Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

Jimmy15 odpad!

všechny recenze uživatele

To je ale sračka. Mimo to, že tam chybí napětí, akce, konflikty apod., ale taky co bychom chtěli od české napodobeniny Survivlu. Česká produkce nejen, že prakticky opsala celou formu, scénář a nápad od amerického originálu, ani obsazení soutěžícími se moc nepovedlo. Vedle finančního poradce skáče kosmetička, ajznboňák a vypatlaná Plejmejt. Čekal jsem jen na chvíli, kdy ti soutěžící řeknou „Ahoj Jeffe“, jak je to totožné. Prostě Nova posrala všechno, co se dalo. Pamatuju si, že tak před 10 lety bylo něco podobného s Vašutem. Nejspíš to nemělo taky valný úspěch a všichni jsou rádi, že se na to úspěšně zapomnělo a přesně to, čekám i od tohoto. Ale jak jsem psal, nejvíc mě VYSÍRÁ to, že je úplně stejný, nepřišli s ničím novým, čekaj, že se se asi fakt přiblížej Survivlu. A ten moderátor, nikdo ho nezná, je nudnej, jeho monotónní uvádění je taky o hovně. No nic, stačilo vidět dva díly a měl jsem zkaženej celej den. ()

Hashirama

všechny recenze uživatele

Hele banány vole! Jídlo vole! Cukry vole! Oceňuju, že do tohoto projektu naše televize evidentně hodně investovala a má jasný cíl něco smysluplného vyprodukovat. Nejen proto mě mrzí, že divákovi předkládaná show nemá takovou úroveň, jakou by mít chtěla. A ne jen ve srovnání s originálem. Jednotlivé díly mají divnou kompozici, sestávají z jedné soutěže a zbytek vyplňují pasáže z ostrova, na svou délku jsou tak díly dost prázdné. Celková roztahanost pak vytváří dojem, že účastníci nemusejí hrát, na čemž se dle mého názoru s průběhem nic nezmění. Soutěžící jsou většinou dost nesympatičtí, typicky česká generace středního věku (sympatičtí jsou vyloženě jen ti mladí), proto je prázdnota dílů ještě více ke škodě. Soutěže jsou bez hudebního podkresu, prokládané zpovědí na kameru (vážně, zpověď na kameru uprostřed výzvy) a moderátor je naprosto nemožný. Češi to šoumenství prostě nemají v krvi a další takové projekty s radostí vynechám. ()

Reklama

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Vyumělkovaná a vykonstruovaná rádoby hra o přežití. Od začátku se tam tahaj intriky, neustálý rozhovory před kamerou a špatný, respektive nezáživný, moderátor lesk soutěži nepřidává. Ondru beru při komentování MMA zápasů, v Oktagonu už mě trošku pan "rád ukazuju svoji buchtu Langmannovou a peníze" sral víc a tady mě sere totálně. Soutěž zaspala dobu a ten pokus hrát si na americkou verzi je celkem k smíchu, oproti kolegům za velkou louží neumějí tenhle výtvor prodat, navíc českej divák je taky jinej než americkej. Mohlo aspoň dojít ke změně konceptu nebo to trošku přiostřit, takhle tomu chybí náboj. Možná se ještě podívám na jeden dva díly, ale spíš jen když to chytnu náhodou. Scéna, kdy se jedna pinda rozbrečela na pláži a přišel uplně cizí frajer ji před kameru utěšovat, mě fakt donutila přemýšlet, jestli má smysl dále koukat na Robinsonův ostrov aka žádná hra o přežití, ale spíš továrna na příběhy, emoce, intriky ... nemá. 35% ()

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

No čekal jsem, že když už Nova chytné takovýto formát, tak toho naplno využije. Jenže po první epizodě teda zatím nic extra. Moderátorův hlas, jako dělaný post-produkčně a čtený, protože zní jak robot. Prvotní "vyřazení", kdy nominované odpluly na ostrov jako první, no tomu říkám překvapení....U účastníků je vidět, že jen kopírují taktizování ze Survivora, ale bez špetky uvažování. EDIT: Po druhé epizodě v podstatě beze změny. Moderátor se projevem trošku zlepšil, ale teď připomíná paní Jolandu...."Tabon se dostááávááá dopředu".....Kačka míří a vůůbec se ji střela také nepovedla..." A proboha, ten hudební podkres je tam šílenej, je ho až příliš. EDIT2: Shlednuty 4 epizody a show rapidně ztrácí tempo díky tomu, že co epizoda, to buď souboj o odměnu, nebo imunitu. Tím pádem půlka epizody trpí tím, že ukazuje dlouhé konverzace, taktizování a hádky. Kdyby v každé epizodě vyřazovali, tak by to tempo možná zůstalo nahoře. ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Viděno ze pár dílů a mlask tam odpad. Reality krávovima stylem splňte úkol, pak se domluvte koho vyhodíte, pořad bez smyslu a důvodu tomu věnovat další pozornost. Plejmejt se ctyřkama silikonama, co inteligencí zrovna neoplývá a vlastně to potvrzuje jen to, že český člověk je podrazácký tvor, o nic jinýho tam nejde. Moderátor, co řekne, že soutěžící převezou do větší nemocnice, aby provedli kontrolu všech funkcí, je taky na draka :-) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Robinsonův ostrov je v pořadí druhou českou verzí veleúspěšné show Kdo přežije (od r. 2000). Poprvé se soutěž objevila na obrazovkách Tv Prima pod názvem Trosečník (od r. 2006). Primácká verze u diváků propadla, kvůli čemuž vznikla jen jedna série. (DexMASTER094)
  • V době natáčení sužovaly Filipíny extrémní teploty. Rtuť teploměrů se často blížila k 50°C. Sám moderátor Ondřej Novotný to odnesl deseti  úpaly. (DexMASTER094)
  • Natáčelo se po vzoru jedné z amerických verzí na Filipínském ostrově Caramoan. Hry se účastní celkem 18 soutěžících. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama