Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (211)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Mile úsměvná prázdninová romance, která je zcela nezávislá na proudu času. Dokáže Vám přiblížit zlatavý žár slunečních paprsků i vůni ozónu za letní bouřky. Nechybí jí odvaha ani upřímnost, ale má i slabé chvilky, kdy se snaží možná až zbytečně usilovně - a právě v takových okamžicích se z ní potichoučku vytrácí bezprostřednost, aby byla dočasně, leč flexibilně zastoupena maličko křečovitou rozpustilostí. Veškerá její zakolísání ale s přehledem vyvažuje sympatická ústřední dvojice ... vlastně trojice, neboť Tomáš Holý byl nepřehlédnutelný talent s naprosto jedinečným a přirozeným projevem ... 3,5* ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Slabších 60%. Takový milý pohodový český film, který neurazí, ani nenadchne. Na komedii jsem čekal trošku více zábavy, ale co naplat. Film ubíhal celkem rychle, nic moc se nedělo, sem tam nějaká zábavnější scéna a situace. Na jedno kouknutí OK. Ale jinak celkem o ničem. Rozhodně jsem to čekal lepší. Howgh! ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kachyňa a komedie je zvláštní kombinace. Zařazení vážnějších prvků tedy nepřekvapí. Především vztah učitelky se svým žákem je celkem nadčasové téma a rezonuje i po letech. Mladý Kaiser byl neskutečný frajer, Kolářová zvládla s noblesou těžkou roli první socialistické MILF a diblík Holý rozzáří každý film bez ohledu na schopnosti všech zúčastněných. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Docela fajn film. Jediné, co mi tam paradoxně vadí, je Kaiser, toho nesnáším odjakživa. A co mi v téhle pěkně napsané letní romanci (na kterou by se ta banda Ut Danell a ostatních smolících pro německou produkci jednu "romantickou" sračku za druhou nevzmůže) sedělo? Holý se neokouká a Kolářová byla zamlada pěkná ženská, ale studená jako kus ledu. A ty plavky...stejný jako v Létě s kovbojem. Hrůza. A přitom škoda, figuru měla pěknou. Paradoxně, nejlepší roli podle mně zahrála až v dost vysokém věku a to ve Hřebejkově Kawasakiho růži. Ale tady té její asexuality byla přes kvalitní fyzický matroš škoda. Jinak mě někde pobavily komentáře, jak tam mluvili mizerně anglicky. Překvapivé, chtěl bych ty kritiky slyšet dneska, když možnosti včetně každodenního používání jsou někde úplně jinde než v oné době. Byl vůbec zázrak, že to bylo o angličtině. Taky to mohlo být o němčině a mohl tam působit soudruh z NDR. A neméně skvělá dvojka byla ta Fabiánová s plaxbojem Matyášem. Prostě, hodně příjemnej, s určitou dávkou nostalgie působící film. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Snímek se trošku snaží navodit atmosféru skvělé francouzské komedie Seznační prázdniny, jenže Karel Kachyňa komedie nikdy moc neuměl. Takže sledujeme kterak Kolářová s Kaiserem na sebe lijou kbelíky s vodou, hážou si vodou a občas padne dokonce i nějaká ta pusa. Tomášek bohužel v druhé polovině pomalu opouští plátno a snímek se pomalu propadá do těžkého průměru. Hudební složka jedním slovem vlezlá. 55% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Klára (Daniela Kolářová) má ve filmu zřejmě nějaké „rychloschnoucí“ kalhoty, protože ve scéně, kdy vytahuje Davida (Tomáš Holý) z vody, je ona sama skoro po pás ve vodě. Když se ale ocitají na břehu, rázem jsou kalhoty suché. (pornogrind)
  • Ve filmu hraje Tomáš Holý pětileté dítě, ve skutečnosti mu bylo už 8 let. (AndewMX)

Reklama

Reklama