Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princezna Jůlinka je normální holka. Zatímco na zámek přijíždí poselstvo krále Huberta, který se uchází o její ruku, hraje si s vesnickými kluky. Když zjistí, že by si měla vzít ošklivého krále, poškorpí se s královskými rodiči a uteče do světa. Cestou se seznámí se dvěma milými chlapíky. Netuší, že jeden je opravdové strašidlo Mulisák a druhý vodník Brčál. Putuje s nimi světem a společně se přidají k cirkusu Kuldan. Tady se princezna opět setká s Frantou, který jí před časem pomohl z nouze. Když se pak mladík vinou úskočného padoucha, polykače ohně Dejmora, dostane do pekla, rozhodne se ho odvážná princezna zachránit. Dobrodružná výprava mezi čerty začíná. (TV Nova)

(více)

Recenze (77)

nash. 

všechny recenze uživatele

V roce 1956 sáhli filmaři do ladovské truhlice a vznikly skvělé Hrátky s čertem. O dvacet let později tam sáhli podruhé a vznikla dokonalá, i když jen televizní, Nezbedná pohádka. Pokud vynechám Kaňku do pohádky, tak deset let po Nezbedné sáhli filmaři do truhlice potřetí. A mohla to být další kouzelná ladovská pohádka, kterých je tak málo a přitom by si zasloužily zfilmovat snad všechny. Mohla, kdyby sympaticky pohodový scénář tak děsivě nezhyzdilo mizerné zpracování. Fádní a téměř bezradná režie, která jakoby Kachlíka příliš nebavila, laciná scéna postrádající jediný z kouzelných ladovských nápadů, odfláknutý střih a většinou mizerné herecké výkony ochotníků, kteří před kamerou zoufale bojovali s trémou nebo ospalostí, nejčastěji pak obojím. Esencí této herecké prkennosti je pak Mikula coby Franta, jehož projev musel byl utrpením pro něj, filmový štáb i diváka. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Takovým pohádkovým mišmašem nebo gulášem bych to nazval. Našlo by se zde několik vtipných situací hlavně díky dvojci strašidel, jinak jsme však svědky nelogického spojení pohádkových postav(peklo, bezhlavý rytíř,něco ze zlatovlásky) navíc zasazení ústřední dvojice(rovněž na pohádku na mě až moc lolitovská princezna) do cirkusového prostředí je asi poslední ranou pod pás jinak možná dobrému původnímu záměru. P.S.:A ty triky?? Na Borise Mastníka hodně odfláknuté. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina 80. let má svůj zvláštní pohádkový punc - pohádka vypadá spíše jako televizní film, neprovází ji velká výpravnost, peklo nemá atributy mocnosti, naopak - dá se lehce obelstít, většina děje se odehrává mezi venkovskými vrstvami obyvatelstva a hlavně pohádková království vypadají velmi chudě, tak trochu na pokraji bankrotu - asi jako Československo a celý východní blok té doby... Nejinak je tomu i v pohádce princezny Jůlinky z království se sídelním městem Královská Lhota... Podobné filmy: S čerty nejsou žerty ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Pohádka je sice co do výpravy docela skromná – malý cirkus, malé království, ale zároveň také celkově uměřená – nikdo se tu nepitvoří, nešišlá, nikdo není trapnou karikaturou. Lucie Tomková jako princezna je sympatická, Mulisák s Brčálem si udrželi ladovské kouzlo a čert byl pro mě v dětství hodně sugestivní („Propadl jsi peklu, Dejmore!“). K tomu pěkná krajina, ladovská hospodská rvačka (bohužel skončila docela rychle) a ninjovské salto přes útočícího berana. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Cirkus Berousek na natáčení zapůjčil i několik svých zvířat, konkrétně šlo o koně, papoušky a opici. (Seteh)
  • Na konci pohádky, když vojáci obléhají cirkus, jsou v pozadí na několik sekund jasně vidět sloupy elektrického vedení. (Mishell)
  • Dle slov Taťány Fischerové, která hrála královnu, nebylo natáčení příliš komfortní: „Bylo to dost namáhavé natáčení, protože jsme neměli tenkrát k dispozici žádné karavany na odpočinek. Věčně jsme čekali na natáčení někde v hospodě nebo na mezi. Měli jsme alespoň vůz, kde nám vařili kávu.“ (Seteh)

Reklama

Reklama