Reklama

Reklama

Icarus

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Bryan Fogel se vydává na cestu za odhalením pravdy na pozadí dopingu ve světě profesionální cyklistiky, ale setkání s ruským vědcem rázem promění jeho osobní příběh na geopolitický thriller. (HellFire)

Recenze (41)

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

Matička ruská oslávená :-D zase sa ukazala typická nátura ruských ľudí ísť cez mrtvoly ak na to majú moc. Jediné čo v dokumente chýbalo bola čestná otázká "a nesypú aj američania?" pretože keď sypali rusi a aj medzi nimi sa našli porazení bolo by to minimálne, možné. ()

Franc1s 

všechny recenze uživatele

Na dokumenty moc nekoukám, ale na tento jsem se musel podívat. Chlápek/režísér chtěl zkusit co vše obsahuje dopingový program a jak jde obelstít dopingové kontroly. To z části také okusil a zároveň byl ve správnou chvíli na správném místě a s pomocí jednoho ruského vědce odkrývají Ruský vládní dopingová program. A vlastně ukázání toho, že dopingové kontroly jsou trošku fraška... Putin vše popírá, setne se pár hlav a "sportuje se", jako by se nechumelilo... Holt politika a prachy vládnou.. Doporučuji 8/10 ()

Simomon 

všechny recenze uživatele

POSLEDNI SLOVO: V dokumentu je zcela explicitne odhaleno dopovani ruských sportovcu a co je šokantní, Rusko za to prakticky nenese žádné následky. Dokumentárně působivé, bod dolů jen za občasnou nesrozumitelnost příběhu (párkrát jsem měl více otázek než odpovědí). 75% 4/5% ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto je viac ako dokument. Skôr by som to nazvala reality check. Veľmi prepracovaný film, z ktorého vám je celkom zle, keď si uvedomíte, čo sa všetko skutočne deje za plénom športu v Rusku, a podľa môjho osobného názoru nielen v Rusku, len im na to len neprišli. Neviem prečo to Rodčenkov nakoniec všetko zverejnil a tak veľmi riskoval, ale veľmi mu ďakujem, nech boli jeho zámery akékoľvek. 4* ()

george82 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný, ale nic překvapivého. Děje se to všude ve světě a jestli si někdo myslí, že je to jinak, tak je blázen. A vždy se na to přijde jen tehdy, pokud někdo mluví. ()

Bazinga2563 

všechny recenze uživatele

na to, ze to tematicky odjede uplne do pryc, to vlastne jede moc dobre. mene tezit ze dvou jmen orwella a snowdena a naopak vice podojit fogela by taky neuskodilo. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument o dopingu.Začátekt to jsem si pochutnával pomalu na steroidech,který se věnoval cyklistice,kde byl samotný Bryan Fogel,který je amáterským cyklistou a který sám použije zakázané látky.Tohle byla doopravdy paráda,která měla všechno.Osobně musím říct,že dokument je i slušně napínavý,kdy ani nevím co bude hned za pár minut.Pomalu by se s nadsázkou dalo říci,že i akční,jestli tohle či ono nevyplave na povrch.Pak samozřejmě je tu asi jedna z největší postav celého dokumentu a pomalu světa sportu.Samotný doktor Grigory Rodchenkov.Zábava by s níma byla,ale rozehraje se hra,která by ani ve špinoážním dramatu nesahala po kotníky jako zde.Pomáhá tomu i zde velmi skvělý střih,který nepřebíhá od tématu a slušně se drží dokumentární složky.Osobně ke konci už to malinko ztrácí dech v tom celém Ruském spektru,který už malinko hraničí se zpravodajstvím,ale obsahově jsem dostal vcelku mnoho.Občas by jeden kroutil hlavou jestli je to vše možné,otazníků je zde víceméně taky dost,ale jako dokument o dopingové sféře paráda. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Začato to asi nevinně. Bryan Fogel chtěl podstoupit doping kvůli amatérskému závodu, ale sled událostí úplně upozadnil původní myšlenku. Rozjelo se vyšetřování největší dopingové aféry ve sportu. Divím se, že u tolika věcí mohla být kamera a kolik věcí se dostalo na k nám na veřejnost. Opravdu šokující novinky a zprávy. Dalo se předpokládat, že bude domácí Rusko, včele s Putinem, chtít být úspěšné na OH, avšak že až takto jsem nečekal. Bryan Fogel mi otevřel oči a v mnoha věcech i zklamal, pač jsem nečekal takové zapojení sportovců do dopingu. Pořád věřím, že jezdci na Tour de France jsou většina čistí, protože vím, jaké tréninkové dávky mají a co všechno obětují Ale použiju na závěr slova McLarena: Nelze vědět, jak hluboko a daleko to sahá." Avšak dokument hodnotím velice dobře, dávám mu 90%, pět hvězd. ()

