Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (333)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Neznám animovanou verzi od Disneyho, ale znám hranou čínskou verzi s Zhao Wei, která vypadá takhle https://youtu.be/M4OSxjVARC0 a nejvíc mě překvapilo, jak je aktuální verze jiná. Toto je pohádka. Bojové scény působí jako tanec - ne zrovna v pozitivním slova smyslu. Naštěstí to má krásnou výpravu a krásnou Liu Yifei. Takže finálně 3*. Moje recenze: https://bit.ly/2F9OSiz ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Disney pokračujú v tvorbe hraných remakov a nevyzerá to, že by sa tento trend mal na ďalšie roky zmeniť. A najnovším z nich je "Mulan". Budem ale úprimný. Tomuto filmu som celkom veril. Vyzeral zaujímavo, z trailerov pôsobil unikátne a okrem toho predsa by Disney nepriniesli zlý film, ktorý stál 200 miliónov dolárov, že? Dobrá správa je, že film nie je zlý. No to je asi aj najväčšie pozitívum, ktoré viem "Mulan" udeliť. Môžem uznať, že bojové scénky vyzerajú vynikajúco. Majú v sebe energiu a vyzerajú pôsobivo. Yifei Liu je ako Mulan celkom dobrá. Li Gong je tiež celkom okey. Jet Li, Jason Scott Lee... celkovo s hereckými výkonmi nemám problém. Filmu však niečo chýba. A chvíľku mi trvalo kým som si uvedomil čo to je. Šarm. Keď sa pozriem na animovanú verziu, tak ten pocit nemám. Film je milý, vtipný, dobre sa na neho pozerá a ani po rokoch nestratil nič zo svojho čara. Ten film má osobnosť a šarm. Tu to však akosi chýba. Z ničoho to na mňa neplynie. Film sa snaží pôsobiť viac realisticky, no súčasne do toho prináša magické elementy, ktoré pôsobia ako by tam vôbec nemali byť. Okrem toho Mulan tu pôsobí absolútne perfektne silná Veci zvláda celkom šikovne a snaží sa zakryť aká je schopná a silná. Neviem či to bola zrovna najlepšia cesta. Vzťahy medzi postavami nepôsobia veľmi silne a celkovo neviem čím by som mohol túto verziu odporúčať viac oproti animovanej. Deti to baviť nebude. Fanúšikov pôvodného filmu to tiež podľa mňa nenadchne. Mám pocit, že Disney zase išlo viac o tržby než kvalitu. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tu som mal pocit, že skutočnú radosť z filmovačky mali len kostyméri a architekti. Herci len prerozprávajú vždy to, čo je v scenári a nič viac. Réžia je o tom, kedy sa povie ideme a kedy stop, ale povedzme, že kameraman sa občas s niektorými zábermi pekne vyhral. Každopádne neustále cítiť, že celé dielo bolo robené ako zákazka a nič iné, ako prefabrikát, tak vzniknúť nemohlo. Je potom pomaly zázrak, že sa na to dá bez problémov pozerať, nenudiť sa a občas sa kochať peknými zábermi. P.S.: Originál som nevidel, takže nie som "znevýhodnený" obligátnym porovnávaním. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Bylo to hodně slabé, protože přece jen, i když je to Disney, mělo by to nějaké kvality mít. Trailer sliboval celkem povedenou akční složku a sošnou hlavní hrdinku. Liu Yifei není herečka akčního žánru, byť nějaké role tohoto typu za sebou má, její specializace je drama. Jenže jednak hlavní hrdinka je moc krásná a nepřesvědčivá ve své roli (pusťe si videa z konkurzu Nana Ouyang v krátkém sestřihu by byla nejlepší volbou). Příběh je strašně slaboučký, žádná postava není více rozvinuta, Donnie Yen prakticky nevyužitý, Gong Li vypadá jako šílená panda, Jet Li jsem ani nepoznal, taky mohl mít více prostoru. Část akčních scén slušná, jiné jsou až moc nadsazené a nechtěně komické, stejně jako zobrazení stepních nájezdníků. Některé práce kamery pěkná, ale celkově slabé, protože film není ani akční spektál, nebo pohádkové drama, které by ukazovalo vývoj charakteru hlavní hrdinky a přinést nějaké emoce. Takže zase, aby jste mi drželi palce v soutěží já chci být miliardář, protože za ty prachy bych to natočil lépe s jiným obsazením. Rovněž mě zklamala hudba, absolutně prošumí okolo, nejsem schopen si vybavit jediný motiv. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Uf, vážně tohle pustil Disney do světa v roce 2020? Takový ten film, co si pustíte v osm večer a dokoukáváte ho o tři a půl hodiny později. Vizuálně asi nejslabší Disney. Některé scény na sebe pomalu ani nenavazují. Ale to je v podstatě jedno. Ten největší problém se ukrývá v samotném poselství, které je teda fest zlý. Žena může v mužském světě uspět jen tehdy, když má superschopnost, na své straně ptáka a císařovo povolení, že tedy za něj může bojovat až, když mu jde o život? Kdyby se tvůrci vydali cestou She's the Man, udělali by mnohem lépe. Takhle servírují jen vykostěnou válečnou agitaci. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (15)

  • Oproti kreslené verzi z roku 1998 se v tomto snímku neobjeví dráček Mushu – ten čelil kritice ze stran čínských diváků, kteří jej brali jako výsměch a urážku čínské kultury. (fiLLthe3DD)
  • Ve filmu se objevilo 90 koní, kteří museli podstoupit několikaměsíční trénink. (Duoscop)
  • Castingu na roli Mulan (Yifei Liu) se zúčastnilo více než tisíc hereček, přičemž požadavky tvůrců zahrnovaly znalost bojového umění a angličtiny. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama