Reklama

Reklama

Winchester: Sídlo démonů

  • USA Winchester (více)
Trailer 3

Věříte na duchy? Okna, za nimiž je zeď, dveře otevírající se do prázdna, schodiště, co nikam nevedou, tajné chodby, propadliště, sloupy postavené vzhůru nohama, labyrint místností. Obrovské sídlo Winchesterů tíží hrůzyplná atmosféra i historie. Jeho stavba probíhala nepřetržitě 38 let, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Jakákoliv přestávka měla mít strašné následky. Chodbami domu se na přelomu století plíží tajemná postava celá v černém, nikdo nesmí vidět, co se skrývá pod černým závojem. Není to ovšem démon, je to lady Sarah Winchester. Vdova a dědic zbrojního impéria Winchesterů, jejichž opakovací pušky pomohly dobýt Ameriku a zabily tisíce lidí. Lidí, jejichž prokletí a duchové teď rodinu pronásledují na každém kroku. Duchové, které na našem světě drží jen jejich neukojitelná touha po pomstě. Jedinou šancí, jak je upokojit, je stavět pro ně sídlo. A tak vystrašená, posedlá a prokletá lady Winchester staví dům zasvěcený duchům. Staví zámek, vězení a bludiště v jednom, zatímco ti nejstrašnější z všudypřítomných démonů se stále snaží vyřídit si s Winchestery svoje hrozivé účty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (249)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Čekal jsem něco ve stylu Conjuring ale dostal jsem velmy light verzi i přes to že tu hraje Sampson. Pokavaď čekáte lekačky tak ano jsou tu, ale je jich málo a většinou nefungují. Samotné sídlo je celkem solidní ale silně nevyužito. Co je ale hodně slabé je atmosféra která tu vůbec není. Strašně mě to zklamalo v tomto ohledu. Herci nejsou nijak úžasní a prostě to celkově není moc dobré. Nicméně produkce je tu vidět solidně a vyloženě jsem se nenudil.  Jen jsem to čekal strašidelnější. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na film jsem šla do kina s jistou rezervovaností, jelikož jsem od toho nečekala nic velkého a úžasného, ale nakonec jsem byla velmi příjemně překvapená. Hudba byla skvělá a I když některé scény se dali předvídat, že bude lekačka nebo že se něco stane, tak alespoň 3x se mi za film stalo, že jsem to nečekala a vykřikla jsem na celý sál. Opravdu jsem se bála a to od hororu očekávám nejvíce. Helen Mirren byla dobra, ale ne skvělá, ke konci se mi zdálo, že už moc přehrává, ale I tak si myslím, že si svojí roli užívala. ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

"To nejlepší hned na začátek, abychom alespoň na chvíli upoutali divákovu pozornost," zahlaholil Michael a šibalsky zamrkal na bratra Petera. Úvodní opiová seance se tvůrcům skutečně vydařila a onu atmosféru vyklidněnosti dokázali přenést i na mě, zdejšího hororového experta. Poté jsem však mírně zneklidněl, jelikož obdobná atmosféra panovala i na samotném Winchesteru. Vpravdě úsměvné pokusy bratrské dvojice o vystrašení diváků si bohužel v ničem nezadají s Mélièsovou hororovou naivitou konce 19. století. Snímek balancuje na hraně odpadu, ale skrze herecký entuziasmus Jasona Clarka a bizarní strukturu domu nakonec Winchester sestřelil jednu slabší hvězdu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nalijme si čistého vína, tohle nebyl horor. Nemůžu tak říkat snímku, který je postaven na naivně stupidních lekačkách, ty by na mě zřejmě působily, pokud bych měl deset let a venku by už padla tma, dnes už byly bez šance. Byla škoda, že film neměl lepší scénář a režii, protože herci za špatný výsledek určitě vinu nenesli. Neustále přebudovávání a dostavování domu mi trochu připomněly mnohem lépe zvládnutý "Dům v růžích" podle Kingovy předlohy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(50%) Viděno v kině. Hmm, už to prostě není ono. Těch duchařských filmů bylo prostě dost. A to jsem zarytý nadšenec do této parkety. Otec novodobých horůrků James Wan je prostě nepřekonatelný. Co se týče tohoto, spíš je to tak na 2*, ale s úcty a toho, že mám tento žánr v oblibě, dávám nejslabší možnou 3*. Začnu pozitivy. Děj se odehrává na začátku 20.století, což je vítaná změna, technická stránka je solidní a herecké duo Mirren a Clarke je dobré (i když se také moc nepředvedli). Zbytek aspektů je na tom už hůř. Sice se tu najde pár solidních lekaček, ale už to není to, co bývalo. Atmosféra je téměř nulová, krom toho se ½ docela dost vleče. Finále není špatné, ale už mě vůbec nebavilo. Logické díry film nemá, ale já se prostě tentokrát nemohu zbavit pocitu zbytečnosti. Hudba taková normální. No, do kina už na podobné horory pokud to nebude něco od Wana chodit nebudu a v hodnocení budu pro příště už přísnější. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (23)

  • Dr. Eric Price (Jason Clarke) tvrdí, že má dlh 300 dolárov a za jeho prácu mu je ponúknutých 600. Na súčasné peniaze v roku 2023 ide o sumy cca 8000 a 16 000 dolárov. (Arsenal83)
  • Skutočný Winchester Mystery House v San Jose je turistickou atrakciou od roku 1923, rok po smrti Sarah Winchesterovej (Helen Mirren). (Arsenal83)
  • Relácia Po stopách duchů (2008) sa zaoberala týmto domom dvakrát v epizódach Winchester Mystery House (2011) a Return to Winchester Mystery House (2016), kde zobrazovali dôkazy o údajných paranormálnych udalostiach vo Winchester Mansion. (Arsenal83)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Reklama

Reklama