Reklama

Reklama

Nouvelles luttes extravagantes

všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie / Fantasy
Francie, 1900, 2 min

Obsahy(1)

Georges Méliès nás tentokrát zavede mezi zápasníky, muže i ženy, kteří likvidují jeden druhého všemožnými způsoby... (Stegr)

Recenze (19)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Gladiátorské souboje, při kterých se podíváme na pár pěkných triků. Zejména ten s převálcováním jakoby parním válcem, známe z grotesek, a ten s upadnutím končetin a následným skládáním (terminátor hadr), stojí za to. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Méliès využil veškeré své kouzelnické umění, zkombinoval ho s triky úspěšnými v jeho předchozích snímcích a dochutil to prvky známými z kreslených comicsů. A tak zápasníci bojují do roztrhání těla, neboť bez problémů srůstají a mohou bojovat nekonečně dlouhou dobu - tedy asi dvě minuty a tři sekundy. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Historicky první film, ve kterém jsou někomu utrhány končetiny. Ještě že tehdy ještě neexistovala klasifikace přístupnosti! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Taťka triku v nejlepší formě předvádí udivenému publiku vše, co se do té doby naučil a ještě něco navíc. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Roztrhám Tě na kusy v praxi aneb žádné plané výhrůžky. Meliesův dokument o počátcích wrestlingu dokazuje, že kdysi to nebylo jen divadlo. ()

codeas 

všechny recenze uživatele

V dnešní době by tento film u ratingu, neboli při určování přistupnosti od kolik let je možno se na flm dívat, asi moc nepochodil... ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Čo tí ľudia pred 100 rokmi nedokázali. Skvelé filmové triky a bojové efekty, klobúk dole pred Georgom Milesom. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Film je jednoduchý, ale vtipný, mnohotvárný a trikově půvabný. Vždycky se zjeví dvě postavy, domlátí se, promění se v jiné a zase začnou mlátit. Neuvěříte mi, že to není jednotvárná nuda, dokud se na to sami nepodíváte a neshledáte stejně jako já, že to je minimálně silně nadprůměrná groteska plná skvělých nápadů. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Tehdy to musela opravdu být bomba! Ty triky jsou prostě neuvěřitelné a i dnes dokáží zaujmout (aspoň mě). Ano, děj tam nebyl a to ani od dvouminutového filmu neočekávám. Parádně jsem si to užil. ()

Reklama

Reklama