Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Recenze uživatele Renfield k tomuto seriálu (3)

Království zombie (2019) 

Bylo nebylo jedno korejské království, to sice mělo své příběhové mouchy (nebo červy), ale při pohledu na jeho vizuál, byly všechny rychle zapomenuty, zaplácnuty, utopeny... každý si vybere. Pravdou je, že se postavy opravdu občas chovají nelogicky a dlouhé dialogy jim příliš nesvědčí, jenže o tohle tu stejně jde "až" v druhé řadě. V té první je právě ten vizuál a samozřejmě zasazení zombie apokalypsy, či epidemie nemoci, do doby ne až tak dávno minulé. To vše navíc na pozadí královských tahanic, což je skutečná trefa do černého, nebo v případě kostýmů šlechty nádherně barevného. Ale nejsou to jen kostýmy, jsou to celé propracované paláce, opevnění, města a v neposlední řadě krajina. Kamera vše patřičně využívá a dokonale zabírá, což platí obzvlášť pro ony krajinné kompozice, které jsou skutečnou pastvou pro oči. Ale jsou tu zombie a intriky, takže i velké množství až překvapivě kvalitní a hlavně naprosto fantasticky natočené akce! Obzvlášť to platí pro dvě scény, které popisuji u sérií, co se seriálů týče, je to něco ne zrovna často vídaného! V neposlední řadě třeba připomenout i to, z čeho by jistě měli radost i mistři starých klasik, gore efekty a masky, zase až překvapivě dokonalé! Jednoduše království podle mého gusta, více u jednotlivých sérií. 80% ()

Série 1 (2019) (S01) 

Intrikářská část není ničím převratným, což ovšem neznamená, že by nebavila, naopak, pro celkové potřeby série bohatě stačí. Největší prostor má samozřejmě v úvodních dvou epizodách, v těch následujících už je v pozadí, je tu totiž nemoc. Ta je naopak tím nejzásadnějším a "potěší". Totiž, oproti jiným řekněme podobným seriálům, se zde hned dozvídáme její původ, ten je navíc velmi dobře, až mytologicky vysvětlen, což příběhu pomáhá. To stejné platí i o hlavních postavách, které jsou navíc velmi dobře obsazeny, obzvlášť korunní princ Lee Chang, tomu se nedá nefandit. Ale výborný je i jeho osobní strážce Mu-yeong, nebo tajemný střelec. Co se epizod či scén týče, akce v nich je výborně natočena a zdaleka to neplatí jen pro "zombie akci", která je samozřejmě taktéž parádní. Přesto nemám pocit, že by třetí epizoda byla z tohoto pohledu vrcholem, naopak, celá ta obdivovaná část mi přišla poněkud zmatečná a nepřehledná. Za to taková scéna u řeky, či jezera v rákosí, to je skutečný skvost a dle mého názoru právě to nejlepší v sérii. Závěr nečekaně otevřený, přesto pohledy hovoří za vše a spousta otázek zůstává... Pozvánka na další sérii nemohla být lepší! 80% ()

Série 2 (2020) (S02) 

Nemocní dodávají krvavé pozadí intrikám, takže to, co jsem psal v úvodu komentáře k minulé sérii, je zde přesně naopak. Byl to rozhodně krok správným směrem, druhá série je příběhově o třídu výš, zásadní postavy mají více prostoru, ale upozaděna není ani nemoc (zombie), přesněji fantastické akční scény! Jejich vrcholem naštěstí není již výborná úvodní epizoda, lehce připomínající Světovou válku Z, ovšem v parádních historických kostýmech. Jejich vrcholem je zase epizoda předposlední a naprosto úchvatný boj o palác! Je prakticky jedno, jestli se zrovna bojuje se živými, či mrtvými, akce je vždy kvalitně sestříhaná, nejsou zde žádné rychlé prostřihy a mávání zbraní v detailu, vše je vidět a díky "všudypřítomné" kameře je toho divák součástí. Naopak dokonale atmosferická, až snová, je kamera při silné scéně odchodu Mu-yeonga, což je zase jedna z těch v první sérii nevídaných, tady se umírá vcelku dost. A dalo by se pokračovat, další z věcí nevídaných je mnohem větší zaměření na královnu, či ještě lépe velmi zajímavou a zase perfektně obsazenou postavu jejího otce, démonický Cho Hak Joo! Po všech těch kladech zamrzí občasné nelogické chování postav, jde především o samotného prince Changa a poslední epizodu. Je fakt, že si tím tvůrci nahráli na velmi zajímavý a především otevřený závěr, ale to by přece šlo i jinak. 85% ()

Reklama

Reklama