Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti, povzdechne si často mnohý rodič. Nejinak je na tom i matka osmnáctiletého Františka, který právě složil bez velké slávy maturitu a má nastoupit do svého prvního zaměstnání. Fandy má ještě plno klukovských snů, touží po kariéře veslařského reprezentanta, s kamarádem soupeří o přízeň obdivované dívky a vůbec se zarputile brání brát život vážně... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Když je ženská hezká, tak člověk snese ledacos, to může bejt i trochu blbá." Hlavný hrdina, športovec a čerstvý maturant, sa pokúša o zaradenie do pracovného procesu a započať partnersko-sexuálnu oblasť života. Ani jedno mu nejde, v zamestnaní naráža na reálne socialistický prístup k práci a v súkromí na nesprávne ženy. K tomu je ešte slabá povaha neodmietajúca pozvanie na pohárik so všetkými následkami. Nahorklá komédia, rovnako ako trápna pieseň v podaní Urbánkovej, reflektuje zahnívajúcu dobu, plno skvelých hercov vo vedľajších roliach, ale aby som pravdu povedal, tak od Kachyňu som čakal trochu viac. "Drž se svýho řemesla, i když jses ho vyučil špatně."  ()

Atia 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla poprvé až nyní (2011), tu dobu jsem nezažila. Jistě, je to místy dost přitažené za vlasy - za každou cenu gag, pokus o crazy komedii atd., ale stejně to je snímek pozoruhodně svižný a pro mě osobně překvapivý v tom, jak znázorňoval tehdejší pracovní morálku v některých regionech a morálku doby obecně. Taky mě překvapila scéna s Bédou coby prostitutem. Prostě na tu dobu poměrně nezvyklé. Tři hvězdičky si to zaslouží. ()

Reklama

TSZ 

všechny recenze uživatele

Fandy, ó Fandy je držitelem jednoho mého smutného osobního rekordu - pravděpodobně je to jediná komedie, u které jsem se za celou dobu sledování ani jednou nezasmál. Dále mě iritovala extrémně otravná titulní píseň s ultradebilním textem, hrdinova láska se jmenovala Jára (a ano, vypadala spíš jako chlap), navíc ztvárněná velmi špatnou herečkou - v tomto ohledu si zdatně sekundovala s hlavním hrdinou. Jediný bodík dávám z úcty ke Karlu Kachyňovi a Daně Medřické, pro kterou to byla poslední filmová role. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Fandy ó Fandy, máš triko a kšandy". To je jeden z mnoha veršů titulní melodie, jimiž autor věrohodně prokázal lehkou mentální disfunkci. Taky příběh o Fanánkově prvních krocích v zaměstnání je prostinký. Jenže na mne dýchla vzpomínka na atmosféru let dávno minulých, kdy každý musel pracovat, neboť pro nepracující bylo v šatlavě vždy dost místa. Kromě toho se mi nezapomenutelně do paměti vryly léty pracovního flákání neuvěřitelně propracované takřka levitační polohy na židli v podání Ing. Růžičky.. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Už tenkrát jsem z toho příběhu ze života byl spíš smutný. A jestli bych se u toho dnes spíš smál, to se mi raději ani nechce zkoušet. Ale přece jen si pamatuju něco, co mě hodně pobavilo. Nezbytná sexuální pomůcka - velký hrnec s velkýma ušima! Kdo film viděl, ví... To budu muset taky někdy zkusit (s nějakou žirafou :-). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Poslední společné filmování Dany Medřické se synem, Václavem Vydrou nejml. (M.B)
  • Filmovalo se v Praze, obci Skryje, na jezu Nezabudický mlýn, na Čertově skále u Hracholusk. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama