Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dobře zahrané drama postavené primárně na dialozích a hledání sebe sama.Bohužel pro Sidneyho je filmů o tomhle tématu (navíc s hodně podobnými hrdiny) poslední dobou celkem dost a pokud bych si mohl vybrat pro další projekci bych sáhnul jinam.Moc tady ke čtyřem hvězdám nechybí,ale právě ve srovnání např. s Perks Of BEing Wallflower,nebo 13 reasons why (což byly první dvě věci které mě při sledování okamžitě napadly) to prostě není úplně ono...60% ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Ďalšie melancholické hľadanie seba samého. Takýchto stratených postáv je vo filmovom svete neúrekom, hlavne v poslednej dobe; to však Sidneymu nezabránilo v tom, aby ma vtiahol do seba a donútil stratiť sa s ním. Ako je tu už viackrát spomenuté, je to niečo medzi Charliem a jeho tajomstvami, 13 Reasons Why a (veľmi) vzdialene na mňa dýchla aj atmosféra môjho milovaného Úteku do divočiny... Ale aby ste ma nepochopili zle, toto nie je žiadna kópia vyššie uvedených. Shawn Christensen iba veľmi efektívne využíva ich najlepšie prvky a pridáva aj niečo svoje; vzniká tak niečo temnejšie než Charlie, depresívnejšie než 13 Reasons Why, no zároveň je to prostý a trpký príbeh o láske. Na Zmiznutie Sidneyho Halla musíte mať náladu, nepomýlte si ho s feel-good filmami. Ja som sa s ňou o malý kúsok sekla a tak dávam "iba" 4* a netrpezlivo čakám na ďalšie Lermanove úlohy, pretože ten chalan nemá chybu. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Už pekných pár dní nad tým filmom rozmýšlam. Páčilo sa mi to, ale dosť ma mrzí premárnený potenciál. Ja napríklad mám rád filmy s Lermanom. Tiež mám rád Večierku. Ale že dokážete byť sympatický v roli chlapca od vedľa, vás ešte nekvalifikuje hrať vážne a emočne silné, dospelé dielo. Rovnako ako oscar za roztomilý kraťas ešte z nikoho nespravil veľkého režiséra. A ja sa proste nemôžem zbaviť dojmu, že so skutočným režisérom, skutočným scenáristom, strihačom a so skutočnými hercami, mali tieto postavy a tento námet šancu byť naozajstnou udalosťou, filmom roku. Ta výťahová scéna. Ten samovražedný román. Vzájomný obdiv medzi dvoma géniami. To dievča, ktoré sa ukrýva za záclonou a posiela psaníčka ... Primetime v sobotu na Markíze, s šiestimi reklamami a reprízou budúci rok, skrátka nie sú osudom, ktorý by si zaslúžila takto nádejná látká plná nápadov. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příběh s velkým P. 1) Škoda, že tvůrci se rozhodli podat story souběžně hned ve čtyřech časových rovinách (dítě, střední škola, spisovatel, útěkář). Vyznat se v tom sice dalo, ale přesto dávám přednost lineárnímu plynutí času. Ubírám proto jednu hvězdičku. 2) 25letý Logan Lerman (spisovatel Sidney) je herecky rok od roku stále lepší a lepší. Rovněž 25letý Blake Jenner (šikanista Brett) je pěknej kluk. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jak já mám tenhle specifický mystery coming of age žánr rád. Sidney Hall není dokonalý film, má viditelné mouchy, často bojuje se střihovou skladbou a cpe tam záběry, které jsou zcela evidentně pouhou výplní, než aby jejich umístění mělo logický důvod. Navdory tomu je to ale film, který mě silně emočně přitáhl a na 2 hodiny upoutal. Svá tajemství odhaluje s patřičným vyčkáváním a ač se dá namítnout, že to celé dělá vlastně jen tak na efekt, nijak mi ten lehce okázalý tón nevadil. A ač se vlastně asi jedná o poměrně typické americké indiečko, takhle nějak si představuju skvělý mainstreamový film. 8/10 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama