Reklama

Reklama

Děda, postrach rodiny

  • USA The War with Grandpa (více)
Trailer 2

Peter toho se svým dědou prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko a oba byli pochopitelně nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Ale chyba lávky. Dědečkovi má totiž připadnou Peterův pokoj, jeho území, jeho výsostné království. Stará přátelství jsou rázem zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii mistrně naplánovaných naschválů a karambolů. Leckdo by se po nich raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta. Rozhodně se nevzdá, přijme válečný stav jako výzvu a pustí se do boje. Akci střídá protiakce, na jeden zákeřný naschvál je tu hned odpověď, po jednom šíleném nápadu na jedné straně přichází ještě bláznivější jako pomsta, na hrubý pytel se okamžité našije hrubá záplata. Války s dědou se stupňují a vítěz může být jen jeden. Rozhodne se na velké trampolíně, kam si Peter přivede posily ze školy a děda posily narozené před mnoha lety... (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ešte horšie ako Dirty Grandpa, ktorý bol aspoň nechutný. Tu nie je vôbec nič. Nefunkčná z-tková variácia na deväťdesiatkové klasiky typu Sám doma alebo Postrach Dennis s áčkovým obsadením. Dojímavé scény v ktorým by sme sa mali zblížiť s postavami je mimo a aj všetky tie fóry v ktorých si robí ústredné duo napriek, sú už miliónkrát obohrané a nič nové a originálne neprinášajú. Stará garda tu hrá nudné postavy a decká sú otravné. Dokonca aj na De Nira je tu skôr smutný pohľad vidieť ho znova v takej kravine. Jedine Christopher Walken si svojou obrovskou charizmou udržal akotak dôstojnosť. 3/10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Filmové scéna je velice vyschlá, takže jsem musel sáhnout i po něčem, po čem bych normálně nesáhnul. Když pominu, že se jedná o absolutní kravinu, což filmu se štítkem "rodinný" ještě lze odpustit, tak mě nejvíc bolelo dívat se na všechny ty ještě žijící herecké legendy, jak se na stará kolena zesměšňují tragickými hereckými výkony. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že je to zbytečně podhodnoceno, protože jsem se párkrát nefalšovaně zasmál. Je teda škoda, že spousta (většina) dobrých vtipů je v traileru, ale ve filmu jsou "trochu delší" a dotažené. Prim tu samozřejmě hraje De Niro, ostatní spíše sekundují a ten malý je v takovém kontrastu spíše nevýrazný. Také musím uznat, že děj není nijak převratný a tak nějak jede ve svých předvídatelných kolejích. Ale kdo čekal něco nadupanějšího? ... GA Cinema ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Vojna nie je hra. To si myslia iba deti a generáli.“ Žiadna sláva, ale priznajme si, že Bobby De Niro hral aj v horších filmoch. Potešilo ma však hviezdne dôchodcovské obsadenie, na ktoré by sa dobre pozeralo, aj keby len sedeli v parku na lavičke a čumeli na psí výkal. I keď som skoro všetky tie „vtipné situácie“ už asi videl v iných filmoch, bez mučenia priznávam, že som sa pár krát z chuti zasmial (running joke s De Nirovým bimbasom). Takže ako oddychovka po ťažkom pracovnom dni je War with Grandpa vlastne celkom fajn. 40 %. P.S.: Uma Thurman má naozaj 50? V tom prípade dokážu hollywoodski plastickí chirurgovia robiť zázraky na počkanie ;) ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Prvé, čo treba objasniť je, že je to rodinná komédia, takže treba čakať detinské situácie a jednoduchší humor. Napriek tomu sa tu však objaví sem tam nejaký fajn vtípek a De Niro svoju rolu zahral dobre. Obsadenie celkovo fajn, aj keď mi trochu prišlo ľúto, že títo herci už môžu hrať len dôchodcov alebo matiek v strednom veku. Milý bol aj pokus tvorcov, zanechať deckám odkaz, aké zlo je vojna. Možno preto sa toho filmu títo "veteráni" chytili, kto vie. Celkom milé, neurazilo. 56% - 3* ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Peter Decker (Oakes Fegley) hraje ve svém pokoji českou videohru „Medieval Engineers“. (Matejblo)
  • Založeno na příběhu stejnojmenné knihy od amerického autora Roberta Kimmela Smitha. (MeanWhile)
  • Po závěrečných titulcích následují nepovedené scény z filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama