Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (206)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nesnáším od mládí. Pořád jsem musel při jeho sledování myslet na to, že je to jako bych já zblbnul naši ruštinářku. Prostě mi to všechno v něm připadalo, a i nyní připadá hodně nepravděpodobné. Mimochodem se divím i dnes, že použili autoři angličtinu, a ne ruštinu, aby učinili zadost soudruhům ze svazu. Hodnotím to v dolní hranici. ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Od filmu s Danielou Kolářovou v roli učitelky a Oldou Kaiserem v roli nenapravitelného žáka jsem toto nečekala. Silná chemie, podpořena úžasnými scénami (svádění v koupelně), navíc neklišovitý a hlavně nemoralizující konec. Snad nejlepší česká romantická komedie. P.S. Napadlo Vás, že kdyby nelšlo o vztah učitelka-student, ale učitel-studentka, označili bychom učitele za prasáka a žádné romantické dojímání by se nekonalo? Svět je nefér. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mne dobové pozadí vzniku, protože PP na CKM je tak okatý a film výrazně mimo režimní koleje, že si myslím, že někdo vlivný tehdy musel tlačit na správných místech, aby mohl vzniknout a být vysílán. Interiéry jsou až buržoazní, vila, kde studenti studují angličtinu (jaktože ne ruštinu, co, soudruhu?!) bezmála aristokratická, tedy až na tu odpornou jídelnu. Také poněkud post-hippie projevy mladých v kostýmech z řeckých mýtů mají daleko do svazáckých ideálů. V tomto mne film tedy až šokoval (na tu dobu). Vztah ústřední dvojice se mi líbil. Byl civilní, přitom poetický. Zahráno s lehkostí, kterou bych od Kaisera tedy nečekal. Fajn film a zajímavý. Jsem rád, že jsem ho nakonec neminul. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

To je spíše romantická komedie. A víc romantika než komedie. A jak už jsem mnohokrát zmínil - romantiku Češi neumí. Je to docela milý letní film. Daniela Kolářová, mladý Oldřich Kaiser a Tomáš Holý. Na nedělní deštivé odpoledne docela odpočinkový. Ale jinak to není zrovna snímek, ke kterému bych se rád vracel. A angličtina za socialismu na škole? ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebylo to špatné. Mě také zaujala ta zápletka s postupně vznikajícím milostným vztahem mezi učitelkou Danou Kolářovou a studentem Oldřichem Kaiserem; navíc Tomáš Holý to ještě více oživoval. Zase taková milá a úsměvná oddechovka, kterou si určitě někdy rád pustím. Dávám 4*, originální nápad. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Mejdany po večerech byly na denním pořádku. „Táboráky a veselí pokračovalo i v privátní podobě," přiznala Eliška Kachyňová, dcera slavného režiséra, která měla na starosti kostýmy. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)

Reklama

Reklama