Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavná komedie o obyčejné maloměstské rodině, jako je každá druhá. Seznamte se a uvidíte, jak se její členové nebezpečně podobají vám či vašemu okolí. Syn Marko spěje k tomu být úspěšným zločincem. Naneštěstí je jeho první obětí přepadení vlastní matka, což mu značně přitíží ve vysněné kariéře kriminálníka. Dcera Karin je sebevědomá a své půvaby využívá jen, co to jde. Veškerý čas věnuje „chození" s více chlapci naráz a posouváním hranic, co všechno muži vydrží. Matka Anna zase ujíždí na slevových portálech, výhodných nákupních akcích a soutěžích. A otec? Ten je tím nejobyčejnějším z obyčejných - dopravním revizorem, a i přesto mu život shodou náhod umožní zažít pár minut slávy. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudem sa vyjadrovať k scenáru filmu. Ak chcete vedieť drvivú väčšinu problémov so scenárom, mrknite na komentár od užívateľa honajz. Tlieskam tomu komentu. Vyjadruje to všetko, čo je v tomto filme úplne mizerné spracované. Ja však budem hovoriť ešte o pár iných veciach, ktoré tento film nezvládol. Po technickej stránke je toto nezvládnuté, neviem prečo je to označované ako komédia, postavy sú vám vrcholovo nesympatické a nič tu reálne nedáva žiadny zmysel. Všetko čo vo filme vidíme sa udeje preto "lebo medveď". Neviem to lepšie vysvetliť, lebo jednotlivé situácie a momentky proste nemajú žiadnu reálnu logiku a nefungujú. Kamera v tomto filme je absolútne strašná. Nenašiel som dokopy vo filme jediný záber, ktorý by pôsobil ako profesionálna práca. Zvuk je snáď to najhoršie čo som kedy v živote zažil. Ak ste to pozerali v telke, možno tento fakt zanikol. Keď som si to prehodil na repráky, tak to nebolo až tak okaté. No hoďte si to na slúchadlá a počúvajte ako ide zvuk. Všetky dialógy sú nahraté do pravého kanálu. Všetky hudobné vsuvky sú nahraté na ľavý kanál a iba jemne na stredy. Keď náhodou sú rôzne zvuky v oboch kanáloch, vôbec neviete na čo sa je potreba sústrediť. Takúto chybu som nezažil asi nikdy. Zvukár by mal dostať výpoveď a k pultu už sa nikdy ani nepostaviť, keď nevie nahrávať zvuk na stredy, alebo si myslel, že tomu niečo pridá. Lebo ma úplne iritovalo, keď som počul zvuk len na pravé ucho. Ako toto môže niekto spraviť? Hanba. Herecké výkony sú podľa mňa hrozné. Mám tak trošku pocit, že keď si herci prečítali scenár, tak vedeli už sami aké zlé to celé je a tak sa rozhodli podať svoje dialógy bez štipky reálnych emócií. Najlepšie je to asi počuť na všetkých rozprávačských monológoch nášho hlavného hrdinu. Nie je v tom ani štipka emócií. Učiteľky v materskej škôlke, keď čítajú deťom rozprávky na dobrú noc vedia tomu dodať viac charakteru. Toto je proste podané v štýlom : "máme zaplatené? Nie? Tak sa ani nebudem dnes snažiť. A povieme to ako keby to rozprával absolútny robot". A potom sú tu postavy. Povedzte mi reálne kto je vám z tejto štvorice sympatický. Mne nikto. A záverečné šťastné rodinné raňajky, ktoré prinášajú veľkú zmenu pre všetkých sú úplne bez akéhokoľvek ducha, alebo reálneho pocitu, že by sme chceli aby sa to stalo. "Dneska bude můj nejlepší den" povie viackrát náš hlavný hrdina. No myslím si, že pre všetkých, ktorí tento film uvidia to bude presný opak. Pre filmy ako je tento som občas uvažoval, či by som si nemal urobiť ešte jeden nižší rating, no nechcem si svoju stupnicu komplikovať viac, než už komplikovaná je. Všetky recenzie, ktoré to hodnotili ako najhorší film minulého roku boli správne. Toto si nezaslúži vidieť nikto. Hodnotenie: F ()

Djoker odpad!

všechny recenze uživatele

Toulová si vzala svůj evidentně hodně starý mobil, svolala největší zoufalce z Ordinace, nakecala jim, že má scénář a začalo filmové peklo, které v našich dějinách nemá obdoby. Tváří se to jako komedie, ale jde jen o depresivní kňourání jednoho vola a jeho tragické rodiny. Co je na tom vtipného, však netuší nikdo. ()

Reklama

Tigran odpad!

