Reklama

Reklama

VOD (1)

Přestože do pokračování filmu Mimic nevkládali fanoušci po odchodu režiséra Guillerma del Torra velké naděje, výsledek předčil všechna očekávání a je ještě napínavější a zábavnější. (oficiální text distributora)

Recenze (47)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Po nedávném shlédnutí prvního dílu, který se mi velmi páčil jsem se rozhodl, že zkusím jeho mladšího bratra. Stáhl jsem si verzi se slovenským dabingem. A celková kvalita obrazu nebyla nic moc, jelikož to byl tv rip. No ale budiž. Nic lepšího jsem na internetu nenašel. Z toho sk dabingu jsem měl veliké obavy, jelikož jsem se minulý rok přesvědčil o tom, že našim sousedům moc nerozumím. Byl jsem na několika školeních, které se týkaly finančního poradenství. No a celé osazenstvo bylo ze Slovenska, takže každá přednáška byla pro mě v cizím jazyce. Byl jsem tam k smíchu a myslím si, že v mé nepřítomnosti si museli klepat na čelo. A teď zpátky k filmu. Měl jsem trochu obavy, jelikož se režie ujal úplně někdo jiný. Samozřejmě, jak jsem předpokládal, kvalit prvního dílu to nedosahuje. Ale na druhou stranu si to drží úroveň. Nevím, co si mám myslet o příběhu. Entomoložka Remy učí ve škole. A zrovna v té době se objeví jeden velký šváb, který začne vraždit Remininy známosti. Samozřejmě, hloupí policisté začnou z vražd obviňovat křehkou Remy. To mi přišlo hodně na hlavu. Když vezmete v potaz, jak ty vraždy byly provedeny. Atmosféra už není taková jako v díle prvním. Stopáž filmu je příjemná. Uteče to, než bys řekl švec:-) Režisér mě naštval tím, že do hlavní role neobsadil tu sexy kočku z dílu prvního. Nepochopil jsem, proč malí švábi pořád cestují v kufru. Dialogy trochu pokulhávají. Potvory vypadají slušně. I když mohly vypadat strašidelněji. Co mě ale velmi překvapilo je to, že si oblékají oblečení. A já se teď budu vždycky hodně soustředit na to, koho to vlastně potkávám v rušném velkoměstě. Možná jsem trochu úchyl, ale hodně jsem se nasmál, když ta příšera vtahovala mrtvolu do velmi úzkého otvoru. Děkuji snímku, že jsem si z něj vzal velké ponaučení. Když po vás půjde nějaký šváb, tak se svlečte do naha, jelikož ty slizké potvory jdou po osobním pachu. Celkově je tento film příjemná oddychovka na jedno sobotní odpoledne. Za chvíli si pustím třetí a zatím poslední díl o těchto slizkých potvorách. Mimic 2 hodnotím slušnými 60%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po několika letech vzniklo pokračování o zmutovaných švábech, které s jistotou řadím do kategorie zbytečných. Původní díl natočil režisér del Toro a díky svému umu dokázal z něho vyždímat co se dalo. Tentokrát do režisérského křesla usedl Jean de Segonzac, který ve spolupráci s autorem (scénáristou) Joelem Soissonem předvedli, proč je Soisson často označován za prznitele dobrých filmů. Soisson zcela obešel scénář a děj prvního dílu a vymyslel si svůj vlastní, což by se mělo ocenit, ale jen kdyby se držel určitých faktů a nepředvedl nám snůšku nesmyslných scén, zcela nelogických prvků či hlášek a v neposlední řadě směšným dějem. Zatímco del Toro dokázal navodit slušnou atmosféru a podložil mutaci švábů alespoň trochu logickým vysvětlením, tak zde máme možnost vidět další evoluční skok brouka, který si dokáže měnit dle libosti obličej člověka, zamiluje se do člověka, odstraňuje konkurenci a dokáže stavět zátarasy. Z předešlé invaze brouků nezbylo nic, ale začala se nám rozvíjet zoofilní romantika. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle příběhu Mimic Donalda A. Wollheima. Guilermo del Toro se vzdal režie tohoto druhého příběhu o mutantech termitů a kudlanek a uspokojil se jen s produkcí. CITÁT - Pro hmyz je důležité jedno - přežití vlastního druhu......... Až do čtyřicátý minuty to vypadalo ponuré, krvavé a napínavé. Pak už to bylo spíše jen k smíchu. Například scéna kdy švábi vylézají z kufru a ten černej kluk jich má několik na sobě, a při tom normálním hlasem povídá áááách sundej je, vážně koušou - no, to je vzrušení. CITÁT - Nebojte se, teď už se nám nic nestane.......... Nebo ty trapné scény z otevíráním dveří a focením - síla. Naprosto dementní dialog, který doprovází tyto scény je opravdu jen k smíchu. CITÁT - Už jdou!! Rychle!! Rychle!! Pozor!! Opatrně!! Opatrně!! bla....bla...bla......... Mimikům se podařil jeden pěkný kousek (mimikry) a tvůrcům filmu se podařilo udělat několik povedených triků, ale jako celek je to naprosto příšerný. CITÁT - Negativně fototaktický........... Já to tedy negativně takticky dokoukal, ale narostlo mi z toho jedno tykadlo a měl jsem chuť si "zacvrkat". Vrcholem byla scéna s dírou v břiše, to už jsem se za břicho popadal. No nic, snad příště. V kostýmu Mimika si zahrál Michael Regan. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní všemožného shitu mi už pomaly začínajú dochádzať synonymá slova blbosť a nechcem sa opakovať, k deju ani efektom sa teda vyjadrovať nebudem. Takže aspoň skritizujem predstaviteľku hlavnej úlohy. Do takéhoto filmu musíte dať buď dvacinu, blondínu, alebo nejakú charakterovú herečku. Slečna Koromzay nevie hrať, má na tridsať a vyzerá na štyridsať. Castingová tragédia podobná obsadeniu Timothy Olyphanta do role Hitmana. Skrátka ďalšie nudné céčko. Na trojku už sa asi neodhodlám. PS: Oficiálny text distribútora nemá chybu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Příběh nemá nic moc co zásadního nabídnout, i když se jedná o rozvíjení mytologie v rámci „Mimic“ světa. Vzhledem k tomu, že tvorové chtějí zaútočit na člověka, je jejich počínání poměrně omezené a vy máte pocit, že tohle není nic moc velkého, i když film něco takového naznačuje. Zabíjení je malé, odehrává se na malém prostoru a nepřenáší se na vás pořádně atmosféra něčeho skutečně děsivého. Možná jen trochu hnusného. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama