Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 1

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (249)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ne, takhle opravdu ne. Takhle se strašilo dávno před Wanem, ten přišel a učinil tomu ráznou přítrž a od té doby se jelo podle jeho pravidel. Tedy pokud chtěl být horor aspoň trošku strašidlený. Smůla Winchesteru spočívá v tom, že se vrací k těm starým ne moc strašidelným metodám. Není to úplná zívačka, ale po solidní první polovině se film bohužel nasměroval úplně špatně a nepodává zrovna přesvědčivou výpověď o tom že sídlo Winchesterů je nejstrašidelnějším domem v Severní Americe. 35% ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Nevadilo mi, že horor není více hrůzostrašný. V tomto žánru jsem spíše pro atmosféru starých časů, vychutnání si krásných pokojů, potemnělých chodeb, tajemných zimních zahrad, kde jde především o kouzelnou gotiku a vztahy mezi lidmi šmrncnutou nějakou tou záhadou. Winchester má dvě pěkně zařízené místnosti ( doktorův byt a pracovnu vdovy) a to je asi tak vše co se mi líbilo. Příběh působí skoro nevážně, vše je dost obehrané a na postavách mi absolutně nezáleželo. Přidávám se k zástupu diváků, pro které byl film plný nevyužitého potenciálu. - Ani pro diváky, kterým jde především o děs a hrůzostrašnost, to není. Já osobně se nejvíc bála toho, že po projekci filmu nestihnu poslední noční autobus a půjdu z kina sama pěšky domů. :) ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Viděno v kině. Hmm, už to prostě není ono. Těch duchařských filmů bylo prostě dost. A to jsem zarytý nadšenec do této parkety. Otec novodobých horůrků James Wan je prostě nepřekonatelný. Co se týče tohoto, spíš je to tak na 2*, ale s úcty a toho, že mám tento žánr v oblibě, dávám nejslabší možnou 3*. Začnu pozitivy. Děj se odehrává na začátku 20.století, což je vítaná změna, technická stránka je solidní a herecké duo Mirren a Clarke je dobré (i když se také moc nepředvedli). Zbytek aspektů je na tom už hůř. Sice se tu najde pár solidních lekaček, ale už to není to, co bývalo. Atmosféra je téměř nulová, krom toho se ½ docela dost vleče. Finále není špatné, ale už mě vůbec nebavilo. Logické díry film nemá, ale já se prostě tentokrát nemohu zbavit pocitu zbytečnosti. Hudba taková normální. No, do kina už na podobné horory pokud to nebude něco od Wana chodit nebudu a v hodnocení budu pro příště už přísnější. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Příšerný.Do dvou bratrů z Austrálie sem po druhym filmu Svítání vkládal obrovský naděje.Ale přišlo Predestination,což s odstupem času je taková kravina,že kluci můžou bejt rádi,že sem jim ten film ohodnotil tak vysoko.No a v podobnym duchu teď asi pojedou už až do konce života.Protože i Winchester je slabý,ucajdaný nic,s asi jednou trapnou lekačkou,a s divnym příběhem i koncem.Nelíbilo,a uspávalo.Ráno se vy dementi na horor ani strašidelnej film koukat nebudu.30%. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Těšení a zklamání. Tak velký potenciál je zabit nudnou a předvídatelnou zápletkou. Samozřejmě, že to je doktor, co není zrovna psychicky labilní. Samozřejmě, že to je příběh, který se týká jednotlivce. A samozřejmě, že se tu bude potulovat naštvaný duch. Nechybí ani posednutí dítěte... Film není nic než klišé s provařenými lekačkami. Ta atmosféra, co je ve filmu, tak je tak nudná, nezajímavá a všichni ví, kam směřuje. Dům, který reálně existuje a má tisíce metrů chodeb, desítky pokojů a dveří, které nikam nevedou. To je přeci tak obrovský potenciál. A tvůrci místo toho nám naservírují příběh, který je nudný a bez šťávy. Nic jiného než fádní lekací scény, které mají diváka vyděsit, ale nedaří se jim to. A atmosféra je tu k uzoufání. Jako horor, to nebaví a jako příběh taky ne. Škoda. (35 %) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (23)

  • Vo filme Sarah Winchester (Helen Mirren) tvrdí, že na udržanie duchov v ich miestnostiach je potrebných trinásť klincov. Skutočná Sarah bola naozaj posadnutá číslom 13: v jej dome je trinásť sviečok a háčiky na šaty sú v násobkoch trinástich; vitráž so vzorom pavučiny obsahuje trinásť farebných kameňov; a odtokové kryty na umývadlách majú trinásť otvorov. Na poctu Sarah vytvorili správcovia domu strom v tvare topiary v tvare číslice 13 a každý piatok trinásteho zvoní veľký zvonček na pozemku trinásťkrát o 13:00 na jej počesť. (Arsenal83)
  • Podľa záznamov, ktoré dnes vedú majitelia Winchester Mystery House, Sarah Winchester (Helen Mirren) naozaj neustále stavala a prestavovala dom počas svojich 38 rokov pobytu v ňom. Winchesterský dom má okná a dvere v podlahe, dvere, ktoré sa otvárajú do stien alebo nikam nevedú, a schody vedúce do prázdna alebo do stropu. (Arsenal83)
  • Zemetrasenie v roku 1906 sa odohralo skoro ráno, okolo 5. hodiny ráno, nie o polnoci. Horné tri poschodia domu sa zrútili a viaceré miestnosti boli v tom čase natrvalo zatvorené, pretože neboli bezpečné. (Arsenal83)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama