Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedenáctiletá Faith se s pomocí kouzel ptá na jméno svého osudového muže. Postupně se objevují písmena, která dají dohromady jméno: Damon Bradley. Stejné jméno jí o později potvrdí věštkyně na pouti… O patnáct let později je Faith učitelkou a chystá se  její svatba s lékařem Dwaynem. Právě když si Faith v přítomnosti své budoucí švagrové kate zkouší šaty, volá bývalý spolužák jejího budoucího manžela – Damon Bradley…. Faith ani minutu neváhá a ve svatebních šatech odjíždí na letiště, odkud má Damon za chvíli odletět do Benátek. Z letiště volá Kate, aby jí přivezla pas a pár drobností, a Kate se rozhodne odletět s ní – její manželství s Larrym poslední dobou není nejšťastnější. Obě mladé ženy se ocitnou v Benátkách a Faith hledá Damona. Při tom náhodou narazí na jiného muže, který v ní okamžitě pozná ženu svého života. Když mu Faith řekne, koho hledá, prohlásí, že on je Damon Bradley. Faith je v sedmém nebi… Ovšem jen do chvíle, kdy jí mladík svěří, že se jmenuje Peter a za Damona se jen vydával, protože ji miluje. Rozzlobená Faith se chystá odletět domů. I Kate si mezitím našla kavalíra, Itala jménem Giovanni, který ji provází po městě a ukazuje památky. Těsně před odletem přichází Peter se zprávou: našel skutečného Damona, ale je třeba za ním odletět do Postiana, kde se nyní nachází. A tak Faith, Kate, Peter a Giovanni společně odjíždějí. Jenže jejich hledání a překvapením ještě zdaleka není konec… (TV Prima)

(více)

Recenze (135)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbená romantická komedie. Marisa Tomei a Robert Downey Jr. k sobě pasují jak smažák s hranolky, prostě víte, že jejich postavy by měly skončit spolu a fandíte jim (což je u romatických filmů poměrně zásadní, že). K tomu trio kouzelných italských lokací (Benátky, Řím a přímořské Positano) a roztomilé taliánské brebentění, což ve filmu nikdy nezklame. Co mám ale na Italských námluvách ráda, to je ono lehce podané téma osudu, kdy na vás tvůrci pomrkávají, a vy si nejste jistí, jak to s onou věštbou vlastně je. 80 % ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při vyvolávání duchů se svým bratrem se malá Faith dozvídá i jméno své osudové lásky - Damon Bradley. Když jí toto jméno po letech potvrdí svým věštěním i stará cikánka, je Faith přesvědčena, že se brzy její druhé já ukáže. Jenže léta plynou, a Damon stále nikde, takže se Faith odhodlá k vážnému kroku - přijme nabídku k sňatku od svého přítele. Jenže několik dní před svatbou zazvoní telefon, a hlas na druhé straně patří právě Damonu Bradleymu. Faith ucití svoji šanci, a po stopách svého osudu se vydává do slunné Itálie... Pokud jste alespoň částečně romanticky založeni, nemůže vás tento film nechat chladným. I když je zhruba od půlky filmu jasné, jak to musí dopadnout, stejně si napětím musíte okousat nehty, jak se vše dokáže zkomplikovat. Marisa Tomei je nádherná (i když s delšími vlasy jí to podle mne sluší ještě o chlup víc) a vyjevený kukuč Roberta Downeyho jr. je taky úžasný. Když si k filmu připočtu prostředí (že by mne tímto filmem konečně manželka k návštěvě této země přinutila?), skleničku dobrého vína a příjemnou společnost (to prostě k tomuto filmu patří), nemá to chybu.. ()

Reklama

Erinien 

všechny recenze uživatele

Potrhlé holky! Ale zase Robert! Ale ty potrhlé holky! To je něco co tomu filmu neodpustím. Ustřední dvojice je navýsost roztomilá, chemie funguje, jen je tam málo Roberta a než se s ním potkáte musíte přetrpět cca dobrou třetinu filmu. Zápletka a chování hlavních hrdinek je chvílemi poněkud ztřeštěné - na mě až moc a schazuje to celý film. Jinak je to krásný neuvěřitelný příběh o lásce na první pohled. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Romantikou nikdy nepohrdnu, ale tato mi nesedla! Nemám nic proti naivitě, limonádám či pohádkám - ty k romantickým filmům prostě patří, ale tady je vše smícháno do podivného koktejlu, který působí více mimózně než romanticky (pochopení pro nadsázku mě tohoto pocitu nedokázalo zbavit). Hlavní hrdinka působí víc dojmem "pacientky", než ženy snů a dějově je to nezajímavé. Trio Tomei - Downey, Jr. - Hunt předvádí slušné odlehčené výkony, proti kterým nelze nic namítnout. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Ať je jakýkoliv, za svým domnělým osudem se podle všeho vyplatí letět. A to třeba do Itálie rovnou ve svatebních šatech, protože v jaké jiné zemi by to mohlo vyjít? Jistě je lepší na to koukat v páru a ideální náladě. Nesplňuji ani jedno a za nadšence do devadesátkových romantik se také považovat nemůžu, o to víc se divím, že mi to vlastně docela sedlo. Tyhle námluvy totiž mají pro podobné filmy tak zásadní pohodovou atmosféru, kterou ještě umocňuje právě ta (samozřejmě těžce zidealizovaná) Itálie, nutno říct, že nádherně nasnímaná Itálie. A především Marisa Tomei a Robert Downey Jr., jimž to celé věříte, přesněji jemuž to celé věříte, protože po Downeyho nástupu na scénu dostává děj ty pravé grády, hned v popelkovské scéně. A samozřejmě fanoušek filmů s Van Dammem Billy Zane, jehož v opeře nepotkáte. 75% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme sa objaví zmienka o Prázdninách v Ríme. Okrem iného, Marisa Tomei sleduje muža, ktorého jej pridelil "osud" a volá sa Damon Bradley. Gregory Peck sa v Prázdninách v Ríme volá Bradley. (ČSFD)
  • Robert Downey Jr. sa po prvýkrát objaví až v 45. minúte. (ČSFD)

Reklama

Reklama