všechny recenze uživatele

No to je dizástr. Absolutně amatérské diletantské peklo. Obraz kvalitativně nestojí za nic, o nějakém rámování nemůže být řeč, zvuk otřesný a postavy jsou všechny nesympatické a s prominutím na facku. Co mě opravdu pobavilo, byly mizející a objevující se vousy herce Ladislava Ondřeje. Pokud bych měl něco napsat o scénáři, tak snad jedině to, že mám podezření, že paní Toulová posnídala něco velmi zkaženého a onen scénář napsala v křeči, když to šlo ven. Doporučuji všem milovníkům odpadových filmů. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Az do desat minut pred koncom som bol presvedceny, ze dam ODPAD a skoro-skoro som to nezvladol az do konca, no ale poslednych 5 minut to vystupalo na celu 1*. Nie som si isty, ci su toto len vizie scenaristky resp. reziserky po psychodelickych hubach, alebo bratia Cesi maju dnes fakt natolko skurvene tie kazdodenne osudy. Zial sa mi na tu sracko tazko hlada slovenskejsia formulacia.. stary si lahne s nahodnou slapkou z parku, jeho stara to skusa na dize, ich mlada vezme na dovcu dvoch kolikov naraz, kde ju nastriedacku pilia, proste len-tak, zo spasu, ze co sa akoze stane, ked na to pridu, ze si mocia knot jeden po druhom. Velmi hnusne, tak ozaj skurveno-hnusne, temne, tupe, bezcielne, bezvychodiskove. Unudena trojica mladych prepadne s pancuchou na xichte a buchackou nad gebulou v nocnom prechode mamu jedneho z nich a potom ju doma tisi, ze neboj mamy, to bude dobreee.. Nudia sa, sukaju, hulia, slopu, trtkaju.. Tatko zufaly revizor, bezlistkova baba mu zaplati poskytnutim cecku na omakanie. Staci? Pani reziserke asi nie. Este reklama na plastiku a chlast. Az mi je do placu, ked si spomeniem na velikanov typu Nemocnica na kraji mesta, ci esa kalibru Burian, Marvan a dalsich.. kde to je.. noooo, ale je to v super-kvalite, 6 audio-kanalov na 2-usi, daju sa urcite cucnut na 6GB tie binarne hovna. A viete, ze prave preto nemame uz domace kino? Proste tych Burianov a Marvanov si mozeme kuknut aj na telke. Niet co pozerat na vsetkych tych gigapixelovych mediach, kde stereo usi nie su kompatibilne so siestimi ci siedmymi reprakmi. 1* za ten akoze happy-end. Celkom ma mrzi, ze sa nenatoci daka oponentura tohoto shitu radoby-moderneho. Co tak ludia stastni, ze im funguju pupky, ze mozu zrat a pit a maju dobru stolicu? Hromada ludi to totiz nema. Namiesto vdaky, ze im vsetko sluzi jak ma, sa tu poflakuju a filozofuju, ci si maju zasukat naslepo volakde za rohom. V 45-ke chlap ze je dedo? Kokos, moj stryko mal davno po 70 a bol by ich vsetkych oblukom cez okno hadzal a este vo vzduchu do riti kopal! Ono ten problem nie je vek: staci sa pozriet na tych odfuckovanych teenagerov, co len sedia, prdia a smrdia. To nie je o veku. To je o nasmerovani. A to bratom Cechom velice chyba, suc najateistickejsi narod Europy. Tak potom tocia sracky. Ale to aj nasi milovani Slovaci, chcu ist s dobou, takze namiesto krasy nasej prirody ci vrodenej zivotaschopnosti, sa prezentuje uchylny zbytocny po americku domrdany osud. Fuj. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo o amatérský film nadšeného fanouška filmu, který to hodil na YouTube, samozřejmě neřeknu ani popel. Ale tohle má být dílo absolventky FAMU, a přitom by se film dal uvádět jako pomůcka všech chyb, jakých se filmař může dopustit. Špatná mizanscéna a temporytmus, zmatené střídání dnů a nocí, zběsilý střih, kdy záběry na sebe nenavazují, nebo je sem vmontován nicneříkající záběr jakoby z jiného filmu, špatné načasování scén, mizerný scénář a vedení herců, kameraman netuší, že když mu vzadu ve scéně rozsvítí host kavárny mobil, přebere to divákovu pozornost a on si přestane všímat rádoby srdceryvného opětovného setkání manželka s manželkou... Charakteristiky postav: chodí děti do školy?, manželka někde dělá?, z čeho žijí?, jak se jim promítne do rozpočtu koupě značkového obleku nebo návštěva luxusní estetické kliniky?, a ta dcera s těmi dvěma nápadníky - oni měli všichni čtyři v (asi) Belgii každý svůj pokoj? Z čeho to platili? Oni spolu nešli do města nebo někam na pivo, že kluci by už tam zjistili, že se mají k jedné holce, a ne až podivně v Praze? Proč jde máma tancovat do podniku pro osmnáctileté a jak na něj natrefila? A co vlastně novopečený revizor zažíval při své práci, kromě dvou nijakých a o ničem historek s pepřákem a jízdenkami v obálce? Vážně se neodehrálo víc konfliktů? Kde manžel po odchodu z domova bydlel, spal, co jedl? Kolik dní byl vlastně mimo domov? Podle špatného střídání času se zdá, že snad týden. Dalo by se pokračovat donekonečna. Až mne udivilo, že film měl dramaturgyni (!) a dokonce nějakého dramaturga dialogů (!). Wow. A to se nestydí? Vážně, odevzdat takový zmetek, osobně bych si šel nafackovat. To nikdo ze štábu nebo sponzorů neměl dost reflexe, aby s Toulovou zatřásl, ať se vzpamatuje, nebo ji poslal makat někam na dva měsíce do kravína, ať pozná skutečný život? ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Film byl kinaři vyhodnocen jako nekvalitní, přispěla tomu i špatná návštěvnost, a po necelém měsíci Revizory hrálo jen 12 kin. Po měsíci a půl od premiéry pak už jen 5 kin. (tsatsiki)
  • Natáčení filmu probíhalo v Praze. (SONY_)
  • Před koncem natáčení tvůrcům došli peníze a vybírali peníze na dokončení na Startovači. Peníze vybrali, ale sama režisérka si tam přihodila desetitisíce. (tsatsiki)

Reklama

Reklama