Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 3

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (249)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

S tak výborného námetu, nakoniec zišla neuveriteľne priemerná ducharina, s nesmierne nevýrazným záverom. Keď tu dám dve “jagavé”, zas budem za “zlého”, no ako čo iné si “Winchester” zaslúži, keď za 99 minút, nedokáže nastoliť ani ako takú pochmúrnu atmosféru. Nebyť klasicky využívaných prvkov, ako šmáranie človekom o stenu či nábytok, nebolo by čo k vzhliadnutiu. Originalita žiadna, silných momentov minimum, lakačky bez nápadu. Za mňa sklamanie jak hrom, a to sa k nepresvedčivým hereckým výkonom radšej nebudem ani vyjadrovať. By ma zaujímalo, koho potomok je ten hrdzavý Emil z Lönneberge, ktorý by sa viac hodil do reklamy na šampón na lupiny, než do hororu. Tu prvú scénu v úvode, keď zdvíha prst smerom k schodisku, “ide si po nás!”, by po emocionálnej stránke, lepšie zahral aj “I.T.” ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Winchester je poctivý strašidelný film jako vystřižený podle mustru subžánru "strašidelného domu". Nepřichází s ničím výrazně inovativním, veškeré propriety jsou standardní, stejně jako motivace postav. Lekačky ovšem fungují obstojně, byť se místy dají očekávat, ale třeba při hrátkách se zrcadlem dokážou i překvapit. A hlavně atmosféra - zdaleka nesouhlasím s ostatními komentujícími, atmosféra budovaná od první vteřiny je skvělá, řádně hustá, temná a strašidelná. Jasně, některé nedotažené detaily zamrzí, třeba dětský herec Finn Scicluna-O'Prey, pro kterého se jedná o první filmovou zkušenost, většinu scén vypadá neskutečně prkenně. Dost také uletěl závěr, jako ve většině strašidelných filmech. To je velká škoda. Na druhou stranu musím pochválit scénář, který v úvodu na diváka vychrlí několik zdánlivě nedůležitých rekvizit, ale postupem času se ukáže, že každá má smysl a nic ve filmu není samoúčelně. A to se cení. Oproti pitomému Jigsaw se bratři Spierigové vytáhli. Ještě ke všemu konečně někdo zpracoval téma Winchester Mystery House (a na rozdíl od Kinga a Domu v růžích etc se k němu nebál jmenovitě přihlásit) včetně historicky doloženého zemětřesení... A navíc Helen Mirrenová, strašidelně nepříjemná hudba a pár nasraných duchů. Takhle má vypadat mainstreamový horor. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Čekal jsem něco ve stylu Conjuring ale dostal jsem velmy light verzi i přes to že tu hraje Sampson. Pokavaď čekáte lekačky tak ano jsou tu, ale je jich málo a většinou nefungují. Samotné sídlo je celkem solidní ale silně nevyužito. Co je ale hodně slabé je atmosféra která tu vůbec není. Strašně mě to zklamalo v tomto ohledu. Herci nejsou nijak úžasní a prostě to celkově není moc dobré. Nicméně produkce je tu vidět solidně a vyloženě jsem se nenudil.  Jen jsem to čekal strašidelnější. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Zápletku vystavit na padlých ze zbraní Winchester, kteří trpí a chtějí se pomstít. A proto jim postavím pokoj, aby dosáhli klidu. To by opravdu člověka nenapadlo. Na to, jakej to měl bejt démonickej horor, to bylo strašně vlažný, sem tam nějakej démon vyskočil, možná 1-2x to bylo opravdu nečekaný. Ale atmosféra absolutně žádná, na to jaký to bylo sídlo, jaký to mohlo bejt bludiště, jak se to mohlo vygradovat, se to nepovedlo. V tom baráku byl neskutečnej potenciál. Tyhle démonický horory jakmile nemaj hodně originální zápletku a spoustu okamžiků překvapení, tak nemaj šanci uspět, natož aby na to někdo s odstupem vzpomínal nějak pozitivně. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Winchester by nemusel byť vôbec zlý horor, bohužiaľ je založený na nefungujúcich fragmentoch a tak z toho vo výsledku nemá žiadny úžitok film a ani jeho divák. Podklad snímku úplne márny nie je a herci nie sú zlí, avšak chýba tomu atmosféra a námet tak ostáva úplne nevyužitý. V závere to je už len samý digital a snaha diváka aspoň sčasti zdesiť, ja už som to však len s nezáujmom preskočil aby som sa dočkal konca. Ten však nemá žiadnu hodnotu, rovnako ako celý film. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (23)

  • Prvou spoločnosťou Olivera Winchestera bola Winchester & Company, spoločnosť vyrábajúca pánske košele, ktorú vlastnil so svojím bratom-dvojčaťom Samuelom. Zbraňami sa začali zaoberať od 60. rokov 19. storočia, keď investovali do Volcanic Repeating Arms Company, ktorá vyrábala revolver navrhnutý Horace Smithom a Danielom Wessonom. Keď spoločnosť skrachovala, kúpili ju a splatili jej dlh vo výške 57 000 dolárov. (Arsenal83)
  • Winchester sa naozaj rozšíril o výrobu rôznych domácich potrieb (vrátane kolieskových korčúľ), ale až v 20. rokoch 20. storočia. Napriek tomu, že Sarah Winchester (Helen Mirren) bola zručným vynálezcom, nevynašla kolieskové korčule, ako to naznačuje tento film. V roku 1906 sa v USA už desaťročia sériovo vyrábali. (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 13. března do května 2017 v Austrálii a Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama