Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáct tisíc let starý "Pozemšťan" John Oldman (David Lee Smith) nyní vyučuje v severní Kalifornii. Nejenže začíná konečně stárnout, ale čtyřem jeho studentům se podařilo odhalit jeho největší tajemství. To staví jeho život do vážného ohrožení a může mít za následek rozvrácení světově nejznámějšího náboženství. (sagitaro)

Recenze (47)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Největší problém je, že film chce být větší, přitom v prvním díle bylo využito vše v malém prostoru a fungovalo to. Ve dvojce jsou i horší herci. Ale hlavní problém je v tom, že z úžasné polemizační konverzačky se to proměnilo v hon na nesmrtelného. Alespoň to opět ukázalo omezenost náboženského fanatismu. A mezititulková scéna? To byl jako vtip? ()

sator 

všechny recenze uživatele

Je to taková pubescentská verze jedničky ....scénář si rejža napsal sám, páč scenárista jedničky zemřel a je to sakra znát... ... To co mě zaujalo je rozkrytí důvodu víry s fanatikem ve sklepě.. Je to přenesení zodpovědnosti na něco, někoho vně a pýcha a potřeba vlastní důležitosti vyplývající z mindraků a malosti.... Myslím že víra nic neznamená zkušenost, síla, radost a láska jsou to co je boží... 😉 No hlavní důvod natočení pokračování je zřejmý... Sdělení že to staré končí a a nové přichází ... Nechme se překvapit 😇 I když mě slova rejži na závěr vystrašila s jeho potřebou točit další díl či dokonce seriál.... ()

Reklama

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabučký odvar vynikajúcej a dnes už kultovej konverzačky, ktorá je navyše mojou obrovskou srdcovkou. Dvojka Pozemšťana sa, žiaľ, na jednotku nechytá takmer v žiadnom ohľade. Potešil síce návrat niektorých pôvodných hercov, no to je asi tak všetko. Pevne teda dúfam, že režisér si ten tretí diel ešte rozmyslí. 2/10 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Pozemšťan stále ještě patří do mé TOPky, tak není divu, že po deseti letech byla moje zvědavost velká, jak se autoři poprali s pokračováním. Ze zkušeností vím, že dvojky nedosahují kvalit jedničky a tak jsem ani neodešel zklamaný, i když výsledek je na hraně 2-3 hvězdiček. Nepřináší nic nového a převratného a možná i bylo zbytečné natáčet pokračování - přesto zase je tu kus filozofie, která je mi blízká. Mé mírné nadhodnocení je taky dána podporou celého konceptu, kdy autoři nabízí oba filmy volně ke stažení a věří, že se jim podaří na sebe vydělat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pokračovat v příběhu který má logické zakončení je málokdy dobrý nápad. Pokračovat v The Man from Earth je blbost na kvadrát. Když je navíc všechno o třídu či dvě horší, nedá se čekat nic než průser. Přirozené a výřečné vědce vystřídali toporní přemoudřelí teenageři, rafinovaný scénář nahradila průhledná báchorka a kouzlo okamžiku pochopitelně navždy zmizelo. Jestli máte rádi původní film, tak tenhle, pro své vlastní dobro, ani nezapínejte. Za druhou hvězdičku může čistě jen Michael Dorn a David Lee Smith. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Premiéra filmu se odehrála 10. června 2017 na festivalu Dances with Films v Los Angeles. (sagitaro)
  • Richard Schenkman, inspirován „úspěchem“ prvního dílu u pirátského obecenstva, umístil snímek tentokrát osobně na P2P servery ThePirateBay a dal tím film zdarma k dispozici všem divákům s prosbou o jeho další sdílení napříč komunitou a žádostí o jakýkoli peněžní dar, ze kterých má být produkce snímku pokryta. (kukkik)

Reklama

Reklama