Reklama

Reklama

Hadí doupě

  • Velká Británie Crooked House (více)
Trailer 1

V nejspletitějším příběhu Agathy Christie se soukromý detektiv Charles Hayward (Max Irons) na žádost své bývalé milenky pouští do vyšetřování podezřelého úmrtí jejího dědečka, bohatého patriarchy, aby pachatele našel dřív, než Scotland Yard odhalí temné rodinné tajemství. Na rozpadajícím se statku, obklopen jedovatou atmosférou hořkosti, odporu a žárlivosti, se Hayward setkává se třemi generacemi rodinné dynastie včetně divadelní herečky (Gillian Anderson), čerstvé vdovy (Christina Hendricks), která byla o 50 let mladší než její muž, a ženské hlavy rodiny lady Edith de Haviland (Glenn Close). (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (78)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Román Crooked House (1949) považovala Agatha Christie za svůj nejoblíbenější. Snad proto, že si konec uhájila proti předpokladu nakladatelů. Pro diváky je každopádně ten materiál zajímavý i proto, že jej filmaři příliš nevyužívají. A tak tu máme možnost setkat se s látkou relativně neotřelou a zajímavou; navíc herecky v ní dominují Glenn Close a Gillian Anderson mimo své obvyklé manýry. A ačkoli mám předválečnou Christie v mnoha směrech raději, toto rozhodně nepovažuji za prohru. Jen se filmaři mohli více držet estetiky 40. let, 50. léta jsou už přeci jen někde jinde. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené kriminální drama jako vystřižené z minulosti kinematografie. Takhle angličané točili své detektivky v sedmdesátých, osmdesátých letech a šlo o snímky, které měly atmosféru, napětí a dobrý příběh. Hadí doupě toto vše má také a k tomu skvělé herecké výkony. Hlavně musím pochválit mladičkou Honor Kneafsey, která svému jménu dělá skutečně čest. Bude zajímavé sledovat její hereckou kariéru dál. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na ty malé hajzly brokovnice nebude stačit.. Krtci, hadi a všemožná další havěť přemnožená na sídle, kde dle zvyků Agathy Christie mají motiv vraždit všichni, tentokrát i včetně detektiva. V prvním kole výslechů postavy moc nezaujmou a v tom druhém se nikam neposunou, takže kromě zasazení do rokenrolového rámce jsou nakonec asi nejzajímavější „hromadné“ scény (harmonická společná večeře, odhalení závěti). Finále mělo být intenzivní, ale kdo se teď postará o ty krtky? Oblíbenost Jeremyho Žehlí můj náhled na výkon Maxe Žehlí moc nevyžehlí.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po Orient Expressu je to v krátké době druhá zfilmovaná Agatha, co jsem měl možnost vidět a zase se mi to líbilo. Je sice pravda, že celkem široký okruh podezřelých se smrsknul celkem záhy na tři, protože všichni ostatní byli až příliš jasní, ale i tak to byla zábava, protože dům byl plných ujetých lidí, kteří si ve vzájemných verbálních útocích vůbec nic nedarovali. A nutno dodat, že slovní přestřelky nepostrádaly eleganci adekváítní k prostředí, kde se většina příběhu odehrávala. Odhalení vraha mě nakonec přeci jenom překvapilo a samotný konec do určité míry i šokoval. Zadařilo se i po stránce herecké a asi jsem nebyl sám, koho nejvíc bavila Gillian Anderson v roli vyžilé herečky nešetřící sarkasmy. Zbytečně podhodnocený film. 75% ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Detektivní, rodinné, britské, klasické, Agatha Christie, překvapivé, temné. Nějak se mi tahle zpracování klasických detektivek zalíbila. Bylo to srozumitelné, svižné, strašidelné a hlavně s naprosto nečekaným závěrem. Herecky pro mě neznámé a příjemné. Za mě dobrý. ..ona ty jejich sídla si úplně říkají o nějakou temnou scénu a kostlivce ve skříni.. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • Práce na tomto filmovém projektu byla poprvé oznámena již v roce 2011. (jezurka42)
  • Film založen na stejnojmenné knize od Agathy Christie. Zajímavostí zůstává, že samotná autorka označila tuto knihu za svou nejoblíbenější, kterou kdy napsala. (jezurka42)

Reklama

Reklama