Reklama

Reklama

Ve spárech ďábla

  • USA The Possession of Hannah Grace (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Otřesný obřad vymítání ďábla se vymkne kontrole a vyžádá si život mladé ženy. O několik měsíců později má Megan Reedová (Shay Mitchellová) službu v noci v pitevně, kam přivezou znetvořené mrtvé tělo. Megan, která je uvězněna sama v podzemních chodbách, začne mít strašlivé vidiny a zmocní se jí podezření, že tělo je posedlé nemilosrdnou démonickou sílou. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V hororovém žánru prostředí pitevny, márnice a krematoria vždy tvůrce přitahovalo a přitahuje i nadále. I v české kinematografii máme jeden takový, dokonce ceněný, kousek pod názvem 'Spalovač mrtvol' (1968). Český distribuční název dalšího snímku už ledasco napovídá, o čem že to vlastně všechno zase bude. Vymítání ďábla tu máme však pouze na začátku, v podstatě jako takový malý prolog. A tak, když už tímto víme oč běží, můžeme se plně vcítit do situace mladé Megan Reed, coby nové zaměstnankyně právě ve výše představeném zařízení, kde se začnou dít věci vskutku podivné a vlivem prostředí děsivé. Námět je tedy daný a příběh pro správné uchopení značně jednoduchý. Samozřejmě hýří předvídavostí, neboť v jádru věci nepřináší nic nového, avšak atmosféru a napětí buduje dobře a diváka zbytečně nezatěžuje složitostmi. Ocenění si zaslouží Kirby Johnson, která ve své roli využila své schopnosti takzvané hadí ženy. V určitých záběrech si tvůrci CGI efektem sice dopomohli, ale jinak je veškeré její zkroucení a vykloubení kloubů skutečné. Klobouk dolů. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vymítání, márnice a sympatická Shay Mitchell. Zní to možná dobře, ale koukat se na to bylo spíš zatrest. Dalo mi to velkou námahu a bych u toho neusnul. Kdyby to šlo dám 1 a půl hvězdy, jelikož ale to nejde musím se přiklonit k nižšímu hodnocení. Tenhle snímek bych za sebe nikomu nedoporučil, teda pokud se nechce ocitnout " ve spárech nudy ". ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Hm OK, někdo viděl film The Autopsy of Jane Doe (2016) a rozhodl se udělat další horor o mrtvole v márnici, která není zas tak mrtvá a postupně všechny kolem sebe likviduje. Hlavní hrdinka ale byla super sympatická, takže se na to dalo dívat. Jediné, co mi vadilo, bylo asi prvních 5 minut filmu, kdy je zbytečně vysvětlováno, co se Hannah stalo a divák pak přichází o pár překvapení - např. kdyby nebylo prvních pár minut, nevěděli bychom, že ten "bezdomovec", co se snaží dostat do márnice je její otec - což docvakne každému, i když mu není vidět do obličeje. Navíc k čemu je nám scéna, že Hannah prošla nevydařeným exorcismem - navíc se tu samou informaci dozvíme, když si ji hlavní hrdinka hodí do Googlu. Celkem mě mrzí, když po shlédnutí filmu mám milion lepších nápadů, jak by se dalo budovat napětí a odkrývání tajemství, které diváka nejen baví, ale i příjemně děsí. Ale jako příjemný béčkový horor na víkendové odpoledne super. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Děkuji všem bohům osudu, že mi zabránili jít na tenhle kentus do kina. Pro mě neskutečně bezcenný film bez kouska nápadu, snahy nebo jakékoliv atmosféry. Mrtvola si tam lítá po baráku jak kdyby se nechumelilo, režisér vyžírá nápady z povedené Jane Doe a ani se nepokusí mít trošičku zajímavé finále. Tyhle rychlokvašky se slušným rozpočtem už přestávám tolerovat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Opět jsem se nechal zlákat slušným trailerem, ale ve výsledku jsem dostal řadovou démonovinu, která se od konkurence odlišuje pouze atraktivním prostředím Márnice. Technicky sice solidně zvládnutý horor se slušným úvodním exorcismem, sympatickou hlavní hrdinkou a mrazivou mrtvolou Hanny, víc superlativů k tomu, ale napsat nemohu. Lekačky jsou nejlacinější a zafungují pouze na diváky s hororem neobeznámené, finále končí dřív, než si divák uvědomí, že vůbec začlo a těch pár hororových prvků občas vykouzlí slušnou atmosféru, ve většině případech se spíš po márnici bloumá a nic moc pořádného se neděje. 45% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo 7. listopadu a skončilo 17. prosince 2016. Natáčelo se ve státě Massachusetts. (Varan)
  • Kirby Johnson získala roli Hannah na základě své taneční průpravy a schopnosti vykloubit si ramena a všelijak pokroutit tělo. Díky tomu, je prý většina poloh těla Hannah reálná a jen minimum z nich bylo vytvořeno pomocí digitálních efektů. [Zdroj: časopis Cinema 01/2019] (ČSFD)
  • Fiktivní „Bostonská metropolitní nemocnice“ uvedená ve filmu, je ve skutečnosti Bostonská radnice (tShay Mitchell). (ČSFD)

Reklama

Reklama