rawboy 

všechny recenze uživatele

Kdyby se dokument držel úvodní myšlenky, a to vlivu dopingu na amatérského sportovce, byl bych radši. Jestli si někdo od usvědčení Bena Johnsona myslí, že je doping ve sportu výjimka, pak je naivní snílek. Dnes už to běžně používají i hobíci, což je to známka toho, jak jako společnost degenerujeme. Posledním krokem bude zařazení esportu na program OH. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Jestli je to všechno do posledního detailu pravda, tak je to opravdu šílená zpověď. A nemám důvod tomu nevěřit. Opravdu úchvatně natočený dokument. ()

stanyko 

všechny recenze uživatele

Katastrofalne natoceny dokument. Fogel nema tah na branku a je investigativne impotentny. Prva hodina filmu uplne zbytocna, kedze film je o dopingu v Rusku. A dokument o tom, ako dopovat a prekabatit testy by bol zaujimavejsi. Prvu hodinu mali zostrihat na 10-15 minut, kde vysvetluje inac mimoriadne podozrivy a zvlastny kontakt na Rusa Gregorija. Mnohe veci neuplne vysvetlene a graficke zobrazenie tiez nepomahalo pochopit podvody. Tiez som sa nedozvedel preco Gregorij pasoval Fogelovu moc z USA do ruskych laboratorii, alebo preco sa Gregorij v strachu ze ho Putin zabije sa nasledne pretrca na verejnosti a pobehuje po plazi ako nic. Icarus sa bal nahlas vyslovit to podstatne: dopuju uplne vsetci ale tak, aby boli pocas olympiady cisti a Rusi isli este dalej a preto museli menit flasticky s mocom. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Fantázia. V úvode som sa síce trochu stratil, nechápal som pohnútky daného vedca nechať sa kamerovať. Po pozretí filmu je to trošku jasnejšie, no zďaleka nie úplne. Kvalita dokumentaristiky, ktorá je niektorými kritizovaná, mi vôbec nevadila, naopak, sedel som s otvorenými očami celý čas. Áno, z časti možno kvôli téme, ktorá je zaujímavá sama o sebe, umocnená o aktuálnu situáciu suspendácie ruských športovcov na nedávnych OH v Pchjongjangu. Zaujali úvod amatérskeho cyklistu, ako aj priznania Armstronga a samozrejme, ruská prepracovaná organizácia v podstate všetkého. Vo svetle týchto udalostí mi už plač Isinbayevovej pred OH v Riu nevyvoláva ľútosť, tobôž nie ležérne politické stanovisko MOV o suspendovaní len malej časti ruských atlétov. Zaujímalo by ma, do akej miery sa dokument rozšíril medzi verejnosť ešte pred ostatné OH v Pchjongjangu v zmysle, či mal vplyv na už tvrdšie rozhodnutie MOV. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Dokument, který vás zvedne ze židle, i když tak nějak víte o dopingem zamořeném profisportu. Není se čemu divit, výkony musí růst dál, aby jste se prodali. Přesto je to šokující, zvlášť monstrozita ruského stroje a reakce (ne)zodpovědných. Peníze jsou vše, víme to, ale jsme zvyklí, že nám film (někdy i dokument) přinese happy end. A zde, na(ne)štěstí, nepřišel. ()

thekalli 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně strhující dokument, který se občas promění i ve film. Dokáže být napínavý, informativní, emocionální a překvapivý. Jsem hrozně rád, že existuje člověk jako Bryan Fogel, který se rozhodl s korupcí něco udělat a alespoň to vypustit ven, to chce opravdu pořádné koule! Soundtrack Icaruse je už jen skvělá třešnička na dortu. ()

PachoSK 

všechny recenze uživatele

Fantastický, ohromný a dychberúci dokument. Toto by sa malo povinne odvysielať v každej mainstreamovej TV po celom svete. Teda mimo Ruska pochopiteľne :) Veľmi dobré spracovanie faktov a napínavá výprava samotného dokumentu podčiarkujú neuveriteľné výpovede toho najpovolanejšieho a to pána Rodchenka, ktorý z obavy o svoj život utiekol do USA, aby mohol svetu prezradiť pravdu. Jedinou smolou je len samotný rok vydania filmu a to rok pred olympiádou v Pekingu. Autori totiž ešte nemohli predpokladať, ako veľmi sa olympijský svet po tomto roku zmení. ()

Reklama

Reklama