Reklama

Reklama

Ostrov zvaný Země

(neoficiální název)
  • USA This Island Earth (více)
Trailer

Obsahy(1)

Renomovaný jaderný vědec Dr. Cal Meacham přežije bezmála vlastní smrt, když se jeho stíhačka stane za letu neovladatelnou. Neznámá síla však převezme řízení a bezpečně dopraví stroj na zem. V jeho laboratoři se objeví podivné součástky, které nikdo neobjednal. Vědec s pomocí svého asistenta sestaví revoluční komunikátor, z jehož obrazovky k němu následně promluví neznámý muž, vystupující pod jménem Exeter. Meacham je jím vyzván k zapojení se do tajného projektu. Přes prapodivné okolnosti tohoto setkání zvědavost mladého vědce dovede až na palubu nabídnutého bezpilotního letadla. Po několika hodinách letu se muž ocitá v Exeterově sídle, kde se setkává s dalšími vědci. Nevídaná koncentrace světových vědeckých špiček a podivné hostitelovo chování však nevěstí nic dobrého. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najlepšie o filme vopred nič nevedieť, napríklad nepozrieť sa na zbytočne veľavravný plagát. Spočiatku ide o tím vedcov, pracujúcich na výrobe bomby a veci tomu prislúchajúcich, v polovici sa ale film otočí niekde úplne inde a prostredie s ním. Samozrejme je to celé alegóriou nebezpečenstva atómového veku, nes sa ale môžeme najmä pokochať fantáziou vtedajších scénografov, kostymérov a filmových architektov. Možno vám bude film pripadať smiešny, ale má to podobné čaro, ako napríklad Forbidden planet. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Poměrně rozmáchlá scéna, solidní triky a navíc je to celé v barvě a neustále někde citované. Bohužel výsledek neodpovídá očekávání. První polovina je klasicky konverzačně nudná, druhá se zase nese ve znamení šokujících objevů a cesty na vzdálenou planetu obývanou „cool“ albínskými mimozemšťany. V kombinaci se slabšími hereckými výkony, zjevnými technickými hrubkami a nepříliš strhujícím tempem z toho vychází lehký podprůměr jehož spolehlivě předchází jeho pověst. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Další z těch mnoha půvabně naivních hollywoodských scifáren zlaté éry SF žánru 50.let. Na planetu Zemi se vetřou mimozemšťané-obyvatelé planety Metaluna a za pomocí vědců-pozemšťanů chtějí objevit nový zdroj energie, který by pomohl zachránit Metalunu před zánikem. Jeden z vědců, Dr.Meacham, spolu se sličnou vědkyní, zjistí nekalé plány mimozemšťanů ovládnout Zemi, a je unesen na Metalunu...Prvních 45 minut se nic moc neděje, vše se odehrává převážně v konverzační rovině, ale únosem vědců se film pekelně rozjede. Jsou tu opravdu zdařilé trikové scény (na svoji dobu, pochopitelně) - metání laserových paprsků, pohled do vnitřku létajícího talíře, hybernační kóje, rentgenové průřezy tělem, malý náznak kosmické bitvy, pohled na povrch i do nitra Metaluny. Půvabně naivní futuristické stavby, kresby, modely, časté používání prolínaček. Mimozemšťani se od lidí odlišují vysokým čelem a bílou parukou. Dokonce tu nechybí ani souboj s mutanty. Vše je tak neuvěřitelně hloupoučké a naivní, ale v tom je ta KRÁSA! ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jestli jsme něco na This Island Earth ocenil, tak to byla především vizuální stránka. Létající talíř, povrch cizí planety nebo mutanti - a ještě jak to bylo v barvě, to byla taková nádhera! Na to bych se vydržel dívat dlouho a dlouho. Průšvih je ale trošku s příběhem, sice to první zhruba tři čtvrtě hodiny atmosféru má, po prvním kontaktu s Exeterem je ještě tajemnější, ale s dějem to přece jen vázne, až do únosu dvojice hrdinů se totiž skoro nic nestane. A i poté není tempo nijak závratné, nebýt prvku mutantů, ani na jiné planetě by se mnoho nestalo. Sice silnější tři hvězdy, ale pořád jen tři. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

V tom filme je všetko čo má správne sci - fi mať - lietajúce taniere, mimozemšťania, supervedec ktorý vypadol z obálky módneho časopisu, pekná baba, cool cudzia planéta na ktorej stále niečo vybuchuje, Burtonov marťan (!), kopa akcie a perfektný drive. A vôbec nevadí, že je to príliš naivné, zmätené a blbé aj na rok svojho vzniku pretože je to "jízda" a studňa inšpirácie pre neskoršie žánrové superklasiky. Keby v roku 1955 existovali Blockbustre vyzerali by takto. 9/10 P.S. toto je ten film , ktorý E.T. s hrôzou prepne :) ()

Galerie (96)

Zajímavosti (14)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Raymonda F. Jonese. (Hans.)
  • Design létajícího talíře byl založen na slavné fotografii údajného neidentifikovaného létajícího objektu. V roce 1950 farmář jménem Paul Trent tvrdil, že viděl a vyfotografoval UFO. Pořídil dvě fotografie, než létající objekt údajně odletěl fantastickou rychlostí a zmizel za obzorem. Tato událost je známá jako McMinnvillský Incident. (Marek06)
  • V roce 1956 se pracovalo na pokračování s názvem „Aliens In The Skies“, které ale nikdy nevzniklo. (Marek06)

Reklama

Reklama