Reklama

Reklama

Píší se 80. léta minulého století, Detroit zachvátila epidemie cracku a drogám byla vyhlášena nemilosrdná válka. Mladý gangster vypráví působivý skutečný příběh dělníka a jeho dospívajícího syna, Ricka Wershe Jr., který se stal tajným policejním informátorem a později drogovým dealerem, aby nakonec skončil na doživotí ve vězení. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (85)

NifKor 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, který dokáže zaujmout minimálně z traileru, ale ve finální verzi to moc nedopadlo. Není to nijak extra špatné, ale nedokáže to diváka pohltit a udržet po celou dobu což je škoda a může za to i délka filmu a né moc zajímavý příběh podle reality. Herci hrají v pohodě, ale nic extra nezahrají, takže si je člověk nemůže moc oblíbit, někteří herci se můžou někomu zdát nesympatičtí což je taky další problém filmu, postavy nejsou nějak zrovna zajímavé, sestra hlavní postavy mě extrémně nezajímala a jeho otec totéž. Jediná postava co mě tak trošku zajímala byla hlavní postava, kterou si člověk taky ale nijak neoblíbí. Dá se říct, že film je spíš takový plus mínus průměr.4/10 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velká paráda. Tento typ filmů je přesně to, co mě zatraceně baví. Nemilosrdný, nekompromisní, drsný a syrový až na dřeň. Vždyť se kurva za ty téměř dvě hodiny v tom filmu nesetkáme se snad jediným pozitivním okamžikem, se scénou, kdy by se jakékoliv z postav stalo něco dobrého, kdy by ve všem tom marastu viděli na konci tunelu byť jen záblesk naděje v lepší budoucnost, no není to paráda? Samozřejmě že je, všudepřítomná beznaděj, špína, drogy, hajzlové na každém rohu, o policajtech ani nemluvě, a to vše zpracováno v opravdu intenzivním příběhu podle skutečných událostí, o což silnější to pak ve finále ještě je. Sociální prostředí detroitských ulic tu jinak působí opravdu strhujícím způsobem, atmosféra by se zde tak dala doslova krájet, zápletka má pak spád a je nekompromisní stejně jako samotné prostředí, prostě boj o přežití v každé minutě a je jedno, jestli jsi důchodce, či školák, všichni jsou v prdeli a dostat se z toho kolotoče je prakticky nemožné, což zde tvůrci dali též naprosto jasně najevo. Zmínit pak musím samozřejmě i obsazení, kterému kraluje ústřední duo otce se synem, v podání opět luxusního Matthew McConaugheyho a zajímavého Richie Merritta, na kterého jsem si tedy musel upřímně dost dlouho zvykat, ale nakonec musím uznat, že mi i on sedl a toho kluka dal vážně přesvědčivě. Celkově se tak jedná o vážně syrovou depresárnu, ovšem perfektně natočenou, perfektně zahranou a perfektně působivou, takže kdo si myslí, že se nachází v nějakých sračkách, doporučuji mu tento snímek obzvlášť, aby si uvědomil, že na tom vlastně zas až tak špatně není. Fakt syrová pecka! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V rámci gangsterek trošku slabší téma pro zfilmování. Hlavně v tom duchu, že filmu chybí nějaká výraznější akce a napětí. Přitom je strašně znát, jak je Matthew McConaughey herec z úplně jiné dimenze. Ten se totiž i pro takový film dokázal převtělit a udělat ze sebe amerického burana z Detroitu se vším všudy. Změnil na sobě všechno, co šlo a pojal to prostě standardně po svě. Tedy s kvalitou jemu vlastní. Všichni ostatní se jenom vezou a jakmile se objeví scéna bez něj, kvalita filmu těžce klesá. Dokoukat se to sice dá, ale po shlédnutí jsem film vnímal jako absolutní průměr. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Obsazení hlavní mužské/ chlapecké postavy byl fail. Ten kluk tomu nedal vůbec nic. Možná nepochopil, čím by si ten vklad zasloužil ten původní, skutečnej Ricky..? Já jsem to nepochopil taky. Film o nesympatickým, bezcharakterním gaunerovi, zahranej jiným extrémně nesympatickým kořeněm. Matthew na vedlejší koleji, bez šance to ovlivnit. ()

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavá antigangsterka s nelogicky sa vyvíjajúcim príbehom a nesympatickým hereckým osadenstvom. Fejs aký má predstaviteľka sestry hlavného hrdinu Bel Powley sa teda tak často nevidí, v tomto prípade však musím uznať, že takéto stvárnenie drogovo závislej trosky je asi celkom blízko realite. Postrádal som tu pre tento žáner nevyhnutné prejavy násilia. Jedna rozbitá hlava a pár potkanov, rozstrieľaných adolescentmi na mňa dojem neurobilo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se od 21. března do 6. června 2017 v Clevelandu, Detroitu, Las Vegas a Miami. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 31. srpna 2018 na Telluride Film Festival. (BMW12)

Reklama

Reklama