Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

1.série : chvílemi hodně hutná,atmosferická,napínavá a řádně ušmudlaná detektivka s prvky mysteriózna.Celé je to někde mezi Vraždami v Midsomeru (víc mrtvých než obyvatel) a Twin Peaks (zvláštní figurky atd) a celé to dohromady i díky neokoukanému prostředí skvěle funguje.Samotné případy nejsou nějak extra složité,ale o to reálněji vše působí. 2.série : vyšetřování jednotlivých případů se stáhlo hodně do pozadí a prim hraje mysteriózní stránka.Pořád má Zone blanche velmi dobrou atmosféru,ale některé díly už jsou celkem psycho a byly momenty kdy sem si nebyl jistý co se vůbec děje.Pořád ale nadprůměr seriálové tvorby...80%. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na konci posledního dílu konstatuji, že atmosféra se jim rozhodně povedla dokonale. Byla tak ponurá a vlezlá, že jsem měla každou chvíli chuť sáhnout si na vlasy, jestli je nemám taky tak urousané z té vláhy lesa a vůbec z celého prostředí jako major. Tirák zlatých cihel by jim nestačil, abych do toho lesa vlezla. A co se týká mysterózna, tak ho byly metráky v každém díle. Až na konci posledního dílu a nebo začátkem prvního dílu jsem teprve začínala tušit, která bije, co se týká Marion a to bylo v souvislosti se ztrátou její části oblečení. Neotřelé, zajímavé a tak jdu nahoru s čistým svědomím ()

Reklama

Narya89 

všechny recenze uživatele

Mám ráda mysteriózní detektivky z prostředí lesa a tenhle je jeden z těch top. Navzdory jazykové bariéře mě bavil a líbila se mi především komplexnost hlavních postav a to, jak se děj v každém díle svižně posouval a pořád tak udržoval diváka v očekávání a napětí. Opravdu tam nebylo moc hluchých míst, až jsem si říkala, že to s tím přísunem mrtvol a záhad v městečku trochu přehánějí. Hodně mě zaujala přítomnost jakési good/evil "entity" v lese, která nebyla ale zatím zcela vysvětlena. Škoda, že to na pokračování už nevypadá, příběh ještě nepůsobí úplně uzavřeně. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Az na uponahlany a miestami nelogicky zaver celkom vydarena krimi-mysterka. Atraktivne posobi hlavne mestecko v horach a jeho obyvatelia. Sice kazdu cast sa stane niekolko "zahadnych" udalosti, ktore riesi este zvlastnejsie zlozenie miestnej policie, casom to straca svoje caro. Naviac to mysteriozno sa v zaverecnej casti podla mna uplne zakopalo. Skoda. Napriek tomu zaujimava a jedinecna zalezitost. ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Francouzkej mystery/horor z hlubokých lesů. Atmosféra lesa je super a výprava je vůbec dobrá, bohužel nějaká ta zbytečná hororová klišé (postavy se nesmyslně rozdělují v nebezpečné situaci). Slečna majorka je pak totální antiteze někoho, kdo by měl být ve velící roli (nekomunikuje, furt se někam ztrácí aniž by to komukoli řekla). Je to tak na pomezí 3-4, uvidíme jestli bude pokračování. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)
  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama