Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

InJo 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by nejspíš vypadala Hra o trůny, kdyby jejími tvůrci byli Akira Kurosawa a George Romero. Brutální mocenské intriky a nadupaná zombie řežba v jednom. To vše v exotických kulisách feudální Asie. Člověk by nevěřil, jak krásně tyhle elementy můžou jít dohromady. Nářez! S01: 80 %; S02: 80 % ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: Zombíci a feudální Korea je něco, co bych si nikdy předtím dohromady nespojil. Škoda, že těch 6 dílů je jen úvod k mnohém většímu pokračování a končít opravdu "storm the gates" cliffhangerem. Ale atmoška a postupné šíření nákazy na pozadí mocenského boje o trůn je fajn. Škoda, že opravdu je to tak utnuté, bez nějakého zakončení. Season 2: Navazuje přesně tam, kde první skončila a uzavírá v podstatě příběh, ale na konci je časový skok, který připravu děj pro třetí sérii. Jinak jak první byla spíše detektivka a horor, tak druhá je už dost velká a brutální akční jízda, protože nakažených už jsou hordy. O stupeň lepší, než teda první série, ale v podstatě by to klidně mohla být jedna když má každá jen 6 dílů. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je průser jako kráva, první 2 díly jsem si řekl, že na rozjezd se to dá, jenže všechny 4 další jsou úplně ve stejném tempu, bez jakékoli výraznější akce, vyvrcholení děje nebo nějakého dějového vývoje. Skvěle zvládnutí zombie, draví a drsní a jejich rychlé stahování ze světla do stínu bylo luxusní, ale zbytek prostě děs. Člověk má někdy dokonce problém rozpozna t a zapamatovat si názvy lidí a měst, ve kterých se děj odehrává. Poslední díl měl dobrý náběh a skončí to tím, že se bude muset čekat na další řadu, abychom viděli závěrečný boj se zombíkama. Nejnudněji strávených 6 hodin za poslední měsíc, katastrofa, nuda a utrpení. Někoho tyhle korejské prostředí a lidi berou, ale mě teda vůbec ne. Herectví tak umělé a bez emocí, až hrůza... ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Na Kojeju dotěla dobjy, jó. Když se prokoušete skrz šablonovitou zápletku ,,pinc, čó ma ču-čche, ládce slá, slá pan", dostanete hezkou atmosféru a občasné lekavky. Pravda, lidé se v seriálu dělí na chudé a úřednicko/šlechtickou grupu, kdy výše postavení mají upravený vous a na hlavě satelity, zatímco plebs je prostovlasý, s bradkami zasranými (snad) od bahna. Trošku mi to splývá. A ženské figury, které jsou pro změnu zase zcela vousoprosté, to je jednolitá masa, z níž vystupuje jen pupkatá queen, protože je neforemná a má oči pojídačky koťátek. Neva, rád si dám pokračování. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(po 1.řadě) Pokud nejste tak jako já přáteli seriálů, vychcanými producenty donekonečna natahovaných a vychcanými scénáristy důkladně vatovaných, pak doporučuju spíš tenhle celovečerák od režisérova jmenovce (náhoda?) https://www.csfd.cz/film/512902-changgowl/komentare/ Ale pokud čas u natahovaných a vyvatovaných seriálů nepovažujete za ztracený a máte na tenhle žánr chuť a hlavně trpělivost, tak musím doporučit tuhle seriálovou verzi, protože filmařina je to kvalitnější, děj je propracovanější a vizuální stránka je naprosto bombastická. A moje čtvrtá je především kvůli nádherným exteriérům a skvostné výpravě. Hlavní rozdíl mezi seriálem a filmem bych stručně popsal tak, že film je svým stylem a atmosférou víc východoasijský, kdežto seriál víc "západní". ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)
  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)
  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama