Reklama

Reklama

Kit je problémová dívka, za napadení a žhářství skončí studium na stávající škole a je doporučena na zvláštní školu Blackwood, kde končí podobné dívky. Škola je ukrytá v hustých lesích a vede ji podivná ředitelka. Celkem do školy nastoupí pět dívek, všechny delikventky. Vedení školy se soustředí na rozvoj talentů v každé z dívek. Brzy se ukazuje, že mají opravdu skryté talenty. Kit se například učí hru na klavír, její spolužačky pak matematiku, malbu nebo básně. Během studia se ale začínají dít podivné věci. Kit v noci slyší hlasy, má pocit, že se po chodbách školy kromě studentů a učitelského sboru prochází ještě někdo. Brzy se začnou dít divné věci se samotnými studentkami, mají halucinace a svým oborům se věnují, jako by byly posedlé, zapomínají jíst, pít i spát. Kit začíná pátrat po tom, proč to tak je. Paní ředitelka mlží, a to se zdá Kit podivné. Až pořezané zápěstí jedné z dívek vede Kit k tomu, aby navštívila prostory za tajemnými dveřmi. Tam se ukrývají obrazy premiantů školy až hluboko do minulosti. Stejně tak jsou tam ale složky se studentkami, které vždy během studia záhadně zemřely nebo spáchaly sebevraždu... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím...Všichni tam něco viděli, ale já jsem slyšela a viděla jenom BLA BLA BLA BLÁBLÁ BLABLABLABLA... Žádné emoce, rozplizlý scénář který celý film zavedl do nikam...Prostě naprosto o ničem...Jediné co lze vyzdvihnout je hudba, ta je skvělá...Pokud chcete zažít emoce s duchařinou a dokonce i filozofický přesah do života, tak si pusťte HRÁČE SE SMRTÍ...Ovšem ty původní!!! Ne ten sprasenej remake... Za mě 50% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Down A Dark Hall nakoniec podľa mňa celkom dobre funguje. Myslím si, že je tu potenciál na to, aby to bolo ešte lepšie a určite je pravda, že mohli na ten nápad trošku viac pritlačiť a ísť trošku strašidelnejšou cestou a mali by sme tu možno aj jeden z najlepších hororov roku. Z toho čo tu máme nakoniec reálne mám pocit, že dávam oba palce hore za koncept, ktorý je podľa mňa relatívne originálny, nový a vysoko zaujímavý. Tam nemám dokopy čo vytýkať. Čo sa týka castingu, tak je to podľa mňa zvládnuté tiež celkom okey. Všetci herci dokopy majú čo ponúknuť a sú zaujímaví. Môžem povedať, že najprv som mal pocit, že niektoré postavy budú veľmi stereotypné, no postupne sme o nich odhalili viac a pridali do toho nejaký záujem. AnnaSophia Robb je podľa mňa šikovná holka. Nemá problém ukázať svoju nežnú a dievčenskú časť, no súčasne sa v nej asi skrýva rebelka (ako posledné roky chce ukázať) a nebráni sa ísť do projektov, ktoré tú Disney Leslie trošku boria. A nevadí mi to. Funguje to schopne. Čo sa týka Umy Thurman, tak akosi pôsobí zo všetkých najslabšie. Nemám pocit, že by to bol otrasný výkon a rozhodne ma dokázala už viac otravovať, no môj problém s ňou je, že pôsobí ako keby sme skombinovali Mortišu so slečnou Peregrinovou a urobili ju viac hrozivou. No súčasne aj mysterióznou. Neviem čo tam povedať. Neviem čo k tomu dodať. Atmosféra domu je úžasná a je super, že dokážu niečo tak fascinujúce a nádherné ako je hudba, výtvarné umenie alebo literatúra spracovať do takéhoto hororu. Tam dávam kredit. Podľa mňa schopný film, ktorý potreboval len niečo trošku viac, čo by mohlo zatlačiť na pílu. Aby nás film viac vydesil. Hodnotenie: B ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Téměř duchařská záležitost, která není stavěná na hvězdnou Umu Thurman. Do jisté míry to láká na její jméno, ale spíše je to o AnneSophii Robb, které bych tu sedmnáctku rád věřil, jenže je jí ve skutečnosti o osm let víc, což samozřejmě může i nemusí devalvovat její herecké uchopení. Coby brusič jetých padesátek, dá-li pyj, však musím ocenit tu možnost konfrontovat se s číslem sedmnáct alespoň skrze filmový svět. I přes značný výškový nepoměr obou známých hereček to nutně neznamená, že by ta menší, v tomto případě Robb, v něčem podstatném ztrácela. Je solidním tahounem a proklestí diváka spolehlivě ztemnělými chodbami nápravné dívčí školy, kam byla spolu se svými dalšími čtyřmi nepřizpůsobivými děvčaty patřičnými úřady poslána. Robb se diváckým bulvám v posledních letech vzdálila, nicméně herecký talent ji neopustil, takže filmu vévodí, zatímco její slavná kolegyně Thurman si jen tak filmem profrčí, občas si "zadémonizuje", aby byla posilou titulek. Režisér Rodrigo Cortés usiloval o invenčnější pojetí, čemuž věnoval náležitou péči. A neopomenul přitom svému dílu vtisknout určitou temnou originalitu, načež vyústění je celkem neotřelé. Vizuální stránka je příjemná, kamera umí vyloudit i nějaký ten zlověstný šmouh a určitě se najde i pár zlověstných nuancí. Krvelačné diváky to nenasytí, neb film o drastično neklopýtne. Takže se jedná o takové hezké a neurážející dílko, co své kvality rozhodně má. 7/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To najlepšie na snímku boli herci a výprava. Žiaľ to ďalšie za veľa nestálo. Ani obsah ma moc nechytil, musím povedať že riadny mišung teda. To tam stále len niečo o nejakých nádobách trepali, sem tam nejaký duch, sem tam nejaká škaredá tvár.... Ale nič bližšie k tomu nebolo povedané - odkiaľ sa vzali?, prečo práve tie baby?, spôsob? princíp?.... Skrátka až príliš veľa otáznikov, ktoré neboli zodpovedané - mysteriózne základy stoja na slamených nohách. Podpriemer. 40/100 ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Námetom filmu je kniha Lois Duncan - "V tmavej chodbe" , ktorú som mal možnosť čítať a veľmi rýchlo som zistil že práve tento snímok je knihou inšpirovaný. Vývoj deja ma tým nemohol prekvapiť a i preto vnímam snímok len ako mierne podpriemerný.....Ten kto čítal knihu vie, že je napísaná ako young adult horor...a keďže filmári sa to tiež snažili poňať v tomto duchu žiadne extrémy a krvilačnosť sa nedá očakávať....a film zostáva v duchu teenagerského fantasy hororu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna (záběr). (fisus)
  • Film je natočen podle knižní předlohy „Temnou chodbou“ od spisovatelky Lois Duncan. (Kacitr)

Reklama

Reklama