Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj odjíždí odpočívat na poklidný venkov na svou zchátralou chalupu, starou faru po strýci, kam neměl čas jezdit. Jeho dosavadní život nečekaně nabere úplně jiný směr, když najde opuštěného, zraněného psa a zároveň přijde na spojitost mezi svými rozdělanými případy v Praze a vraždami žen na venkově, které připomínají tajemnou pověst o čarodějnici. Potvrdí se Petrovo podezření, že jde na sériové vraždy? Najde společnou řeč se svéráznou trojicí okresních policajtů, kteří s vyšetřováním vražd nemají zkušenosti? (TV Prima)

(více)

Recenze (24)

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ooooooo ... no páni !!! Pokud by TAKHLE odborně pracovali všichni policajti okresního formátu, byl by vážně nejvyšší čas zakoupit ZBRAŇ A OSTROU MUNICI DO KAŽDÉ RODINY (vida ... aniž jsem chtěla, vytvořila jsem něco jako reklamní slogan). Oni by se sice strašně moc CHTĚLI předvést a vypátrat vraha, ale zároveň by jim nebylo proti mysli, kdyby případ vyhnil a vyřešil se tak nějak sám od sebe ... přirozenou cestou. Metody vlastního vyšetřování (pokud tak dění na place můžu nazývat) skoro až fyzicky bolí ... a chudák Lukáš Vaculík alias Petr Kraj jakožto pražský expert se v tom nevábném televizním bahně plácá, jak umí ... 1,5*. P.S.: Taktéž feminizace se ubírá tím nejsprávnějším směrem - tak říkajíc ke světlým zítřkům, když šéfkou místního oddělení učiní osamělou matku, která má plnou hlavu: 1) svého synka, 2) vlastního otce a 3) praktických úkonů (a úkolů), které jsou potřebné k zabezpečnení alespoň toho nejzákladnějšího chodu domácnosti ... leč - patrně splňuje všechny "tabulkové" předpoklady, včetně odpovídajícího vzdělání. Nic proti emancipaci, ale všeho moc škodí. To jsme to dopracovali ! ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Tohle místo, to je magnet na průsery. A pak je tady taky ta stará kletba.“ Úvodní znělka mi dlouho vrtala hlavou, než mi došlo, že se asi někdo inspiroval Temným případem. A v tu chvíli mi to došlo – tenhle seriál bude hrůza. A vypadá to, že bude. Největší kámen úrazu bude neskutečně plytký scénář. Vedlejší postavy jsou vesměs definované pouze jedním, většinou ještě mimořádně hloupým, rysem. Např. postava bodrého policisty hraná Karlem Zimou je v seriálu asi jen proto, aby neustále mlela cosi o tajemnosti, čarodějnicích, démonech, kletbách a dalších okultních ptákovinách. Jo a ještě k tomu pořád něco žere nebo pije. Vaculík se docela snaží, ale nemá moc co hrát, ona je jeho postava také dost charakterově chudá, takže se není čemu divit. Zápletka vražd mě moc netáhne, vyšetřování v podstatě neprobíhá, místo toho se stopáž věnuje osobním, veskrze nezajímavým problémům policistů, že mě ani moc nenapnuli, jak že to dopadne v dalším dílu. ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

20% — To je tak, když člověk nečte bulvár a nekouká na „magazíny“. Takhle jsem byl na tento projekt docela zvědavý. Když jsem ale v úvodních titulcích uviděl, kdo jsou jeho autorkami, měl jsem sto chutí to okamžitě vypnout. Dal jsem tomu ale šanci. Srovnávat se to dá ale opravdu snad jen s V.I.P. vraždami. Věrohodnost je opět na nízké úrovni, včetně toho, že se mi nepodařilo přijít na to, jak daleko od Prahy je onen zmíněný „kraj“ a seriálová vesnice Břeh. Podle jednoho záběru, kdy někde v polích je vidět ukazatel se směrovkami „Břeh“ a „Praha“, to vypadá, že to musí být nějaká díra po granátu v okolí hlavního města, zatímco vytrvale se vyskytující poznávací značky s písmenem „H“ ho zase posouvají do Královehradeckého kraje. A policajt, který tajně hodí vyšetřovací spis do auta někomu cizímu, byť by to byl taky kriminalista, by asi zasloužil postavit mimo službu. Asi jsem zaujatej, ale neumím si pomoct, sestry Bártů by se asi do detektivního žánru (zde dokonce s nádechem mysteriózna) neměly vůbec pouštět. ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nadprůměr v záplavě různých paskvilů na kriminálky. Výborná kamera, hudba a temnější ladění celého dílu. V porovnání s blábolem typu Polda (D. Matásek), je to jako srovnávat Eifelovu věž s kozím chlívkem. Doufám, že po prvním díle to nesklouzne k laciné televizní tvorbě a rozehrané postavy neupadnou do klišé nekonečných seriálů typu Ulice a Ordinace... Vaculík předvádí výborný výkon a věřím, že potáhne roli workoholického samotářského detektiva, správným směrem. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

.....veľký odborník na sériové vraždy a načo...??.... nakoniec pomôže preživšia obeť, ktorá urobí identifikáciu.....a   choroba Lukáša Vaculíka - to krvácanie z nosa  to bolo dosť otravné.....a ešte : Lukáš Vaculík je značne opršaný na  55 rokov.....tá prvá časť-kým sa to rozbehlo....niekto mal zasa scénaristickú zápchu..... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčeno v Konojedech a Praze - Holešovicích. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama