Reklama

Reklama

Hroch

  • Velká Británie The Hippopotamus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zneuznaný básník Ted Wallace, který přijde o práci divadelního kritika, využije příležitosti trochu se zašít na venkovském sídle svých přátel. Tam se však záhy začnou dít léčitelské zázraky, které, jak Ted zjistí, má na svědomí nadržený mladík David Logan. Jeho rodiče věří, že dokáže uzdravovat dotykem, a rozhodnou se o synův "dar" podělit s celým světem. Netuší však, že k tomu David používá dosti nekonvenční metody. Uprostřed pestré směsice pozvaných hostí se Ted rozhodne dokázat, že jde o podvod, a zachránit mladíka před doživotní ostudou. Snímek Hroch je první filmovou adaptací mezinárodního bestselleru Stephena Frye. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (18)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Příjemná inteligentní komedie, která však vyžaduje aby se divák nad průpovídkami hlavního hrdiny zamýšlel. Jen tak mu neuteče řada vtipných postřehů a dialogů. Je to zkrátka takové mile britské jak to mám rád. Divák má také možnost podívat se pořádněji do jednoho z těch panských sídel, které často k rodovému nebo místnímu jménu mají připojeno Hall a které se hojně budovaly pro šlechtu a boháče v osmnáctém století na anglickém zeleném venkově, daleko od kouře a špíny velkých měst. Film má takové vlažné tempo, které ovšem v závěru z komedie vygraduje do drama a k zajímavému vysvětlení oné záhady na Swafford Hall. Dávám za tři lahve dvanáctileté whisky. * * * ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Dobrá skepticko intelektuální komedie, mizerný cynik má pravdu, hájí-li skepticky nepravděpodobnost zázračné dovednosti svého kmotřence. Text předvádí sérii vtipných vybroušených a sečných úvah a šlehů demaskujících bídu falešníků a hloupost pyšných. Příběh venkovského detektivního pobývání (bez vraždy chválabohu) je korunován i nadějí, že i básnická obratnost se může jednoho dne vrátit. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Stephen Fry je vtipný herec i glosátor, komentátor současné situace, ale jeho knihu jsem nečetl. Pokud je ale podána v podobném stylu, nedovedu si představit, že by byla nějak extra vtipná. Film vtipný není, humor zde není ani moc suchý, mnohdy není nijaký. Místy dobré náznaky skončí jen v tom průměru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně příjemná a ulítlá komedie, kde si hlavní postava perfektně pomáhá sarkasmem a do toho kleje jak to prase vožralý před výčepem v té nejumolousanější putice na Braníku a hostinskej má co dělat, aby ho vykopnul ven na dlažbu. Myslím si, že když se na film podívám ještě jednou, vzroste na oblíbenosti. Chvílemi jsem se totiž přes ty sarkastický kecy musel prokousat, po druhé už by to bylo jednodušší. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vznešeně nudné. 1) Nechybí typicky britský sarkastický humor. 2) 64letý charismatický Roger Allam (básník Ted), Dean Ridge (Simon) a pěkný 24letý Tommy Knight (léčitel David) dodávají filmu šmrnc. 3) Vlastně se divím, proč snímek s atraktivním námětem, humorem i zajímavými herci nemá lepší hodnocení. Asi proto, že je všechno spíš jen v náznaku. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama