Reklama

Reklama

Děda, postrach rodiny

  • USA The War with Grandpa (více)
Trailer 2

Peter toho se svým dědou prožil hodně, vždycky k sobě měli blízko a oba byli pochopitelně nadšení z toho, že se má dědeček nastěhovat k nim domů. Ale chyba lávky. Dědečkovi má totiž připadnou Peterův pokoj, jeho území, jeho výsostné království. Stará přátelství jsou rázem zapomenuta, pouta zpřetrhána. Z dědečka se stal nepřítel číslo jedna a musí pryč z domu. Peter vyhlásí nesmlouvavou válku a nachystá na dědu sérii mistrně naplánovaných naschválů a karambolů. Leckdo by se po nich raději uklidil do domova důchodců, ale tenhle děda je z tvrdého těsta. Rozhodně se nevzdá, přijme válečný stav jako výzvu a pustí se do boje. Akci střídá protiakce, na jeden zákeřný naschvál je tu hned odpověď, po jednom šíleném nápadu na jedné straně přichází ještě bláznivější jako pomsta, na hrubý pytel se okamžité našije hrubá záplata. Války s dědou se stupňují a vítěz může být jen jeden. Rozhodne se na velké trampolíně, kam si Peter přivede posily ze školy a děda posily narozené před mnoha lety... (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vše nasvědčovalo tomu, že se bude jednat o nesnesitelnou katastrofu, ale nakonec se z toho vyklubala příjemná a po všech směrech ideální rodinná podívaná. De Niro se baví s fungují i veškeré vedlejší postavy. Není to žádný zázrak ale odsýpá, nenudí a humor je i přes svou infantilnost snesitelný i pro odrostlejší diváky. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Vojna nie je hra. To si myslia iba deti a generáli.“ Žiadna sláva, ale priznajme si, že Bobby De Niro hral aj v horších filmoch. Potešilo ma však hviezdne dôchodcovské obsadenie, na ktoré by sa dobre pozeralo, aj keby len sedeli v parku na lavičke a čumeli na psí výkal. I keď som skoro všetky tie „vtipné situácie“ už asi videl v iných filmoch, bez mučenia priznávam, že som sa pár krát z chuti zasmial (running joke s De Nirovým bimbasom). Takže ako oddychovka po ťažkom pracovnom dni je War with Grandpa vlastne celkom fajn. 40 %. P.S.: Uma Thurman má naozaj 50? V tom prípade dokážu hollywoodski plastickí chirurgovia robiť zázraky na počkanie ;) ()

Reklama

Extrakritik 

všechny recenze uživatele

Film rodinný - tedy debilní. Umě Thurmanový to tam sluší a její dceři také. To jsou asi jediné plusy. Film má typický americký infantilní humor. Většina vtípků je založena na pádech. Velice originální. Dálé mě vytáčela role matky,které hrozně vadilo,že si její 25 letá dcera chtěla zašoustat s přítelem. No dobře,nevím,kolika letou dívku měla hrát,ale i tak byly tyhle vsuvky dosti otravné. Puberťákům a dětem se film bude nejspíš líbit. Já věděl,že se bude jednat o průser už po prvních 2 minutách. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Děda, postrach rodiny, který by se dal v pohodě brát jako jakýsi "spin off" fotrolotrovské trilogie, do komediálního světa díru sice nikdy neudělá, je však zahrán a natočen sympatickým způsobem, aniž by tvůrci sklouzávali k nechutnostem či otravně uječeným postavám, jimiž se to v amerických komediích jen hemží. Divákovi je naservírován vcelku prostý příběh o dědovi a jeho vnoučkovi, okořeněný solidními pranky, gerontosauřími vtípky a okatými, ale i tak nenásilnými moudry o důležitosti rodiny. Palec nahoru za obsazení staré gardy - De Niro, Walken, Seymour a Marin opravdu zaváleli. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Bobby de Niro je božský herec, vlastně je to jeden z těch absolutně TOP herců vůbec, proto si ale při pohledu na jeho bohatou filmografii pokaždé říkám, proč měl, respektive pořád má, po celou svou kariéru potřebu se neustále upisovat filmům, které prostě nejsou hodny jeho jména. Zvláštní, ale prostě to tak je, a zrovna tato podívaná to potvrzuje, jelikož ať je to jak chce, tak nějaké vyšší kvalitativní úrovně rozhodně nedosahuje, ba co víc, ona nedosahuje ani alespoň té klasické funkční zábavy, jde spíš jen o takovou nevýraznou, tuctovou, rodinnou triviálnost, která měla těžit především z ústředního „souboje“ mezi vnukem a dědou, ale tvůrci v tomto ohledu naprosto vyhořeli, jelikož veškeré nástrahy a naschvály tu působí neskutečně naivně, nezábavně, ale především nenápaditě, což pak celý film dělá nudným a ničím není tento fakt oživen. Tudíž i veškeré vedlejší postavy působí nevýrazně a bez energie, spoustu scén pak navíc nelze označit jinak, než jako vrcholně trapné, emoce tu jsou jednoznačně mimo, stejně tak jako dramatizace vztahu mezi dědou a vnukem, no a závěrečný happyend snad nemusím ani komentovat, to je tradiční hollywoodský průjem bez efektu. Já zkrátka nevím, možná že jako opravdu nenáročná oddychovka to může na nějakou cílovou skupinu obecenstva zapůsobit, za mě to ale není nic, co by stálo za nějakou zásadnější pozornost, a to ani kvůli Bobbyho přítomnosti. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Po závěrečných titulcích následují nepovedené scény z filmu. (ČSFD)
  • V českém dabingu se objevila chyba ve scéně, kdy je děda (Robert De Niro) na návštěvě u kamaráda, který mu ukazuje svoje „hračky“ – autodráhu, videohry apod. Přitom řekne: „Ten bazén mě stál 6 000 dolarů.“ Stojí přitom vedle kulečníku, který měl zřejmě na mysli (v angličtině „pool“ znamená kulečník i bazén). (blondak16)

Reklama

Reklama