Reklama

Reklama

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

Phietros 

všechny recenze uživatele

Temne sily predstavuji prolog do nove sagy ve stylu Labyrintu. Ruby jako jedina ze super schopností barvy oranzove, prezila epidemii pri ktere vymreli deti a na svem uteku pozna teen particku s kterou se vydava najit skryty tabor prezivsich deti. Cestu jim komlikuje vlada, co zbyra deti a rozdeluje je do barev podle schopnosti a vyuziva, ale take liga spravedlivych, ktera se nemusi zdat tak spatna, jak se ke konci dozvime. Pekne efekty, prijemne obsazeni, chtylavy dej, minimalne hodinu to fakt slapalo, skoda konce. 80% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ak stavíte na neznámych hercov, ktorý na druhej strane majú čo divákovi ponúknuť a dobre sa na nich pozerá, je šanca že sa vám podarí uspieť. Jennifer Yuh toho okrem animáku s Pandou, ktorá ovláda kungfu, tomuto svetu moc nedala. Ale na druhú stranu ak je list nepopísaný má neuveriteľne veľa možností. Kameňom úrazu je fakt, že v dnešnej dobe sa podobné teenege fun fontage už nenosia, všetku smotanu zožali twilight, divergencia a hunger game a to je jeden z dôvodov prečo aj tento film zapadne onedlho prachom času. Delenie do frakcií je už tiež okukané. Hrdinovia v ich filmovej podobe sa snažia urobiť z filmu nadpriemer ale z chabou knižnou predlohou je to beh na veľmi dlhú vzdialenosť. Mne sa to celkom páčilo a nenudilo ma to a to si zaslúži viac ako priemerné hodnotenie. 77% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Komerčný aj kritický prepad filmu je podľa mňa vizitkou toho, ako veľa v súčasnosti znamenajú digitálne efekty a vypiplanosť fikčných sci-fi svetov. The Darkest Minds sú protipólom dokonca aj young adult sci-fi sérií, pretože vsádzajú až tak extrémne na civilnosť, až má jeden pocit, že pozerá televízny film a cíti sa frustrovane absenciou trikov. Výsledkom je, že jediná akčnejšia a triková scéna tu pôsobí ako päsť na oko a v podstate je úplne zbtočná, pretože divák lačný po vizuálnom obžerstve bude sklamaný z 95% filmu. Obsahovo a myšlienkovo ale scenár toho navyše oproti konkurencii príliš neponúka, metafora inakosti je zrejmá, máme tu nedôveru voči akýmkoľvek inštitúciám a politikom, i keď sa javia spočiatku dôveryhodne a teens musia činiť dospelé rozhodnutia, pričom práve záver považujem za celkom slušne vymyslený a presvedčil ma o tretej, skôr neobjektívnej hviezde. Ale za tú snahu ísť proti prúdu čo sa týka vizuálu s vedomím, že vysoké zisky sú nonsense, má TDM moje aké- také sympatie. 50% ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hmmmm...Bohužel mi není náct a tudíž mi to přišlo plné patosu, předvídatelnosti, lásky, zamilovanosti, dokonalosti a "seč jsme v těžké době, přesto se na první dobrou potkám s klukem, do kterého se zamiluji, ale pak ho musím ze závažného důvodu opustit". Fuj :D Film měl skvělý potenciál - ale bohužel malý rozpočet a nevedl ho bohužel někdo, kdo by tomu dal pořádnou "šťávu", ani ne akci, ale neudělal z toho americkou love story, kdy z toho dopadne nejhůř - vlastně pouze jedno náctileté srdce, to druhé to totiž neví. Za mě obrovská škoda a posledních 40 minut jsem si vlastně přála, aby někdo umřel :D Bohužel. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Začátek se slušně rozjel a došlo postupem času na kouzelnou akci ale co z toho když to potom klesalo, čekal jsem že jejich schopnosti budou využitý víc a ne jen chvílemi a délku filmu bych zkrátil a bylo by to lepší konec už tomu nepomohl. Aspoň hudba se povedla byla příjemná a herci no nepředvedli se měli být více akční ale budiž. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)
  • Natáčení začalo v dubnu 2017, natáčelo se v Georgii. (Varan)

Související novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama