Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Recenze uživatele dubinak k tomuto seriálu (3)

Království zombie (2019) 

1. série: Tohle je absolutní bomba, ač se v tomto kritickém období Asiaté rozznášející chorobu těžko sledují. Oproti novodobým apokalypsám, za něž může v dnešních scénářích záhadný virus, to má v Kingdom na svědomí květ života a celá tato historická dobová zombie záležitost ji zobrazuje z mytologického hlediska a ještě navíc vzděláva v oblasti sinologie a historicko-kulturních kontextů Korei, už jen třeba v podobě úžasných kostýmů. Příběh tu podepírají až pohádkově vykreslené charaktery (zbabělá šlechta, statečný princ, krutá královna, zrůdná monstra). Přišlo mi to jako taková epizoda The Walking Dead v korejském historickém pojetí. V podstatě vlastně korejská zombie Hra o Trůny. Hororová stránka fungovala na jedničku stejně tak i akční a bojové scény. Scéna ve vězeňské cele naprosto originální a funny. Scéna s ženou s ročním miminem na zádech utíkající před zombie naprosto dechberoucí a surová. A asi poprvé jsem viděla, jak si zombie pravidelně padají při běhu pod nohy, nebo jak plavou pod vodou. Vskutku originální pojetí už jen díky tomu, že za úsvitu zombie zalézají pod domy, kde zkamění. Už se těším na přídavek. 2. série Kingdom opravdu nezná hranic a Jižní Korea ukazuje, že filmařsky ani zdaleka není pozadu a naopak dokáže se postarat o takovou akci, jako svět neviděl. Druhá série je ještě dynamičtější, akčnější, krvavější, promyšlenější a dějovější. Scénář nabízí nové zvraty, dočkáme se i dalšího královského dramatu a výprava je opět neskutečná. Zombie jsou odolnější, než dřív, ale hrdinové chytřejší. Potěšil otevřený konec, protože další nášup tohohle skvostu si stoprocentně nechám líbit. Jeden z nejlepších seriálů za poslední dobu. ()

Série 1 (2019) (S01) 

Tohle je absolutní bomba, ač se v tomto kritickém období Asiaté rozznášející chorobu těžko sledují. Oproti novodobým apokalypsám, za něž může v dnešních scénářích záhadný virus, to má v Kingdom na svědomí květ života a celá tato historická dobová zombie záležitost ji zobrazuje z mytologického hlediska a ještě navíc vzděláva v oblasti sinologie a historicko-kulturních kontextů Korei, už jen třeba v podobě úžasných kostýmů. Příběh tu podepírají až pohádkově vykreslené charaktery (zbabělá šlechta, statečný princ, krutá královna, zrůdná monstra). Přišlo mi to jako taková epizoda The Walking Dead v korejském historickém pojetí. V podstatě vlastně korejská zombie Hra o Trůny. Hororová stránka fungovala na jedničku stejně tak i akční a bojové scény. Scéna ve vězeňské cele naprosto originální a funny. Scéna s ženou s ročním miminem na zádech utíkající před zombie naprosto dechberoucí a surová. A asi poprvé jsem viděla, jak si zombie pravidelně padají při běhu pod nohy, nebo jak plavou pod vodou. Vskutku originální pojetí už jen díky tomu, že za úsvitu zombie zalézají pod domy, kde zkamění. Už se těším na přídavek. ()

Série 2 (2020) (S02) 

2. série Kingdom opravdu nezná hranic a Jižní Korea ukazuje, že filmařsky ani zdaleka není pozadu a naopak dokáže se postarat o takovou akci, jako svět neviděl. Druhá série je ještě dynamičtější, akčnější, krvavější, promyšlenější a dějovější. Scénář nabízí nové zvraty, dočkáme se i dalšího královského dramatu a výprava je opět neskutečná. Zombie jsou odolnější, než dřív, ale hrdinové chytřejší. Potěšil otevřený konec, protože další nášup tohohle skvostu si stoprocentně nechám líbit. Jeden z nejlepších seriálů za poslední dobu. ()

Reklama

Reklama