Reklama

Reklama

Karbon

  • Francie Carbone (více)
Trailer 1

Podnikatel Antoine Roca se dostal do problémů a může přijít o rodinnou firmu. Rozhovor s účetním jej dovede až k myšlence daňového podvodu souvisejícího s evropskými uhlíkovými kvótami. Do akce se rozhodne zapojit parťáky z pokeru, bratry Erica a Simona Wizmanovy. Aby se však do riskantního plánu mohli pustit, musí zajistit potřebné financování. Volba padne na Kamela Dafriho, nechvalně známou osobnost kriminálního podsvětí. Antoinův pád do světa zločinu začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (57)

mac000 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem měl tento film "nachystaný", že se na něj podívám, ale až nedávno na to došlo. Marchal není tak akční jako v jiných dílech (Válka policajtů), ale pozornost dokáže rozhodně udržet. Vědomí, že děj sleduje události, které se opravdu staly, zpravidla zvýší konečný "umělecký dojem" a tak tomu bylo i u mě. Benoît Magimel tentokrát rozhodně zastínil "velkého" (obrazně i doslova) Gérarda D. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Podnikatel se dostal do finančních problémů a hrozí mu, že přijde o svou firmu. Aby jí zachránil, tak ho napadne finta s emisníma povolenkami. Problém je, kde vzít peníze, a tak si půjčí od toho největšího svináka z podsvětí. Film má napětí a i několik zvratů. Akorát nechápu, proč se tam všichni chlapi líbaj na tváře, jak mafiáni, nebo soudruzi. Asi aby to mafiánsky vypadalo. Jeho tchána si střihnul Depardieu, kterého sem už nikde dlouho neviděl a tady hrál pěknýho hajzla. Myslím, že je škoda, že ten konec prozradili hned na začátku. I tak jsem se bavil. ()

Reklama

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Parádní thriler o týpkovi, který kvůli tlaku okolností rozběhne s pochybnými kamarády šílenej plán na "výdělek" hromady peněz. No ale zapojí se do toho spousta šmejdů, pak jde po něm policie, a celý se mu to začne hroutit. V tom filmu je skvěle vyjádřenej a bod zlomu, kdy se všechno začne hnát do sraček a nejde to už zastavit ani před tím utýct. No a vlastně pak ještě informace, že film je podle skutečných událostí ... mráz po zádech jsem z toho měl... Taky pamatuju situaci, kdy šlo všechno v mým životě tak brutálně, nevyhnutelně a strmě z kopce .. eeehh, radši nevzpomínat... ;-))) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Benoît Magimel je francúzsky Sean Penn. Výzorom aj hraním. Bál som sa trochu tej ekonomickej témy, tá mi väčšinou neštimuje, ale nakoniec to dopadlo nadmieru dobre. O ekonomike sa hovorilo len krátko a film je viac thrillerom či gangsterkou. Škoda len takého zrýchleného záveru, ale aj tak dobre. A Depardieu je pánko aj v tomto veku a hoci aj vo vedľajšej úlohe. Super výrok: "Peniaze sú na nič, keď príde smrť." ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Typický EU situační napínač dle skutečných událostí. Žabožroutský Mrazekcroix, v podání galského klonu Šóna Pena s trochu méně pokrčeným xichtem, začne vymýšlet pitroviny, jak ojebat Babišona o DPH. Ten je k tomu celkem laxní, protože je sám kurva zlodějská, a tak s tou fintou lehkých topných emisních povolenek i tentokráte dojede na prima investory. Akorát těmi ve Francii nejsou Rusáci, nýbrž s láskou sluníčkářsky domestikované hadrové hlavy. Ovšem v rámci nediskriminace a zachováni rovnováhy na Blízkém východě jsou tu pěkné kurvy i židi, ztělesnění zejména solidně exhumovaným a dokonale mazlíčkovským Gepardem Žerardijé. Každopádně solidní, ucelený, odsejpající, zábavný a kulantně natočený L'histoire du parrain, rozhodně překračující průměrné limity CO2. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Tento film je založen na skutečném skandálu uhlíkových kvót v letech 2008–2009, který se odehrával ve Francii. (notozjano)
  • Natáčení probíhalo od října 2016 do prosince 2016 v Paříži a pařížském regionu, zejména ve Villejuif, Saint-Ouen a Bagnolet. (bianci)

Reklama

Reklama