Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V newyorské kanalizaci se rozmnožili švábi, kteří roznášejí smrtelnou infekci. Doktorka Tylerová však naklonuje jiný druh brouka, ten šváby zneškodní a sám vymírá... zdánlivě. O tři roky později je v chodbách metra objeveno dvacet centimetrů velké mladě brouka neznámého původu. Jeho zkoumáním Tylerová zjistí, že kdysi záchranný klon nevymřel, naopak, jeho mutace zašla až k přizpůsobení se člověku. Když se navíc začnou množit zprávy o lidech záhadně zmizelých v podzemí, je třeba se začít bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu nemohu nic vyčíst, herci hrají na jedničku, hudba výborně podtrhuje atmosféru a samotná atmosféra by se dala krájet, až tak je hustá a celé je to završené tím, že zde nekompromisně odpadávají postavy. Jen je škoda, že se neuskutečnil onen původní apokalyptický konec, ale i tak si tenhle film zaslouží pět hvězdiček. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době si kupuji film v papírové pošetce za 49 kachlí. Před zakoupením jsem se musel podívat, jak je hodnocen. Mimic, slovo pro mě dosud nevídané a neslýchané. A světe div se. 60% to je velmi slušné. Když vezmeme v potaz, že se jedná o americké béčko s přerostlými potvorami. Přeci jenom, filmů kde nějaké zvíře zmutuje a vyroste do extrémních rozměrů je habaděj. A valná většina z nich se nepovedla a právem zde má černý čtvereček. Po shlédnutí jsem mile překvapen a musím uznat, že se tento snímek povedl. Ta scénka na začátku je skvostná. Musel jsem si ji pustit třikrát. A jelikož zde nehodlám spoilerovat, tak vám doporučuji se plně soustředit. Ale přeci jenom, abych vás trochu nalákal. Na začátku uvidíte kněze, který před něčím utíká. To vše z okna pozoruje retardovaný chlapec, který napodobuje lžičkou zvuky útočníka. Pak ale......no sami uvidíte:-) První polovinu snímku vidíme nádherné záběry na noční město. V druhé polovině je vidět hodně vizuálních efektů. Velice se mi líbila atmosféra, která je zde dávkována opravdu hutně. Kdo si to chce užít na plno, tak mu doporučuji, aby si film pustil v noci a na klepeta si dal sluchátka. Věřte mi, že v určitých pasážích filmu se opravdu leknete. Alespoň u mě to tak působilo. Předtím jsem se naposledy takhle bál při hraní Dooma 3. Příběh je sice předvídatelný, jak to u takovýchto filmů bývá, ale vůbec to nevadí. Dále musím vyzdvihnout hudbu a režii. Temné interiéry newyorského podzemí mně doslova učarovaly. Vypadají strašidelně a myslím si, že lépe být ztvárněny ani nemohly. Ale nikdy bych se tam nechtěl, byť jen na chvíli podívat. Lituji americké bezdomovce. Film plyne rychle a já jsem ani jednou za celých 95 minut nezívnul:-) Zmutovaní brouci se velmi povedli. Byl velmi dobrý nápad je ztvárnit tak, že se maskují na člověka. V noci vychází a pozorují nás. Ou, už se zase bojím. Doufám, že se mi nebude o tom zdát. Herecké výkony jsou na dobré úrovni. No, i když, v takovýchto snímcích záleží spíše na výkonech příšer. No, ale musím uznat, že Tylerová je sexy kočka. Ke kameře také nemám co říci. Bylo by to vychvalování do nebes. Velice dobrá je scénka, kdy vidíte retardovaného klučinu, který jde podzemím a klepe na koleje, čímž napodobuje zvuky švábů. Mohlo zde být více brutálnějších scének a nelíbí se mi, že film byl velmi málo propagován, protože já jsem na něj narazil úplnou náhodou v jedné nejmenované trafice. Tenhle snímek, ještě nedávno pro mě neznámý hodnotím horšími 4 hvězdičkami a už se těším na další dvě pokračování, které se mi už vyhřívají na mém harddisku a čekají jen na to, až udělám dvojklik mou laserovou myší:-) ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Stačilo mi pozrieť niekoľko sekúnd traileru aby som si na film spomenul. V jednom z komentárov sa spomína legendárny pán Divnobotka, aj toto meno sa mi po spomínaných niekoľkých sekundách vynorilo z pamäte. Je možné že ak by som film pozrel teraz išiel by som s hodnotením ešte vyššie, takto hodnotím na základe spomienok spred mnohých rokov a to, že mi nielen stručný obsah ale aj spomínané meno ostali v pamäti svedčí o tom, že Mimic patrií k tým lepším filmom, určite však nie natoľko legendárnym aby som si ho pozrel opäť. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Obří brouci, kteří se vyvíjejí v něco nepředstavitelně děsivějšího a to prosím pěkně v podzemních prostorách metra a ke všemu to je od Del Tora? No tak to snad ani nešlo, abych nebyl nadšenej. Každopádně ten kdo tehdá zabékal českou píseň "Nech brouka žít" by po zhlédnutí tohoto snímku hodně rychle změnil názor. Brouci jsou mírně řečeno pěkný sviňáci a jejich úmysly jsou jakékoli jen ne přátelské. Podzemní prostory metra jsou nádherně ponuré, hudba se přesně hodí a atmosféru to má hustší než je smog nad Děčínem (kdo v tom městě byl, ten chápe) . Masky brouků jsou na tu dobu pěkný a ty jejich "osobní masky" no to byl hnus. Ode dneška likviduju všechen hmyz co překročí práh mého domu a měří více než dva metry. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Těžce béčková zápletka, ale hodně kvalitní zpracování. Temná devadesátková atmosféra, kde je New York vyobrazen jako pořádná špinavá žumpa, skvělá kamera a triky a i když se to na některých místech trochu táhne, napínat to umí slušně - nejen strachem z neznáma, ale i skutečně nechutně slizkými odpornými monstry. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • Film vznikal primárně jako 30ti minutový kraťas pod záštitou Miramaxu. Dalšími filmy, které měli být v rámci kampaně uvedeny, byly Impostor a Alien Love Triangle. (HellFire)
  • Režisér Guillermo del Toro se vzdal natáčení filmu pod záštitou stuida Weinstein Company, jelikož Bob Weinstein často navštěvoval natáčení a vznášel nesmyslné požadavky, co se týče scénáře. O té doby del Toro s tímto studiem nikdy nespolupracoval. (HellFire)

Reklama

Reklama