originálnom formáte 2,35:1. (9.6.2010) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Keď Robert (Gene Hackman) a Carol (Anne Archer) unikajú z chaty autom, kmeň padnutého stromu im poškodí čelné sklo. O pár záberov neskôr je sklo opäť celé a následne znova poškodené. (mijec)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno