Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (333)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tema rodina, povinnost a cest. Film viditelne dychti potesit divaky. Vypravou, postoji apod. Rozpocet ma 200 milionu dolaru, takze angazoval slavne herce.Snazi se kopirovat Marweluv styl. Jeste chybi zpev, romance, komedie a draci s velkymi hubami. Oproti puvodni dysneyovce ma tento remake minimalni vztahy. Akcni sceny nejsou zadna spicka a magicno se vytratilo. Film alespon motivuje k cviceni. Tyto filmy drtí diváka digitálními triky a tak ztrácejí prvotní kouzlo fantazie. Na druhé straně vcelku slušně účinkuje čistě akční paráda, jaká se od nákladného projektu očekává. Když se Mulan od vtipné dětské honby po střechách za slepicí přes vleklé rozhodování plné pouček konečně dostane do armády a svůj dar posiluje výcvikem se zbraněmi i výstupem s plnými vědry na vysokou horu, efektní podívaná se dostaví – přestože smršť šípů, bílá lavina nebo vskutku zdařilá choreografie závěrečného souboje na lešení už byly k vidění jinde a jindy. Obratně zvládnutá bojová umění Dálného východu i velkolepost bitevních scén se zkrátka dávno pokládají za samozřejmost, k níž Mulan nepřidala nic vlastního navíc. Kromě dalšího plakátu na téma podpory ženské rovnoprávnosti při vší úctě k rodinným tradicím. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

5,5/10. Většina změn k horšímu... přesto nejde o průšvih. Vztah otce a dcery překvapivým tahounem, stejně tak solidní orientální nádech a nakouknutí do jiné kultury. Čína se tu projevila extrémně... akční scény působí spíš směšně, než epicky. A lze vypozorovat, že tvůrci moc nevěděli kudy kam. Myslím si, že rodinky budou spoko... a o to asi jde v konečném důsledku nejvíc. Jinak, Aladin s Knihou džunglí jsou o dva řády nápaditější. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║Tržby USA ║Tržby Celosvetovo $69,973,540▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,054,589  ║ Tržby za predaj DVD v USA $9,256,345║ Animák je u mňa dosť oblúbený. Hrané "remake" filmy klasických animovaných hitov to u Disney majú dosť ľahké. Málo čo skutočne zažiari (Jungle Book, Lion King) a tento dopadol tak asi na pol plynu. Mňa osobne nejak nenaštval, pozrel som v pohode ale má to svoje limity, nedostatky. Jednoznačne mi u takýchto projektoch chýba lepšia režisérska vyspelosť, nápaditosť, hravosť, málo kto sa dnes dokáže predať. Obsadenie dosť dobré, rovnako tak aj technická stránka. /70%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Statočnosť bez strachu neexistuje.“ Niektoré scenérie (prírodné, architektonické) vyzerajú skvostne, hrdinka je sympatická (aj zvyšok kastingu) a akcie nie je veľa, ale je zvládnutá slušne (sem-tam s dobrým grifom). Tým by sme s plusmi končili. Divný strih, nelogické hovadiny (to fakt mali s tým katapultom takú megazlú mušku, že sa minuli o pár kilometrov, kým predtým triafali presne?) a hlavne som vôbec nerozumel univerzu, jeho vnútornej štruktúre. Zlá čarodejnica nie je zlá, Fénixa možno vidia aj ostatní a možno len hrdinka, armáda čítajúca 48 vojakov, pričom za výkvet armády je považovaná skupina šiestich mladíkov, ktorí pred pár hodinami ledva-ledva prežili prvú akciu. A tá armáda v meste, prečo tam iba tak stála? Bola začarovaná? A musela sa Mulan zúčastniť výcviku? Lebo pôsobí dojmom, že už pred ním bola hotový Tiger a drak. Celý tento nie zlý, ale dosť nešťastný a domrvený film je na tom trochu ako 47 roninov s Keanu Reevesom: chce byť rozprávkou, ale aj vcelku realistickou historickou drámou... čo proste nejde dokopy. Scenár už viac klišé byť nemohol. Jeta Li som nespoznal, wtf. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Uff,to byla nádhera.Silná a odhodlaná čínská dívka se jménem Mulan je už od malička velmi silnou osobností a i když je svou rodinou stále bez úspěchu tlačena ke sňatku tak zůstává srdcem bojovnicí.Když rouranské kmeny začnou decimovat císařovo vojsko tak je vydán příkaz,že do armády musí vstoupit aspoň jeden muž z každé rodiny,ale protože Mulan nemá bratra tak se nabídne její otec,že pojede bojovat.Mladá bojovnice nechce nechat otce bojovat a tak tajně v noci odjede s povolávacím rozkazem k armádě převlečená za muže.V armádě podstoupí tvrdý výcvik a svou chytrostí a předvídavostí se svým vojskem zvítězí nad rouranskými kmeny,ale provalí se její pravá identita.Je vyhnána z armády,ale vrátí se,aby císařovu vojsku znovu pomohla.Vydá se s několika vojáky do císařova města a zachrání císaře.Ve filmu je několik bitev a docela mě překvapila ta se sněhovou lavinou,protože to jsem v historickém filmu ještě neviděl.Časem se statečná Mulan vrátí do rodné vesnice kde dojemné setkání s rodinou napraví všechny křivdy z minulosti.Závěrečný song od Christiny Aguilery-Loyal Brave True se také velmi povedl a do tohoto filmu skvěle zapadl. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (15)

  • Castingu na roli Mulan (Yifei Liu) se zúčastnilo více než tisíc hereček, přičemž požadavky tvůrců zahrnovaly znalost bojového umění a angličtiny. (fiLLthe3DD)
  • Ve filmu se objevilo 90 koní, kteří museli podstoupit několikaměsíční trénink. (Duoscop)
  • Yifei Liu (Mulan) předváděla 90 % všech svých kaskederských kousků sama – jízda na koni, boj s mečem, bojová umění a bitevní scény. (ČSFD)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama